234

Алекс

преди 6 години

Тоя Велев, дето е казал "За тях е по-лесно да напуснат страната", дали някога е минавал границата...? Като напуснат страната за по-лесно, дали не отиват някъде за да работят? Или той си мисли, че в чужбина парите растат по дърветата? Друга причина има за напускането на страната. Животът не е само заплата. Ами здравеопазването, ами училището на децата, ами бъдещите им пенсии, пътищата, престъпността, а, нещо?!?

233

Анонимен

преди 6 години

Няма работник на света , който ще работи за 300 евро на месец. Ако някой идва в България то е заради това , че сме член на ЕС и по лесно ще бяга до Западна Европа.

232

рррррррррр

преди 6 години

Велев, не липсата на работна ръка пречи на растежа, НЕ! Пречката сте вие /имащите наглостта да се наричате работодатели/ с вашата алчност и нежелание да плащате както трябва! Бих добавил и некадърността ви!

231

Анонимен

преди 6 години

Май накрая ще опрем до внос на кадри от Афганистан, Пакистан, Бангладеш, Индия и др.

230

Анонимен

преди 6 години

Позволят ли им да внасят работници от чужбина, държавата няма да има стимул да реформира образованието на хората.

229

Анонимен-допълнение

преди 6 години

* минималните заплати, определяни по административен път от държавата

228

Анонимен

преди 6 години

Изключителна наглост - изгониха хората с унизителни заплати и сега казват, че не това е проблемът, а ниската раждаемост ... Точно работодателите чрез ниските заплати 29 г. определяха демографията, т.е. възможностите на хората да отглеждат деца. Нали това е пазарната икономика - дефицитната стока струва скъпо! Преди се оплакваха от минималните заплати, казваха, че има много кандидати на пазара на труда, затова заплатите са ниски. Сега искат с административни, НЕПАЗАРНИ мерки да изкривяват пазара.

227

Чочо

преди 6 години

Не може да се жалваш, че няма работна ръка като дори не плащаш мизерните 500 лева които си общал докато жулиш милионите за да купуваш яхти и да ш-и-б-а-ш фолкаджийки. Хубав беше държавния съветски комунистически капитализъм, ама не става вече. После пейте какви ли не песни - изберете българското и какво ли още не, че бившите партийни секретари и настоящи бизнесмени ще умрат от глад.

226

пена вутева

преди 6 години

така им се пада на нашите големи работодатели-да фалират, изкарват много милиони и купуват заводи в чужбина, а тук плащат жълти стотинки.Страшното ще дойде когато няма да има и учители, които да влязат в клас.

225

Анонимен

преди 6 години

В България НЯМА дефицит на работна ръка. Има дефицит на работодатели, които да заплащат честно и почтено.

224

???

преди 6 години

Китайци, турци, роми, виетнамци + мигранти от всякакъв цвят... Българи има ли в тая държава, бре?!

223

Гаврош

преди 6 години

Да знаете,че не остава още много да се гаврите с малкото работещи в Бг .

222

Гаврош

преди 6 години

Гаврете се, гаврете се с малкото останали работещи в Бг,не остава още много обаче.

221

Анонимен

преди 6 години

,, Браво,,на правителството все повече се убеждавам че цялото е за смяна,ако така продължават ще затрият и останалите българи които сме в България.Ама то няма нужда от внос работна ръка пълно е с роми,що не им предложат те да им работят, като са некадърни да сложат ред и закон българина да взема една нормална заплата и за работодателя да важи тоя закон, че под...Еди колко си няма право да ти плаща.С..паняци.

220

От трите най-дългия

преди 6 години

До никой няма да опрете,просто ще фалирате скоро и ще ударите кепенците.Направо закрийте фалиралата държава (и без това българите нямат равни в рушенето и започването и стоенето около нулата и живуркане в мизерия) в нея нищо не функционира нормално.Булгаропитеците в нея с манталитета си да се делят и да не са задружни сами се затриват и са изчезващ вид-след време историците ще ги описват като крадливо,просто и алчно племе без морални ценности и препитавало се с кражби и далавери допоследно.

219

Клиничен фармацевт

преди 6 години

Имам голяма аптечна веригаУправител фармацевт 2000 лв чистоМаг - фармацевт 1500 лв чисто Пом. - фармацевт 1000 чисто Интересно, как аз мога да давам нормални заплати, а другите не могат.

218

Fallschirmspringer

преди 6 години

Преди годи щяхме да извършваме монтажи в Замбия ,една изключително бедна страна.Средния годишен доход е някъде към 1000 дол.на човек.Но изненадата ми дойде когато прочетох колко получава човек с някаква квалификация.Без претенции за точност ,но поне приблизително.Шофьор-900д.,мед.сестра 1200д.,техници 1200-1400д.,механ.инж.2000-2100д, ел инж.2500д.,инж.телеком.2800-3000д.Предполагам ,че онези от буша изкарват не повече от 30-50д.на месец.Даже в Малави,е стартова заплата на инж.телеком.1500-1600д

217

Анонимен

преди 6 години

бе ти дай американски заплати , пък гледай как за нула време ще ти се реши демогравския проблем . Дори по 1000 ерака средно да давахте , веднага 200-300 000 емигранта ще се приберат

216

Др. Уотсън

преди 6 години

Виетнам в момента е топ туристическа дестинация, новият Тайланд. Кой е луд да дойде в БГ. Украинците съшо не пасат доматите с колчетата, за арменците пък да не говорим. Проблемът на България ще стане, когато повечето българи в чужбина спрат масово да изпращат пари или да купуват имоти, а това рано или късно ще се случи.

215

Анонимен

преди 6 години

Колкото пъти чуя думите на Велев, Домусчиев и оня от Ловеч, всеки път се питам- "Тия хора на коя планета живеят и защо нямат връзка с кораба- майка?".Направо си представям арменци, украинци и виетнамци в строителството или транспорта и ми става едно такова... забавно!