195

Анонимен

преди 4 години

Кучето си лае керванът си върви.*** мотивирай новоназначените.

194

Анонимен

преди 4 години

Много се изприказва за пенсионираните служители на МВР и МО , но нищо не се направи. Те все още си кретат на службичката и сучат от две цицки..... пенсийка и заплата. Нека да им е зле. Хората с по 200 лв. пенсия да *** в мизерия, кой както се преди! Ама ХОРА.... НЕ ВИ ЛИ ПИСНА ДА ГЛЕДАТЕ АБСУРДИ! Какво ще свърши дърт военен или полицай....как ще покрие този пенсионер физическите нормативни? Защо ми харчат данъците за дъртаци... щом се е пенсионирал да си ходи вкъщи. ИЗЛИЗА ЧЕ ЕДИН ДЪРТАК ВЗИМА ОТ МОИТЕ ПАРИ ДВА ПЪТИ..... ЕДИН ПЪТ ОТ НОИ И ВТОРИ ПЪТ ОТ БЮДЖЕТА ЗА ЗАПЛАТИ! Е СТИГА ДЕ!!!

193

митев

преди 5 години

До СлавовПич не се ли сещаш къде е проблемът?Такива като теб се възползват от ранно пенсиониране и получават пенсия и заплата, а такива като мен с 20 години стаж ще трябва да караме още 10 години докато получим изобщо право на пенсия.Има колеги с 27 г. в МВР и не могат да се пенсионират.Така получавате привилегии само въз основа на възрастта.Някои ще направят по 37 години стаж в МВР, докато получат право на пенсия, а други след 18 години в МВР могат да се пенсионират и да получават......Не се притеснявай,ще го израстеш.

192

митев

преди 5 години

До До СлавовНе се притеснявай,ще го израстеш.

191

Бивш

преди 6 години

Не се притеснявайте , скоро кранчето ще им се затвори, пофготвят го !!!!

190

някой

преди 6 години

И така ементарна алгебра ...4500 държавни служители на пенсия .800 средна пенсия =3,600 000лв. месечно, годишно...само 43 200 000лв. И сега идва важният момент...................40 лв за Великден на наи-ниските пенсии...

189

Този

преди 6 години

Дааам. Пари за нормални пенсии няма, а в този момент има 4500 човека в БА,които са държавни служители и пенсионери. И как точно са незаменими, има такива по 140 и повече килограма...

188

Кроки

преди 6 години

Това беше така широко лансирана реформа на калфин, който се изтъпани след приемането на промените в ксо, че така се икономисвали средства на бюджета. Просто се отлага вземането на обезщетенията за неопределен период, но те си остават да тежат на следващите бюджети, демек да му мислят тия след нас. Що тогава ВР не се възпротиви, в зала да ги прави тия обструкции. И какво го бърка закона за държавния служител, ксо трябва да се пипне и по змвр и здс могат да останат на работа след като се пенсират

187

Славов

преди 6 години

Да не би да имам вина, че КСО позволява това и че съм се родил през 1967г. Нима на други места и професии няма работещи пенсионери. Може би ако МВР успее да запълни свободните си щатни бройки за редови полицаи и аз с присъствието си наистина ограничавам нечие развитие/ макар ОДЧ в РУ да не е такова/ ще съм първия който напуска без подкана. Няма незаменими хора, но поне за момента махането на такива като мен, няма да реши кадровия проблем.

186

някой

преди 6 години

Няма лошо... Но да се работи...В армията един майор с пенсия и заплата стига 2600лв...чисто възнаграждение...А знаете ли с колко започва начинаещия лекар...729лв.Питам се ...Кой носи по-голямата отговорност...

185

До Славов

преди 6 години

Пич не се ли сещаш къде е проблемът?Такива като теб се възползват от ранно пенсиониране и получават пенсия и заплата, а такива като мен с 20 години стаж ще трябва да караме още 10 години докато получим изобщо право на пенсия.Има колеги с 27 г. в МВР и не могат да се пенсионират.Така получавате привилегии само въз основа на възрастта.Някои ще направят по 37 години стаж в МВР, докато получат право на пенсия, а други след 18 години в МВР могат да се пенсионират и да получават пенсия и заплата.

184

Senski

преди 6 години

Лошо няма, нека работят и взимат и пенсии, щом имат това право. Но да ги командироват на служба по селата,поне да има полза от тях.

183

Иван

преди 6 години

Положението при военните е още по-зле. Пенсионери се напикават и *** на работните места от преклонната си възраст. Срам ме е, че нацията ни има такива полицаи и военни.

182

Анонимен

преди 6 години

До 1 За 32г. мисля, че трябва да си се наработил.Никой не те кара да ставаш художник това е талант.Ако си големия професионалист направи си фирма мини на частно да обучаваш млади кандидати за пожарникари остави, че ще си докараш повече пари отгоре а и ще дадеш път на младите в тази професия няма да заемаш щата.Елементарно е.

181

Съседа

преди 6 години

След като се пенсионират полицаите и искат да продължат да работят, закона да им позволява заплата до 200лева и пенсия до 200лева. Това да бъде тавана и нека работят до 100 годишна възраст.

180

Анонимен

преди 6 години

Някой си Е как да има пари за децата,за за здравеопазване за образование като се тъпчат едни и същи джобове а младите дс се спасяват в чужбина!Само че тези млади си внасят данъците там а не тук и кацата все някога ще пресъхне!

179

1

преди 6 години

До АнонименДобре бе пич, след като съм бил 32г. пожарникар, художник ли да стана?

178

Славов

преди 6 години

Никой от тия 7 човека, дето споменах не е напускал, взел обезщетение и да е почнал наново. При нас няма такива, просто сме се възползвали от това си право. Не подценявам труда на никой, но ме дразни това, че някой не си прави сметка, че ако ни махнат нас от ниските звена, недостига на "полицай на терен", ще стане огромен. Сега с два патрула и 4 човека едва смогваме после незнам.

177

Проблемът е тези на

преди 6 години

До Славоввисоките позиции. А и не е редно да се взима обещетение, след като продължаваш да работиш. Също така, щом можеш пълноценно да я работиш тази работа, то трябва да се вдигне възразстта за пенсиониране. Един учител се изхабява на около 50 години, но е принуден да работи до 65. Така трябва да е и в МВР

176

Сеяни

преди 6 години

АПЗ да живее трудът