15

Въпрос към всички!

преди 6 години

Не разбрах кое количество на тъмната материя спрямо нормалната е вярното!Не мога да мисля!"Говорим за изключително откритие, като се има предвид, че по същество галактиките трябва да съдържат повече тъмна материя, отколкото обикновена"иТъмната материя, която остава най-голямата загадка за съвременната астрофизика, съставлява около една четвърт от общата маса и енергия на Вселената.

14

Анонимен

преди 6 години

На базата на коментарите, се чудя, колко ли народ е отказвал да ползва електричество, в продължените на години, защото било "нечисто", "сатанински", "псеведо" и прочие ...Сетих се - малко - Тогава не е имало интернет и телевизи, така че *** са били предпазени от теориите за плоската земя ...

13

Анонимен

преди 6 години

Учените станаха като шведите. Скъсват се да лъжат завалиите, само и само да изпросят някой лев.

12

ined

преди 6 години

Нямало е преди 65 милиона години. То и тука по това време е нямало и динозаврите си живеели щастливо без тъмни елементи като Иван Костов и индийци с български паспорт

11

Анонимен

преди 6 години

Новата България.

10

Щирлиц

преди 6 години

След внимателно вглеждане,забелязах...петио елемент!

9

Анонимен

преди 6 години

Това ми звучи малко в стил "И да паднем и да бием пак ще се напием".Нямало галактика без тъмна материя ама тази Е.Ами добре, пак сме прави..........ХА-ХА.

8

Анонимен

преди 6 години

Псевдонаука !

7

Анонимен

преди 6 години

Е как па я видеха толкова от далече?На 65млн светлинни години значи те видяха галактиката как е изглеждала преди 65млн години. Може сега да е бъкана с "тъмна материя", каквото и да значи това. А бре, шменти капели. Я сипи по още едно!

6

Психиатър

преди 6 години

Професоре, айде моето момче в стаята, днес цял ден се разправях с Циника, сега с теб! Прибирай се и до пет минути да си си пил хапчетата и в леглото, или викам санитарите!

5

Професор

преди 6 години

Бойко не се предавай! Народа е зад теб и те подкрепя! Мачкай комунистите! Само ГЕРБ!

4

Анонимен

преди 6 години

И тоя Учен се учудва, че за пръв път виждал подобна галактика? Значи ние дето на един ккур място е Марс от нас не можем да го изследваме, тръгнали сме да изследваме Вселената...Къде отиваш бе?Да не казвам, че Казват някои че във Вселената имало 2 трилиона Галактики...Ти на всяка секунда от твоя живот да изследваш една галактика във Вселената ти трябват около 2000 живота ... И тоя се учудва? Муахахаха...

3

Ристу

преди 6 години

Статията е пълна с глупости. Ето ви 1 цитат набързо: "Парадоксално откриването на галактика без тъмна материя не само няма да разклати основите на физиката, но в действителност може да потвърди съществуването й, отбелязват учените." Значи тази галактика потвърждава съществуването на физиката. Добре.

2

Анонимен

преди 6 години

Дано по бързо да намират като нашата, че тука 3 световна война цъка като часовник с махало, и с желязото от кремиковци да построят кораба с който ще се качим 7 милиона души и да полетим при динозаврите.

1

Анонимен

преди 6 години

Нали Людмила Филипова се писа специалистка по тъмната материя, след като е учила три семестъра?Тя сигурно ще ни обясни где се е дянала тази материя в онази галактика?!