26

ИМПЕРИАЛИСТ

преди 6 години

До WДа така е, но по-добре човешката кръвожадност да се прояви към агънцата отколкото към хората. Между другото Хитлер е бил веган, а първите закони за защита на животните са създадени в нацистка Германия...

25

Кюстендилец

преди 6 години

Купих си 8 лв килото от Крива паланка-човека го закла пред мен ,изчисти . !2 кг чисто месо за 96 лева...

24

Анонимен

преди 6 години

На клиентите, които искат цена 5 лева да им пуснат живо агне да го гонят из пазара.

23

Анонимен

преди 6 години

Всички производители и търговци в затора за 3 години за убийство на гръбначно животно. Имаме закони в тази страна. От 4 копитца протестират.

22

W

преди 6 години

Хора моля Ви , това са бебета животни , които като ги колят плачат като истински бебета. Тази и подобни традиции са отживелица, които умело се използва от търговците с цел печалба!!! Не съм веган и не няма да Ви убеждавам как тревичките и листата са по-полезни за вас, а просто да проявите малко здрав разум.

21

Анонимен

преди 6 години

Само българи могат да правят това... ***.

20

ИМПЕРИАЛИСТ

преди 6 години

При БАКРИ съм установил, че агнешкото месо не е оводнено. Бут при него излиза около 1,5-2 кг, докато другаде същия излиза близо 3,5-4 кг.

19

шматка

преди 6 години

Само който не е купувал живо агне може да реве че 13лв/кг е скъпо.Близо 50%от агнето е фира.Кожа крака стомах(само в него има 2-3кг ако)глава черва...и накрая от 25кг агне останали 10-13кг месо с костите.Колко да ви го продават

18

50/50

преди 6 години

ама като им отидеш на крак искат магазинска цена та и нагоре , не вдяват ,че магазина плаща данъци,наеми,заплати, осигуровки ,ток,вода,кас апарат,парно и тн и тн .пък аз купувам само предна час и черва,шкембе и шпишки не ям.

17

Анонимен

преди 6 години

Ганжо иска хубаво, българско, ама да струва стотинки.Баламите да гледат животни, да блъскат, а той да отиде в магазина и да купи труда им за без пари.Иначе него ако го питаш земеделие трябва да има и да е много, ама не той да работи там.Там не е за него.Той е голямата работа и с *** не може да се разправя.Мръсно е и мирише, не е като в Планета Пайнер.

16

House M.D.

преди 6 години

Отново дъвчете тази тема! 5 лв. живо тегло означава 10-12 лв. месо, заради кладничния рандеман /фира/. Прибавяме транспорт, разходи на търговеца и ДДС. 16 лв. е напълно разумна цена.

15

Анонимен

преди 6 години

Месото е убийство! Яжте маргаритки!

14

анонимен

преди 6 години

всички магазини начело с тьрг вериги са вдигнали цените на всичко не вярваитена никаква реклама всичко е льжа и измама а какво ли има в готовата дроб сьрмапо 4=90 лв за кг по кулинарните щандове

13

Шоп

преди 6 години

"Проблемът е, че българските животновъди залагат на двата празника Великден и Гергьовден. Пазарът в България не е така структуриран, за да предлагат целогодишно прясно българско агнешко месо"-Бива ли да си толкова т***п, Миро!Добре, че Бойко ти би шута навремето.

12

младен

преди 6 години

иначе бях написал за "Ден година храни" че точно точ ден им показвам средн.ният и да го ядът него. Както и цяло лято им го показвам от Гърция на нашите лай-номорски хотелиери.

11

Анонимен

преди 6 години

Ако се продава редовно в магазин - от 16 лв, държавата прибира 3.20 ДДС.

10

Анонимен

преди 6 години

Като човек колил десетки агнета печалбата на прекупвачите не е толкова голяма. Ако едно агне е 30 кг. от него излиза 15кг чисто месо след заколване, като си сложиш превоз и др. разходи печалбата пада. Изгодно е само ако си го купуваш за себе си.

9

Абе

преди 6 години

*** е тарикат,не му се копа.Той Убича търтовииката и далаверката.Да ходят да гледат агнета и да бачкат балъците.Той иска да копува ефтино и да продава скъпо.

8

Анонимен

преди 6 години

И аз така! Печа си пиле на грил , салатка и малка ракия няколко пъти.

7

анонимен

преди 6 години

ами спрете да купувате агн месо нищо няма да ви стане и цената ще падне