40

икономист

преди 6 години

До Анонимен 3А защо не си зададеш въпроса, защо тези "големи престъпници" убиват бабата за 2 или 5 лева? Щото нямат и толкова в джоба... Някои от престъпниците са притиснати до стената от недоимък, и затова рискуват(в много случаи и собствения си живот), влизайки в чужда собственост за да крадат. Гладът е водещия фактор при подобен тип престъпления!За да не се случват подобни инциденти, държавата трябва да осигури на всички свои граждани, минимални условия за съществуване!

39

Анонимен

преди 6 години

Професоре ти явно си комунистически професор само за *** гнусни, чуждото е общо и не е равно на живота.

38

Стефанов

преди 6 години

Професоре, много далече си от живия живот.

37

Анонимен

преди 6 години

Този нормален ли е. Посред нощ ясно ли е дали ще краде или ще те напада. Трябва си твърда реакция.

36

а бе,професорче

преди 6 години

Като не ви уважиха предложението за джендърската конвенция,как ви го обясниха!?Или послушно свели главички кимахте притеснено като въртоглави говедца нахапани от конски мухи!?Кой ви избира за управници,бе!?

35

головодие

преди 6 години

Вместо да "прецизирате" собствените си глупости,по- добре въведете щатския закон!Там всичко е ясно!

34

Анонимен

преди 6 години

..."Промяната цели да прецизира формулировките в закона, за да се създаде ясна представа у гражданите ДОКЪДЕ??? може да защитават живота и здравето си...---Как докъде? ДО КРАЯ.Или крадците или собственика.Как така закона ще поставя граница как и какво може да се краде? Изобщо има ли мислещи законодатели у нас???

33

просто е

преди 6 години

всеки престъпник трябва да знае какво го очаква ако влезе в частна собствност само така ще се ограничат чувствително престъпленията също и за самоотбрана

32

Башка Луд

преди 6 години

Всеки неосъждан, образован и психически здрав данъкоплатец, навършил 18години, трябва да има правото да притежава огнестрелно оръжие в дома си!Швейцария е пример за работеща практика. Там всеки втори има огнестрелно оръжие в дома си и Швейцария е страната с най-малко престъпност в Европа!Просто власта я е страх от въоръжени граждани! Евро чиновниците подготвят законопроект, който ще ограничи до минимум притежанието на оръжие от гражданите, включително и ловците.

31

Иванов

преди 6 години

Заради такива псевдо професори като този България е единствената страна в света в която кражба до размера на МРЗ е " законна" и създаде професията СЪБИРАЧ НА ЧУЖДИ ВЕЩИ. Съчетана с другата "професия" САМОТНА МАЙКА" превърна българите в роби на ромите и резултатите са трагични!Боже, пази българите от подобни ***!

30

Анонимен

преди 6 години

Егати и.иота тоя чува ли се какви ги ръси та естествено, че ако са ти влезнали в имота те не могат да го откраднат дошли само да те пооберат малко и да вземат едно, друго и евентуално, ако не си съгласен и живота. Точно заради такива ***.галите вилнеят и правят каквото си искат.

29

Анонимен

преди 6 години

"Промяната цели да прецизира формулировките в закона, за да се създаде ясна представа у гражданите докъде може да защитават живота и здравето си." - що за идиотщина!? Живота и здравето се защитават без ограничения когато са заплашени!

28

12

преди 6 години

След като имота не е равен на живот, защо отнемат живота ни за да ни вземат парите или част от имуществото? За крадеца нашият живот е нищо, само пречка по пътя към имота. За нас по закон живота на крадеца трябва да е по-ценен от собствения ни живот. Математически погледнато този господин твърди, че живота на крадеца е най-скъпото нещо, следва имота и накрая живота на собственика на имота. Баце, що не си таковаш таковата.............

27

Анонимен

преди 6 години

за тези от правосъдието потърпевшите не са важни и от значение за тях са важни извършителите станали веднъж техни клиенти захранват цяла верига от адвокати прокурори съдии дознатели охрана и други които се изхранват от тях веднъж на заплата и отделно всеки според случаят и възможностите си.а кой имат най голямо лоби да правят законите и ги гласуват.

26

радев

преди 6 години

До Анонименте не са безпристрастни

25

Анонимен

преди 6 години

Лятото бях по гръцко, вилни зони, селца, вилни зони, селца, закътани острови с къщи на милионери. Гледам и се чудя: "абе тия уж фалирали пък държавата им пази имотите, полицаите им протестираха ама си вършеха работата, прокурорите и те"

24

Zdravna kasa

преди 6 години

Tialoto i zdraveto na vseki chovek sa negoviat jiznenovajen nai-goliam capital...vseki chovek sam si pazi capitala s orajie ili s magii...obache zdravnata bg kasa i finansoviat ministar pri vsichki polojenia mu gepiat parite...vapreki orajiata, vapreki magiite...koremno i cobra ne pomagat ...

23

Равен е, че и отгоре

преди 6 години

Защото целият ти животец отива за тоя пусти имот! Платил си го с лишения, пот, безсънни нощи и работа, работа, работа. Къщата неусетно се превръща във второто ти аз, там са струпани спомени, радости, тайни, мъка. Ограбването на една къща е като да ограбиш нечия душа, да нагазиш с кални подметки в храма.

22

Анонимен

преди 6 години

добре в такъв случай ако не съм в своя имот нямам право да се защитавам ли,и изобщо защо намесват имоти в темата за самозащита,разбира се,че човек не трябва да убива за да защити имота си а за да защити себе си,и то навсякъде където е застрашен живота му непредизвикано

21

Рашо

преди 6 години

Какво да кажа на рома, когато влезе в двора ми със брадва?- Давай по-бързо че да не се мъча много.