54

Анонимен

преди 6 години

И после още една графика да отразява как се движим демографски, която ще сочи надолу като на стар софиянец. И ако сега София все още расте, защото има мигриращи от провинцията, ще видим от къде ще расте и с колко селд още някоя годинка. Колко пъти повтарям гледайте си схемите з апочистване на сняг, много липсват

53

Истината

преди 6 години

Това не е статия, а реклама

52

Едно не ми е ясно

преди 6 години

В плана Ран-Ът ясно се казва, че процентът на жилищата, които са частна собственост, в България е висок и трябва да се намали.Защо? С какво се аргументират?Дали са посъветвали някого КАК да бъде намален този процент (тоест, дали вече има разработен модел на начина, по който ще изнудят българина да предпочете да живее под наем, вместо да има свое жилище)?!Кой ще спечели и кой ще загуби, ако това указание на Ран-Ът бъде осъществено?Ето това да анализират и да ни обяснят разните "експерти"!

51

G

преди 6 години

До До 42 GА ако в един момент ми писне или не мога да изплащам този апартамент за 95 000 лева (не знам да има такъв в София), мога ли да го зарежа на банката и тя повече да не ме търси за нищо? Това значи "свобода". Щото май при нашите условия се получава, че накрая ще си без апартамент и ще продължаваш да си длъжник на банката, понеже при една криза, от какъвто и да е тип, цената на жилището е паднала и банката не може да си покрие отпуснатия заем с продажбата му. Не се прави на разсеян.

50

До Шопа

преди 6 години

На мен като ми стане жега скачам в басейна на двора.Ти си стои в апартамента в София,а аз си живея на село в къща.Пък софийските парвенюта нека си мислят,че апартамент в София е върхът.

49

Шоп

преди 6 години

До Акрополис за 60 000 ? в Атина ще си купиш по добро жилище отколкото в София-Когато в Сф стане +33 градуса Целзий, отивам на Витоша, или на Боровец, или на село, на 20 км от къщи. Когато в Атина стане +40, не ми остава друго, освен да легна да умирам.

48

Шоп

преди 6 години

Харесва ми да живея в собствено жилище, да паркирам в собствен гараж, да трупам вещи и да ям месо. И да не слагам газови уредби на колите си, които са минимум 5-цилиндрови бензинки.

47

Акрополис

преди 6 години

Държавата рано или късно ще хване и обложи недекларираните наеми. По-лесния е гръцкия вариант - държавата да сложи такива данъци на второто притежавано жилище, че да не си и помислиш да притежаваш такова. Това свали цените в Гърция наполовина и стотици хиляди апартаменти все още търсят безнадеждно нови собственици. В момента за 60 000 ? в Атина ще си купиш по добро жилище отколкото в София, а няма логика да е така. Честито на купувачите!

46

Анонимен

преди 6 години

Хубавото, ново жилище, никога няма да изгуби цена.

45

По два за лев

преди 6 години

Единствено София изживява последните добри дни за имотния пазар, до 1-2 години и тя ще клекне. Старците измират, 1,5 млн. млади раждат в чужбина, населението на всички окръжни градове започна да намалява и са бъкани с празни апартаменти. Намаляват вече дори Варна и Пловдив, скоро това ще се усети и в София. Малкото бели деца които се раждат вече имат да наследяват по 2-3 апартамента и 2-3 къщи на село. На *** пък апартаменти не им трябват, няма място за коня.

44

До 42 G

преди 6 години

Доста си се объркал.С 500 лева при мечечно при 4% лихва може да изплатиш ипотека от 85000 лева за 20 години или 95000 лева за 25 години.Какво значи твоето ипотека + свобода не знам. За мен свободата е да не плащам наем и да живея в собствен апартамент.

43

Анонимен

преди 6 години

При покупката на второ жилище, даже може и да не се дава под наем и пак да се спечели в София. Цената му расте много бързо. Преди 10 години двустайна панелка в Младост струваше около 40000 евро, а сега е около 65000 евро. Всички изплащали кредити за жилище след 1989-та година спечелиха, кой повече кой по-малко.

42

G

преди 6 години

До До 32"...плащаш вноски по ипотеката съизмерими с размера на наема..."Това е лъжа. Няма ипотека с толкова ниски вноски. Отделно от това, при плащане на ипотека си обвързан до пълното й изплащане към банката, т.е. на банката дължиш ПАРИ, а не апартамента. Ако не можеш да го изплащаш, тя хубаво ще го вземе и ще го продаде, но ако парите от продажбата не покрият ипотеката, продължаваш да дължиш на банката разликата.Стига сте лъгали хората. Намерете ми ипотека за 500 лева на месец + свобода

41

Анонимен

преди 6 години

Естествено че може да се печели от покупка на второ жилище! И то много. Но трябва вие да сте банкера отпуснал кредита за покупката!

40

До 32

преди 6 години

Няма голяма разлика при смяна на жилище, дали ще си под наем или ще си собственик на жилището. Горе-долу едно и също време отнема преместването от едно в друго жилище. Разликата е във финансово отношение. В единият случай плащаш наем, а в другият случай плащаш вноски по ипотеката съизмерими с размера на наема и накрая оставаш с имот. Просто е и всеки сам може да си го пресметне. Тънкият момент тук е, че ипотеката трябва да започнеш да я изплащаш поне 20-25 години преди да се пенсионираш, а човек

39

Анонимен

преди 6 години

Това на снимката.... Не е ли чудовищно тясно???

38

дедо Ташунко

преди 6 години

Много истини има в публикацията, но нека да не забравяме. Най-здраво "се блъскат" чужда кола, чужда жена и чужд апартамент! За 5 години могат да ти съсипят жилището до такава степен, че после ти трябват няколко месеца време и няколко хилядарки, за да оправиш пораженията от хуните. Нямаме правосъдие и договорните отношения нищо не означават в Б-я. В Германия не е така, прокуратурата и съда пипат здраво.

37

инвестиция

преди 6 години

Да подпомогнем *** БГ граждани да станат граждани на Германия и да напускаме на там всякакви бежанци коти преминават през родината. После ще рекламираме България като държава на белите хора и всички бели германци, холандци и т.н. ще се преселят и ще им даваме под наем апартаментчета...

36

До БФП

преди 6 години

Добре де, ти го смяташ така. Но това е изхабяващ се актив, в един момент, сигурно ли е че дори и да се изплати след още някоя година, този апартамент (ако е панелка например) ще можеш да я продадеш за 50 хил ?. П.П. Подкрепям размислите на 32. Аз съм в същото положение, и съм изпадал в реални ситуации при два апартамента - на единия правих ремонт а не ми се живееше в другия, да съм под наем (в един и същи град), просто ме кефи свободата и удобството. Даже и престоях повече от необходимото.

35

Анонимен

преди 6 години

До34 - излъган РУСНАК.!!!Прилича ми на виц