11

Анонимен

преди 6 години

Един законен за проверка и два незаконни за действие !

10

Анонимен

преди 6 години

Правят проверка на законното оръжие защото е най лесно и за отчет.А незаконното което е в изобилие ? - случият в Нови Искър, предишни употреби на незаконно оръжие с убийства, търсете него . С незаконно оръжие основно се извършва престъпната дейност.

9

Анонимен

преди 6 години

И повечето са полицай пенсионирани на 40год с 800лв пенсия и работят още 40 години .А няма работа за младите

8

Анонимен

преди 6 години

Това с носенето на оръжие е много добра идея до като не стане като в САЩ- отиваш купуваш оръжие и после откраднаха ми го, а си го пуснал "на черния "пазар. И държавата се пълни с незаконно оръжие.

7

Анонимен

преди 6 години

Фирми , които назначават "охранители" със или без оръжие са абсолютно некоректни работодатели. За една от тях в НОИ обесниха така: "Няма закон в тази държава, който да ги накара да работят коректно" Правете си изводите.Що не ги закрият.....за заплати от по 320 лв. буквално се експлоатират хора. А и каква ефективна охрана може да е човек над 75 г.?

6

Бивш КОСаджия

преди 6 години

3. Със срок от пет години са разрешенията за съхранение, носене и употреба на ООБ;4. С оръжие придобито за самоотбрана /самоохрана/ не може да бъде извършвана охранителна дейност, т.е. служителите на охранителни фирми, които изпълняват задълженията си с ООБ, получават оръжие за това от самата фирма;5. Оръжията на лицата, които не са подновили разрешенията си не са незаконни, а притежателите им извършват дейности с ООБ без разрешително, което е наказуеми по НК.

5

Бивш КОСаджия

преди 6 години

Автора на статията се изказва абсолютно некомпетентно, можеше преди да седне да пише поне да се запознае със ЗОБВВПИ /Закон за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия/.1. Разрешителните за закупуване на огнестрелни оръжия и боеприпаси се издават за срок от три месеца;2. Оръжията се купуват с разрешително и лична карта, но преди да получиш самото разрешително е необходимо да представиш в КОС, съответния брой изискуеми документи документи;

4

123

преди 6 години

Абе тея съвсем ще разградят двора бе. Харизвам си оръжието на държавата ако ми осигури защитата отпреди 89.

3

SA

преди 6 години

Баща ми си ходи на всеки 5 години,плаща си такса ли е какво е и си му издават наново разрешително-какво толкова има?!!!

2

Анонимен

преди 6 години

Тия стават смешни оръжието било незаконно та нали преди покупката са минали през всички инстанции и проверки,а след пет години се възобновява разрешителното става въпрос пак за едни пари. Не на последно място колко престъпления са извършили "опасните" пенсионери и колко бандюгите които са си въоръжени и не им пука за разрешително.

1

Анонимен

преди 6 години

Страх ви е някой от тях да не гръмне Тиквата "случайно",нали? :)