85

няма тайна

преди 6 години

"Смъртта на Гагарин остава държавна тайна в Русия"-новичок..новичок!!!!

84

Анонимен

преди 6 години

До Истината от 1 физикYou joke indeed, Mr X? Какъв физик си, та ти не знаеш даже закона на Ома!

83

Нищо чудно

преди 6 години

Това, че Брежнев беше супер ***, на времето също беше "държавна тайна".

82

Тц,тц,тц

преди 6 години

Егати и държавата,на тях всичко им е тайно ,забранено и завоалирано и засекретено!Няма такава държава като Русия!Тъкмо да ги заобичаш,и хоп трябва да се отвратиш от тях...

81

123

преди 6 години

Горкият Гагарин колко ли е бил ужасен там горе. Сигурно на момента е разбрал нищожността на собственото си съществуване и пълните лъжи, в които живеят повечето хора. И реално погледнато, той не е летял в космоса, а на висока орбита.

80

Анонимен

преди 6 години

За Гагарин се знае,че е бил алкохолик,като почти всеки руснак.Също и авантюрист.В последният си полет се е качил също пиян.

79

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 76 Сега не могат да направят нещо като "Аполо", защото ...са изгубили чертежите.Вероятно в някоя мразовита флоридска вечер пазачът ги е използвал, за да запали кюмбето. И как така в нито един музей не е запазено нещо от "Аполо"? Хората пари дават, да видят нещо автентично, да се докоснат до историята. А янките знаят как да правят пари.

78

ние знаем отдавна

преди 6 години

Имат да крият нещо. Защото не искат да си признаят.Ние и без това знаем каква е истината.

77

до Krom

преди 6 години

Никой няма нищо против Гагарин.Човека е жертва на един престъпен режим...И като казва жертва, нямам предвид, че задължително са го убили. Достатъчно е било да му натресат на плещите една роля, заради която е трябвало да лъже. Но заради пустата пропаганда са го вкарали в тази роля, а той не е издържал. Така са го унищожили, а дали накрая е имало нещо повече със самолета...едва ли има значение, в края на краищата дори и да е било така те никога няма да си го признаят.

76

Анонимен

преди 6 години

Въпрос с повишена трудност за наивници -русофили:50 години смъртта на Гагарин е държавна тайна, а КГБ ченгето с най-висок ранг в света Путин с лекота показа на всичкинай-новите руски ракети невидимки !!!?

75

до 76

преди 6 години

Американците са кацнали на Луната, това е документирано от радиолюбители.Но това, което са видели там не им е понесло (повечето откачиха след това).На Луната не сме стъпвали от много време, защото извънземните не ни разрешават (и сигурно има защо).Затова и филмите на американците са фейк, защото не могат да покажат истинските кадри, хората не са готови. Затова и руснаците даже не са опитвали да продължат в тази насока.

74

Krom

преди 6 години

Като гледам "мненията" на из..лите се по надолу съм в голям потрес дали да повърна или пък да дефекирам. Гагарин остави огромна следа в човешката история, малки кафяви отпадъци. Не руската - човешката. Вие никога няма да постигнете и хилядна част от това. Малки, злобни същества, скрити зад екранчета. Толкова. Анонимници. Не сте хората които да оценят човек като Гагарин, дръзнал да предизвика не само космоса но и Брежнев, заради смъртта на свои колега.

73

Анонимен

преди 6 години

Убийството на Кенеди, "кацането" на луната, атентатът от 11 09 2001 са все загадки.Не може да си ходил до луната през много далечната 1969 год.а сега да не можеш да пратиш каквото и да е било без Руска намеса.Сега и с прашка да изтреляш нещо ще бъдеш засечен.Чудно ми е извън земни ли са помогнали тогава на американците, а сега при тези технологии не могат.

72

Зозо

преди 6 години

Гагарин като се "върнал от космоса" се е отдал на пиянство и разгул. Можело е да се разприказва. Нищо чудно да са го накарали да замълчи завинаги. Типично в руски стил!

71

Анонимен

преди 6 години

Много мaлоyмник много нещо, коментира тук.

70

Истината от 1 физик

преди 6 години

САЩ просто играе същата игра и няма нищо против, че Русия фалшифицира първия полет в космоса точно както Русия няма нищо против пропагандния трик с измислянето на несъществуващите атомни бомби, с който се слага край на ВСВ. Всички големи сили са в консенсус относно пропагандата си. Така по-късно и Русия няма нищо против, че американците фалшифицират и кацането на луната. И така всеки път... Нищо не може да премине през термосферата, да излезе в екзосферата и после да се върне обратно на земята.

69

Анонимен

преди 6 години

Години след това са се шегували, че на космонавтите, които са се върнали от космоса не са им давали колело да карат (един вид толкова са ги пазили, защото са ценни от научна гледна точка и са били безценни преподаватели за следващите поколения космонавти), а него са го пуснали да тества самолет???

68

мне

преди 6 години

Гагарин никога не е летял в космоса. Преди него е имало неуспешен опит и е умрял човек, който и до днес е уважаван от всички космонавти. Гагарин е избран, защото е бил харизматичен и е бил добър пилот на самолет, толкова. На пресконференцията след "полета в Космоса" се е издънил след като на въпрос е отговорил колко красива била Южна Америка от Космоса, а той не би могъл да я види, защото тя е била в сянка. После започват и още издънки, той е бил свестен тип и не е бил лъжец...станал е неудобен.

67

Пенсионер

преди 6 години

До Анонимен 57 До колкото си спомням по онова време начело на СССР е Хрусчов , а не Брежнев. Гагарин става по известен от него и решението е намерено.

66

Негър скиор

преди 6 години

Да, държавна тайна е. Погледнете кадрите от филмчето как е "бил" в космоса!? Няма херметизация на скафандъра. Значи не е бил там в Космоса. Руснаците само лъжат.