56

нн

преди 6 години

При соца имаше една наука Научен комунизъм и там ясно и точно пишеше, че бъдещия общественно-политически строй не е нито комунизъм, нито капитализъм, а е срастване на двете системи, както ж.п. линиите се сливат в далечината ,така и двата строя ще се слеят. Китай направи точно това, политиката - социализъм, икономиката - капитализъм, резултата, чудеса за нула време. Светът може би не е узрял за новия обществено-политически строй. Управлението на човешкото общество е гиганско предизвикателство.

55

Въпрос

преди 6 години

До всички които искате соца обратно, много искам да ми обясните защо? Доколкото разбирам, за да работи соца, държавата трябва да контролира 100% от всяко производство и да дистрибутира доходите според нуждите. Толкова ли много вяра имате на нашите управляващи, че да искате да им дадете да ръководят 100% от живота ви? Те с 10% влияние върху икономиката ни направиха животеца черен, представям си какви злоупотреби ще паднат, ако им дадем абсолютна власт?

54

Рамбо

преди 6 години

Щатите купиха Китай и натикаха Русия в ъгъла. Всяка империя загива, но САЩ са много далеч от края си.

53

Брус Ли

преди 6 години

Социализъм без американски долари си е чиста мизерия. А от мизерията няма спасение.

52

до 58 от славянин

преди 6 години

А ''реалните'' шансове на сащ да ''елиминират Русия и да подчинят Китай'' са реални на 0 процента!

51

до 56 от славянин

преди 6 години

Проблемът е че сащ винаги смятат без кръчмаря и затова и сметките им никога не излизат!

50

Хм

преди 6 години

До учуденНе всичко е производство!От дебрите на банковата система се пръкват страшно много пари!Може да се произвеждат по фалшив начин,обаче са си съвсем истински!Там е силата на САЩ и в военната мощ,с която налагат властта си.Разбира се и двете неща ерозират бавно,но далеч не са минало!САЩ смятат чрез ограничена Световна война да елиминират Русия и подчинят Китай.Трябва да се признае,че имат сериозни шансове за успех-над 30%!Останалите варианти са:30% победа за Китай и 30%равен-САЩ,Русия,Китай

49

славянин

преди 6 години

Най-голямата РЕАЛНА икономика, фабриката на света е социалистическа и се управлява от комунисти - такава гавра с високомерните и некадърни атлантически пендъри-капиталисти! Китай и Русия ще разпорят окончателно раздърпаните халки на ***-пендърите!

48

Анонимен

преди 6 години

защото са евтини китайски ***, а маде ин САЩ не е за твоя джоб, само олигарсите и децата им са САЩ

47

Анонимен

преди 6 години

До 44 Анонименмлък бе джендар. немаш право на думата. можеш само да пожелаеш по какъв начин да те шитнат в отвъдното......

46

учуден

преди 6 години

До 49 ХмЯвно живееш с много години назад в миналото. Китай отдавна са номер едно икономическа сила в света. 85% от стоките в света са с "маде ин шина", още несъм видяр стока с етикет маде ин уса

45

Анонимен

преди 6 години

До 50 АнонименКаква завист ! ами произвеждай и ти бе и продавай. кой те спира ?. Ама то е по лесно да драскаш пред компа.

44

Хм

преди 6 години

До ПешоНе е така!САЩ все още на практика контролират световната банкова система и докато това е факт,няма как Китай да стане N1.

43

Хм

преди 6 години

До АнонименХа-ха,затова ли водещите(и не само) демокрации се молят за китайски инвестиции?Не е нужно да си голям специалист за да го видиш!Колко от предишните водещи европейски и американски фирми са изкупени напълно или частично заедно с изследователските центрове,патенти и технологии?Май множко станаха!Колко години "Волво" тъпка на място под управлението на "Форд" и как дръпна,когато китайците го поеха!Идеологиите вече определено не работят,вкл. евроатлантическата!Всичко опира до ефективност

42

Пешо

преди 6 години

До ХмПо разни официални медийни калкулации може и да са втори, но реално са най-могъщата страна и САЩ не могат вече да се мерят с тях.

41

баба пена

преди 6 години

До СУчила съм го в училище и в университета - има много видове социализъм. Радвам се че социализмът се гради по правилният начин в Китай - следвайки точно Марксистките ценности. У нас социализмът въпреки че не беше лош, все пак беше Ленинизъм (Болшевизъм). Проблемът е, че няма как в бедни изостанали страни, каквито бяха Русия и България, успешно да се изгради социализъм. Маркс каза, че социализмът трябва да се изгради първо в икономически най-развитата страна. Сега това е Китай, затова успех!!

40

Мда

преди 6 години

Китайският социализъм е на практика само търговска марка!Капитализъм,със силен държавен контрол май е по-точното определение.Ама истински държавен контрол!Фирмите са над 50% частни и се развиват свободно и пазарно,но в момента в който някой мениджър стъпи накриво влиза в действие държавата.А наказанията са мноооого строги,вкл и смъртно!Държавата се намесва и в още един случай-заплаха от фалит или борсова атака.Така бяха предотвратени опитите на Сорос да срине водещи китайски фирми!

39

Анонимен

преди 6 години

Тато пък каза: "Социализъмът е едно недоносче". И май прозря глупостите на този строй.

38

Хм

преди 6 години

Не знам това в Китай социализъм ли е,капитализъм ли или нещо друго,ама РАБОТИ,което е важното!Докато е пълно с демокрации,които постепенно(а някои и доста бързо),потъват.Допреди 30 години ги нямахме за нищо,а сега са втори(60% от БВП на САЩ) и растат по-бързо от всички останали!

37

Бай Иван

преди 6 години

Това тяхното не е никакъв социализъм ,а див капитализъм с партийна диктатура ,обикновените хора оцеляват както могат ,група партийни олигарси поемат 99 процента от активите ;) !!!