24

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 22Абсолютно вярно, но когато едно решение е просто то е евтино, а когато е евтино няма далавера. Цялата работа се прай за гепене защото идва края на еврофондовете.

23

Анонимен

преди 6 години

Министърът: България - 50 млн., Сърбия - 300 млн.И какво ще се получи? Ще дадат пътищата под своеобразна концесия на частни фирми, които мигновено ще сложат по-високи цени спрямо в Сърбия. Ще събират да кажем 500 млн. срещу сръбските 300. От тях ще благоволят да внасят в хазната десетина процента, или пак 50 млн. Останалите 450 в публичнотайните бездънни джобове. А превозвачите няма да работят на загуба, тези средства ще се калкулират и разпределят в тежест на крайния потребител.

22

Анонимен

преди 6 години

представям си как всички превозвачи с кеф почват да плащат за да карат по нашите пътища "мечта".И става петък и им казват "днес за камиони е забранено"...защо не го направиха като сърбите? правят един хубав участък, до него двулентов път, слагат му ТОЛ и който иска. С парите от таксата изплащат инвестицията и заделят за бъдещи ремонти.На съществуващата мрежа и винетката идва скъпа за качеството...

21

До Че Гевара

преди 6 години

Българина ще спре да гледа да минава тънко и ще си плаща справедливо, когато почнат да му плащат справедливо и да спрът да го минават дебело.

20

До 13 Анонимен

преди 6 години

Коя е добрата новина ***.Че ще вдигнат цените на всичко,защото всичко се транспортира с камиони.И какво си мислиш когато платиш тол такса и пътищата ще са огледало.Отново казват ще кърпим напролет.Те не са за кърпене,защото е кръпка до кръпка ,ама в европа досега щя за цялосто преасфалтиране.И когато въведат тол система пак няма да има пари.

19

Анонимен

преди 6 години

Защо не вдигнете стандарта на живот в България а само вдигате данъци ,цени и такси

18

Анонимен

преди 6 години

Тол такси по 55% от пътищата ни, автобусите с преференции...Е, как?!?Гледам има пътища из нивите с табели за винетка, пропуснали сте да включите и тях в тола!И веднага търсят чужди фирми? Ами защо не търсите наши фирми? Ще стане като с концесията за златото в Челопеч - 1% за държавата, а останалото за хрантутниците от чужбина и за комисионни на управлаващите, уредили сделката.Гарантирано от ГЕРБ!

17

Че Гевара

преди 6 години

Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава. А . Буров 1930 година

16

Анонимен

преди 6 години

То така казва и когато увеличиха винетките, ама да виждате промяна към добро? Пътищата са ни като след бомбардировка! Еле в северозапада е направо трагедия!

15

Бобчо

преди 6 години

Работя в транспортна фирма, караме хранителни стоки по магазините и ако направят това, както го казват се получава следното: един камион в момента има 134лв винетка на месец. С тол таксата минаваме на километър и средно вече ще плащаме по 1500-1800лв на месец. Тия пари познайте къде ще се отразят - на етикетите с цените в магазина. Такава инфлацийка ни гласят, че свят ще ни се завие. Всичко е транспорт, а в БГ транспорта е само с камион, няма интермодални варианти, защо ли????

14

Joko

преди 6 години

В държавната администрация има само лаици и профани. От три години се говои за ТОЛ системата, а още не са ясни правилата за таксуване.... Под коя сенкЯ дремахте до сега...

13

Анонимен

преди 6 години

ДОБРА НОВИНА!

12

Румънец

преди 6 години

"Изостанали те" румънци 2007 и08 година ударно направиха и оправих транзитните пътища и винетка та не е променила цената си и се оправят по добре от нас без да се споменава Тол система. Но у нас е справедливо някой да плаща а друг справедливо да краде.

11

Анонимен

преди 6 години

За тротоарите такси ще сложите ли? Брзсрамници....

10

тре

преди 6 години

политик,адвокат, синоптик - профи лъжци!! и безнаказани!! поне 55% лъжа!! пак няма да стигат парите!

9

Анонимен

преди 6 години

Пореден прах в очите на хората. Някой пак ще краде и резултата е виден, пътища не почистени, пътища с дупки но да видим тогава какви ще бъдат обясненията до сега винаги няма средства а после дали пак няма да достигат средства. *** и прогонил държава ***.

8

БГ

преди 6 години

Преминаване през Сърбия с ЛЕКА КОЛА от Калотина до Сегед е около 10 евро. За половин ден . Редно е поне за камионите да има такива такси.

7

Анонимен

преди 6 години

Не е ясно какви ще са таксите, само се знае, че някои вече са с преференции ?! Вони на лобизъм и корупция

6

Анонимен

преди 6 години

С въвеждането на тол системата ще има допълнителни средства за ремонт не на пътища и строителство на нови а за бездънните ви джобове.Нали и винетките бяха с това предназначение а парите все така потъват и насреща има едно голямо нищо.Голяма част от второкласните и третокласните пътища са в окаяно състояние не дупки а кратери вече има тях кой ще погледне, те извън страната ли са.В другите държави плащаш и получаваш а тук плащаш и нищо не получаваш.Крадци!

5

Анонимен

преди 6 години

Не разбрах, Тол таксите само за транзитни камиони ли ще бъдат, или за всички вътре и извън страната?