51

Анонимен

преди 6 години

Дедо поп е много далече от Бог но е близо до Легион - от всичко по много!

50

До 48

преди 6 години

Перун, някои тракийски, славянски и индоирански божества.

49

Анонимен

преди 6 години

Бог не се нуждае от посредници.Религиозните институции навсякъде по света манипулират хората и са търговски сдружения.Човеците носят частица от Господа в себе си.

48

6-то управление

преди 6 години

Чудя се във какво е вярвал всеки 2-ри преди 866 г. тоест Християнизирането на Българския Народ тоест явлението което се нарича Покръстване , не случайно тази тема е умишлено ЗАБРАВЕНА

47

Анонимен

преди 6 години

Всички сте атеисти по отношение на 999 Бога, аз съм атеист към един бог повече.

46

Анонимен

преди 6 години

Как да отида на цьрква като пред варненската катедрала отпред има просяци а отзад са паркирани последен модел с класи на поповете клоуни в расо

45

Анонимен

преди 6 години

Аз вярвам в около 20 божества:БрахмаВишнуШиваЛакшмиБудаХануманКонфуцийЛао ДзъЦай ШънИсус (Ишапутра)Гуанин/Дева МарияАмитабхаНефритеният императори други

44

Стамат

преди 6 години

"Който има уши [да слуша], нека слуша." [Матей 13:9]И едно по едно ще се научи - на Църква, на Изповед, на Причастие, на всичко. И ще пожъне най-важния успех. А другите? Те си знаят най-добре!

43

Анонимен

преди 6 години

Църквата е създаена, организирана и се ръководи от хора. тези хора в повечето случаи са повече от реални. И твърде земни. Нямам нужда от това.

42

Анонимен

преди 6 години

Брадатите доносници явно са закъсали за пари и са си платили за реклама. Каква църква, какъв бог? Вижте само на един с расо тефтерчето с кръщенетата, плюе, маже и трие, а парата в джеба, или ръкава.

41

Анонимен

преди 6 години

Като дойде време за умирачка, тогава стават набожни..

40

Анонимен

преди 6 години

772 участници - свръхпедставително изследване! Как да не повярваш в резултатите! Сега следва - вероучението в училищата, задължителен учебен предмет.

39

Анонимен

преди 6 години

Не желая никой да търгува с моята вяра.Търговците и посредниците вън от храма.Христос се бори да изкара овцете от храма,и плати своята цена.Но овцете са си овце,върнаха са пак при онези,които го прободоха на кръста,само и само да спре да говори истината.А истината е че всеки роден и жив човек има връзка с Господ,не са нужни идоли,и храмове.Религията е политически инструмент,за управление и репресии над масите.

38

:))

преди 6 години

До Вярата българскаБог позволява да се пазариш/дискутираш с Него, но с Господ да пероваряш силно се съмнявамче че е позволено! :))

37

Анонимен

преди 6 години

Какъв бог, какви 5 лева. У нас всеки вярва в Путин и в руската демокрация.

36

АНТИ

преди 6 години

Строг пост и молитва за Б.Борисов.Дано Бог му прости греховете.

35

Край

преди 6 години

Няма как някой жрец с измислени дрешки и ритуали да ми казва какво иска от мен Господ. Щото видиш ли имал пряк контакт с него. Това е ЛЪЖА. Влизам в църква и паля свещи щото това е място с много мъка и радост човешка НО попове не ща да видя.

34

БОГ--Е В МЕН!!!

преди 6 години

Защото --вярвам в----- СЕБЕ СИ И СОБСТВЕНИТЕ..... СИЛИ И РАЗУМ!

33

БОГ --Е ЕДИН В СВЕТА

преди 6 години

...А , иначе , можете да си го наричате ---както си искате!!!ЗАЩОТО ТОЙ Е ВЪВ ВАС ...И ВИЕ СТЕ В НЕГО!БОГ-- Е НЕЩО ТВЪРДЕ ЛИЧНО!!!!БОГ---НЕ Е.... И НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРЕДМЕТ НА ПОЛИТИКИ И СПОРОВЕ!!!

32

Вярата българска

преди 6 години

Както може да се разбере от коментарите, повечето българи гледат на Господ като на един бакалин. Пазарят се с него да им удовлетворява желания, а какви ги вършат през мизерния си животец, не е негова (на Господ) работа. Затова и халът им е такъв, какъвто е!