123

ДА ,БЕ...ХА,ХААА

преди 6 години

Къв "комунист" е бил дедо ти ...с 35-кошера , толкова животни и земя ...като на нас още веднага ни национализираха всичко у село и ни пишеха по оградата "кулак-народен враг"?!!!Явно -дедо ти е бил "народен -приятел" като Петър Младенов във видинско , където майка му имаше претенции за 800-дка. орна земя!ГОООЛЕМ КОМУНИСТ, БЕ ....НЕМА ЩО..ХА,ХА,ХАААААААА

122

До 125

преди 6 години

Да точно така, гората е 30 декара и няма как да загубиш стадото си - логика един път. До някъде си схванал идеята, тя е да се пуснат на свобода, вече дали е взел пари за което е в сферата на научната фантастика.

121

Анонимен

преди 6 години

Закриване на частните ферми и само държавни ТКЗС както си беше.

120

Анонимен

преди 6 години

Загубил?????Това да не е игла,как се губят 100 коня?!!!!Освен,ако идеята е била да се вземат парите,и после на самоотглеждане.Жалко за прекрасните животни!На такива трябва да им се отнема правото да гледат занапред и мишки,и да се вкарват в затвора,само на вода ....за три месеца...Както каза стопанинащом са оцелели 3 месеца ,ще оцелеят още няколко часа.Та и за него така...да го видим ....*** как ще оцелее!*** ....

119

Анонимен

преди 6 години

Дядо ми бе комунист и гледаше биволи, прасета, овце,кози, зайци, кокошки, патки, гъски и т.н. до копринени буби. Отделно 35 кошера пчели по овощните му градини. Е, работеше всеки ден, а да издои добитъка ставаше 4 ч.сутрин и ръцете му замръзваха и не можеше да ги разтвори. Работеше и в ТКЗС-то. Субсидии не е вземал. Лозе 5 дка и близо тон вино. Ракията отделно. Това в мрачния тоталитаризъм.Добре че почина преди славната бананова революция. Не че щеше да се трогне , беше монго печен ***.

118

Анонимен

преди 6 години

До ИскренИскрене да те питам като човек гледащ коне, за да получиш субсидия, трябва ли да маркираш животното или не? Благодаря ти предварително "специалисте".

117

БС

преди 6 години

До АнонименО боже, много добре знам, че този метод за гледане на животни се използва в цял сват. Вземи например Австалия и Аржентина, но там го правят добре или фермерите са по-способни. Когато се очакват наводнения, например в Австралия хиляди овце се преместват на десетки километри, за всеки случай. В такива случаи се наемат допълнително хора за помощ а дори и хеликоптери. Тук става въпрос дали си достатъчно компетентен и дали имаш възможност да се грижиш за 100-на коня.

116

Искрен

преди 6 години

Та интересно как спасителите бързо успяха да намерят конете, а горкичкият собственик не бил успял с месеци...не се връзват нещата...жив да го оплачеш...прибира субсидия за отглеждане на коне, пуска ги на свобода, няма никакви разходи по тях, че и накрая измират...определно салдото му излиза на плюс накрая на схемата

115

До 114

преди 6 години

Само ти знаеш къде е връзката между това какъв е даден човек и това дали е подчинил живота си на манията спрямо животните. Дали ти дреме или не за кон, куче или котка, няма никакво значение, има някакво разумно положение което, ако се премина се превръща в деструктивна лудост. Животните се отглеждат от човека, за да задоволят някаква негова потребност, дали компания, дали някакъв спорт, дали за храна и т.н. - това са фактите, да равнопоставняш стопанин и животно е лудост.

114

Анонимен

преди 6 години

И сега името на стопанката е - Гинка, Пенка и пр. стринки, има ли значение?

113

Искрен

преди 6 години

Като човек, който гледа коне, за разлика от вас дървени философи: 1. да, коне се гледат на свободна паша, но това не значи да ги зарежеш месеци без надзор 2. отглеждането на този вид коне се субсидира от държавата, за 100 коня, тоя е прибрал поне 18 000 евро, после им е бил шута, а ако са застраховани сега може да прибере и още 3. конете са изключителни животни, които помагат при терапия на аутизъм, дцп, синдром на даун и тн., те не са продукт за пържоли и наденици...

112

Анонимен

преди 6 години

До TheProducerЛеле ти на колко си години? Надявам се под 10! Най-вероятно фермера просто е изгубил стадото си коне, но къде точно да подаде сигнал и кой точно ще тръгне да ги търси - може би ти и другите маняци дето ви мързи да си вдигнето толовището от дивана и не сте виждали на живо кон!? Кой фермер ще цели да умори от глад отглежданите от него животни, какво печели от това? Ефективни проверки на какво? Абсурдно е да контролираш нещо от което контролирания няма никакъв интерес да нарушава.

111

Анонимен

преди 6 години

Защо КНДР просперира? Заради идеите чучхе - опора на собствените сили. Явно конете са разчитали не на собсвените сили, а на пазарната икономика, европейските бесценности и главното "Частникът е най-добрия стопанин". Фатална грешка.

110

Анонимен

преди 6 години

От отношението към животните може да се направи извод какъв е човек. Тези, които тровят кучета, котки, или пък в случая не им дреме за конете са ми зерн ици. Собственикът го гледах сутринта по телевизията, изобщо не му пукаше. Само повтаряше, че конете били негови. За какво ги отглежда не е ясно, освен че наистина може да получава някакви пари от държавата под формата на субсидии.

109

Анонимен

преди 6 години

Казуса е абсурден, все едно да видиш разкъсана от вълци сърна и да искаш затвор за служителите на горското. Не знам от какво сте толкова обидени и ядосани - това е природата. Много животни измират зимата, такъв е цикъла на живота, едни умират, за да живят други, ако се намесим в този естествен процес, ще стане много лошо за всички, безконтролното нарастване на популации е много тежък проблем.

108

TheProducer

преди 6 години

Абе, анонимен. Забавен си. Показваш нагледно защо е добре човек да учи. Даваните от теб примери дори не трябва да се коментират. Те се (само)отговарят с кратък поглед в учебниците по право. Фактите са: Имаме занемарени животни, без сигнал за помощ, ако е осъзнал, че е изпуснал положението, за които по медийните публикации е взимал и субсидия. С оглед липсата на ефективни проверки, наистина може да му е все тая какво ще става с конете. Този абсурд тук намира своя отговор.

107

гого

преди 6 години

не мога да разбера защо толкова се възмущавате??? Всеки ден по кланиците се избиват хиляди животни, но на никой не му трепва душата от това. Мнозина от вас, които сега се възмущават за мъките на конете ще седнат вечерта с мръвки на трапезата, от също такива животни, умрели в мъка.Собственика на конете не вижда в тях нищо повече от вас, които не виждате страданието на животното, от което е направена наденицата или супата ви. Нямате право да го съдите.

106

Анонимен

преди 6 години

До БСНе са оставени на произвола на съдбата, а са пуснати на свободна паша, това е метод използван в цял свят, който се величае от всички зелени фанатици, като природосъобразен. Тези коне не са отглеждани в кошара, за да имаш претенции спрямо фермера, а пуснати свободно, какъв точно контрол ще приложиш тук? Не знам, защо продължаваш да твърдиш, че фермера умишлено е целял да унищожи животинския си инвентар? И да тук няма политика, трябва да се приложи разум, обаче това се оказва трудно.

105

Анонимен

преди 6 години

Браво за спасителната акция! А собственикът ако го намерят - в затвора!

104

Анонимен

преди 6 години

Вижте сега има доста елементарно обяснение на случая, но едва ли ще се хареса на жадните да кръв прирозащитници. Конете са пуснати на свободна паша, но въпроса е че в този район има доста вълци, които са ги подгонили в по-високите райони на планината, къде няма гъста растителност и видимостта е по-добра, но също така и няма храна, съответно конете започват измират от глад.