78

хм

преди 6 години

Турция в момента е във война.Това -как мислите-дали се отразява на икономиката?

77

Касапин от К-ли

преди 6 години

Когато Ердоган махна нулите от турската лира тогава те наистина имаха стабилна валута и силна икономика ,преди не смогвахе със поръчките на изселниците,цели агнета телета и шолл искаха и купуваха от най хубавато месо, а сега ако могат да си позволят да дойдат до Кърджали ,всички са на опашка пред баничкаря,защото парите стигат за няколко банички и евентуално и боза.Сега нашата надежда са гурбетчиите от западна Европа.

76

Анонимен

преди 6 години

Държава която е слаба може ли да воюва срещу западния империализъм в Сирия и Ирак,може ли да изхарчи 30 милиарда долара за изхранването на 4 милиона бежанци,може ли да поддържа 800 хилядна армия и 500 хилядна полиция,а видяхте ли кво е положението на германската армия плачевна

75

марко полов

преди 6 години

До Ястреб Османлийски ти май си от умните! браво, успял си да прочетеш: "... нямат край проблемите на турската лира: от месеци, даже години, турската валута бележи рекордни спадове. При това толкова, че финансовите пазари вече нямат доверие в турската икономика, пише Дойче веле."голям ястреб си, щом си видял очевидното! :)

74

Мен

преди 6 години

Една даржава ако няма икономика как успя да завземе земи от Сирия и Ирак иии още еее. Просто и логично. Защо ние в Балгария нямаме армия.аз да ви кажа нямаме икономика и като нямаме умрелите американци ни пазят в нашата собствена даржава. Вече се сам Ява дали е нашата.

73

100 % TURK

преди 6 години

Както знаем , Дойче веле е германска медиа ,а Германия е един от стожерите на европейската свобода на словото. Изхождайки от това, към читателите на Dnеs bg , имам следния въпрос. ...Не е ли вече същата свобода на словото , като инструмент за манипулациите на нечии среди , и до кога ще и се обръща внимание ?

72

100 % TURK

преди 6 години

И още нещо. Как може да се говори за криза в една държава, когато годишния и икономически растеж е 7.4 % , 6 от 10 те мега проекта по света са на нейна територия, чуждите инвеститори се събират и правят зрелищни търгове на нейна територия, ....Турция е спонсор на МВФ , храни поне 3 милиона бежанци и в същото време воюва Къде е кризата в тая държава ?

71

Имам чувството, че тази новина е написана от Дойче Веле! Прав ли съм, или съм прав?Германците полудяват от възхода на Турция. Новото летище в Истанбул им бърка в здравето, защото след като бъде завършено, най-големият удар ще понесе германската пътническа авиация. Бърка им в здравето, че Турция вече сериозно ги конкурира на пазара за оръжия.Правят всичко възможно да спънат Турция, но ... веднъж Аллах каже ли ти "Yuru kulum!", няма сила, която да може да те спре! Я Аллах, бисмиллях!!

70

100 % TURK

преди 6 години

В момента това става при лихви от порядъка на 12-13 процента за заеми със срок на погасяване за десетки години. А това показва, че инвеститорите оценяват тези сделки като рискови. ----Когато Дойче веле и Мудис се захванат с анти турска пропаганда, поне това да го обяснат....Как ако един инвеститор е толкова неспокоен , ще си прави кефа да му се връщат парите с десетилетия ?

69

Анонимен

преди 6 години

пуйкия е държавата на ментетата.

68

Анонимен

преди 6 години

Vie sigledayte vaste kocini ne mislete za turtsiya bastitevi danesa tursi

67

Анонимен

преди 6 години

До Здрастиp--------------MNOGO SI SMESEN AKO GI NEMA EU INVESTITSIYITE KVO PROIZVEJDAT TIYA MUHOMORKI-----------IBRITSI I DARBUKI .

66

Анонимен

преди 6 години

пуйкистан е една голяма измама. "Икономиката" й се крепи на локум и въшки. Скоро и локум няма да произвеждат, ще си останат само с въшки.

65

No comment

преди 6 години

Търговското салдо на Турция дори с България е отрицателно.Внасят повече,отколкото изнасят.За другите европейски държави да не говорим.

64

в Турция е ужас

преди 6 години

Хората масово купуват долари, евро и злато за да се предпазят от инфлацията на турската лира ! Ако днес получиш заплата в турски лири и например с тях можеш да купиш 100 кг. агнешко месо , то утре със същите тези турски лири ще можеш да купиш 70 кг. агнешко месо ! Затова още докато получат заплати веднага ги превръщат в долари ,евро или купуват злато !

63

Анонимен

преди 6 години

До Турчинн...В Турция не е по-евтино....Според тебе ли е по скъпо или евтино, с жена ми взимаме около 10 хиляди лири на месец, плащам 50 лири електричество 25 лири вода и 100 лири газ. Раздели умножи или каквото искаш направи само недей да злодееш.

62

От Гл. Редактор

преди 6 години

С тази "новина" ръководството на сайта пожелава лекар с нож на всички турски ***.

61

Анонимен

преди 6 години

Скоро не са яли Меча ***. Няма лошо. Никога не е късно да хапнат пак.

60

Фак търки!

преди 6 години

Мноооого са добре пуйкарите, затова все напитрат да ходят в Германия, щото са мноооого добре. Добре, че поне ментета правят да имам какво да ядат. анадолски въшкари.

59

Анонимен

преди 6 години

ДОЙЧЕ ВЕЛЕ ЛИ? А-ХА! ЯСНО.