28

ognyanz

преди 6 години

До Ангел: Предлагаш на испанците да осъдят на смърт Печдемон по политически причини, така ли? Той бил страхливец, защото емигрирал, вместо какво: да остане, за да го арестуват, или да организира въоръжен метеж в Каталуния.Да, сепаратизмът не е изгоден за западноевропейските държави. Виж сепаратизмът в Косово повечето го одобриха (Испания обаче - не). Сега политиката на двойни стандарти може да проработи и срещу някои от тях.

27

Ангел

преди 6 години

Пучдемон пропагандира отцепване на Богати области от Европейски държави с цел да запазят богатството си.Ако Каталуния беше успяла, това щеше да повлече вълна от искания за отцепване, област Бавария в Германия ,Ломбардия в Италия и много други.От тази гледна точка Пучдемон е престъпник в цяла Европа.Нормално да завърши в затвор.Но само затвор не е достатъчно! Докато е жив той все още ще е символ на сепаратистите.Той сам Уби Името си бягайки като страхливец.Сега трябва да го убият и като Човек!

26

Анонимен

преди 6 години

много го оправдават всички, някой решава, че ще обявява независимост и то къде на къде? Дайте да отделим северозападна България тогава, да си вземат отделни данъци и такси от идващиете и пътуващите на север и ще се оправи региона? Естествено, че ще бъде съден, толкова ли бяха зле, че да търси независимост?

25

Анонимен

преди 6 години

До РОССИЯКакво прави РОССИЯ в Сирия защо не освободим Крим и другите народи от СССРимперия поне да помогне на 40 милиона кюрди, а убива сирийци за петрол и газ.

24

polvo

преди 6 години

''...от Херона (Жирона на местния език, б. ред.), ''. То хубаво авторът се е сетил, че Херона е ''кастилското'' име на града (възприето и на български), а Хирона - ''на местния език'' ( демек на каталОнски), ама що е забравил, че на български тази все още испанска територия се нарича КаталОния - с О!, ( а ''производното'' прилагателно е ''каталОнски''- пак с О!),а не Каталуня/каталунски и т.н.? Бих попитал всеки, употребяващ ''Каталуня'' вм. Каталония, защо не нарича и Испания ''Еспаня''?

23

Ангел

преди 6 години

Най-накрая го сгащиха тоя Сепаратист .Сега да го върнат в Испания и да го разпарчатосат.За такива като него само НОВИЧОК!!!

22

до 17

преди 6 години

Косово и Крим може да се сравняват, но Каталуня не влиза в това сравнение. И в Косово и в Крим направо се заграбват територии. Каталуня е друга бира, и няма как да стане това осовено и баш в Испания.

21

Жужу

преди 6 години

Най.после спряха този алчен мушморок.

20

Анонимен

преди 6 години

Дали е прав или не, е за уважение! Имайки всичко( президентската ложа, привилегиите, заплатата, шофьорите итн) рискува всичко за една кауза! Някой ден български политик ще направи ли нещо такова!? Дали са прави или не, стотици хиляди излязоха по улиците да защитават това в което вярват! Още толкова хиляди излязоха да защитават обединението на Испания, против отделянето. Можем само да вземем пример как се прави. Не да играем 5 човека хоро пред порламента и да викаме "Мафия"

19

...

преди 6 години

Тоя сегашния премиер на испания е по зле и от нашия сегашен премиер! Явно не става за политик! А можеше това да се размине без нищо! И тия опити за разцепване да се потушат без много много шум! Ама като не ставаш не ставаш! Това е!

18

РОССИЯ

преди 6 години

ако ес беше тека активен с терористите в сирия войната да беше свършила още преди три .год.но вижте сами какво правят ес те помагат на сатанаа сащ да завземе теритриално невтените извори на сирия.и винаги за всичко е виновен за тях е путин .ес са не.хр.ан.и май.ков.ци.господ вижда и помни скоро време ще им дойде края

17

Анонимен

преди 6 години

Косово може, а Крим и Каталуния не може.

16

Анонимен

преди 6 години

Това е така, че при залавянето на неудобни политици по-добре си сътрудничат, а при терористите - пей сърце, ние не сме от тука.

15

Морски

преди 6 години

За затвор е и нашия Бойко Борисов,съсипа държава и народ.***.

14

Анонимен

преди 6 години

Както ние сме се освободили от турците, така и каталунците заслужават своята независимост!

13

Стига 2-ен стандарт!

преди 6 години

Свобода за Кърджали, Дулово ,Разград и Шумен....!!!!!Стига с този Шорош!

12

ПРОСТО Е...

преди 6 години

ЕС--пречи на Русия и ка.Путина...затова финансира сепаратиски и националистични движения в Европа!Само във Франция --Путин изсипа 6-млн.э. на партията на НАЦИОНАЛИСТКАТА!Каталония ---Е СЪЩО , ЕДНА ОТ ЖЕРТВИТЕ НА КГБ -ПРОПАГАНДАТА!

11

Анонимен

преди 6 години

По немска логика кюрдите трябва да се оцепят от Турция а Каталуния неможе така ли да го разбираме ? Ех този двоен стандарт само в полза на Шорош.

10

Анонимен

преди 6 години

свобода за Каталуния + Каталуния е част от Испания -

9

антиимпериалист

преди 6 години

Всички империи се разпадат. Испания, Германия, Русия, Великобритания, Италия, Франция, Турция, САЩ, Китай. Всички ще бъдат разкъсани на малки независими държави, колкото и да не им харесва на империалистите. Робството свърши. Да живее свободата. Каталуния е само началото.