До Дядо СоциСАМО ОТ ТАМ ПАПКАШ--СКОРО ЩЕ ТЕ УДАРИ АЛХАЙМЕРА ИЛИ ПЪК ЯКА ДЕМЕНЦИЯ...НО ВИЖДАМ ,ЧЕ ВЕЧЕ ТЕ УДРЯ ШАЙБАТА...ПАПКАЙ СИ ОТ ТАМ И СЕ НЕ БОЙ...ЦЯЛАТА МЕНДЕЛЕЕВА ТАБЛИЦА ЩЕ СИ ИМАШ
До Анонимен 21 Като вляза в Кауфланд половината от стоките не знам какво е това.Е бананите ги познавам от времето на соца.Гледам и ми става едно мъчно , мъчно за пропиления живот при Живков.
Вече съм си спазарил на 5.5/6.00 лв живо тати ще му тегли калча за такова не ми се свиди и не се пазаря с човек който се труди.От магазин не купувам че не се знае къв коч умрел преди 20 лета може да ми набутат.А за незапознати ще добавя че агнешкото месо дава най голяма фира съотношението е 50/50 докато при свинското 35/65 така че няма как да ви е по евтино щом живо е на 6.00 но ако ти е на 12.00 то чакай дърво на 100 процента има игра...
В статията са объркани два празника. Великден и Гергьовден. Агнешкото е за Гергьовден. На Великден се ядат яйца от щастливи кокошки и козунаци от щастливи пшеници.
Живо тегло 6 лв. за килограм. Рандеман 50%, става 12 лв. за килограм. Останалото са разходи за клане и транспорт и печалба по веригата.
До животновъдОстави ги, те искат българско, да е качествено, ама да е без пари пък тоя който е гледал животните да работи за тоя що духа та на тях да им е евтино.
Агнешкото съм го приготвил в кошарата и блее. Сукалче около 15 кг. живо тегло. Няма да го коля аз щото ми е жал. Ще извикам един комшия той е стар коляч. Това е истинското агнешко а не това дълбоко замразеното с години от магазините. Кокошките са ми снесли пресни ячица. Бабата ще направи домашен козунак. Ще изпека агнето с дроболии ориз и мерудии. Сливовата ракия е препечена виното е в бурето и така вече 78 години. А вие маайте отпадъците и се не плашете. Ще доживеете поне до 60 години.
До животновъдНе съм адвокат на магазинерите,нито пък някога съм имал магазин - Ама си животновъд?Аха и не си направил месарница.Ти си баламурник, не животновъд!
До животновъдТи си животновъд колкото аз съм ядрен физик.Гледали сме у дома и кози и овцем, телета, прасета.Аз пък да ти кажа, че по-малко от 500гр няма как да извадиш.Какви са тия дръгели, които гледаш?Да те таковам в животновъда.
Как не ги е срам, хора управляващи къде отиде родното, българско месо.. И от търговските вериги ще ми пишат-Изберете българското. ЛЪЖЦИ
До чарлиМагазините са пълни с всичко.Не е като по времето на Тошо.Чувах за Тоблерон, но ме беше срам да питам какво е понеже не знаех.
Не съм адвокат на магазинерите,нито пък някога съм имал магазин,но малко пояснение: от 1 кг. живо тегло може да изкараш не повече от 350 гр. месо. Как да стане така,че на фермера ще се плаща 5-6 лв. за живо тегло(от които месото е 350 г.), а в магазиннта мрежа цената пак да е с минимална надценка,примерно 7-8 лв., но вече за кг. месо?!? Изкарайте калкулаторите и смятайте...
До Бате бойкоКой ти каза, че нямаме?Чакай още няколко дни, отваряй Фейсбук и гледай дали нямаме за агнешко, за салата, ракия, козунаци, яйца и каквото се сетиш.
Какво агне ще ядем на Великден? Румънско, новозеландско...