88

Анонимен

преди 6 години

ами да ги интегрират в италиянския лицей, при баровчетата.

87

Gost

преди 6 години

То само Българите са вече малцинство, другите са мнозинство и държавата трябва да ги учи да работят!

86

Анонимен

преди 6 години

Не само за ромчетата ами и за техните семейства всичко може. За българските обаче има много изисквания и критерии, които не позволяват помощ от държавата и институциите.Абе просто"България",да й се ненарадваш........

85

Анонимен

преди 6 години

До идея - добра е идеята , но трябва и мъже да я свършат тая работа

84

Анонимен

преди 6 години

Най- интересното е ,че няма някаква крафа " Роми".

83

Кривондел

преди 6 години

Толкова тъпоумна наредба, която дискриминира както българи, така и роми НЯМА. Българчетата - защото нямат възможността да избегнат феодалното разпределение. Ромите защото ще ги разселват на етнически принцип по училищата.Пак добре. От утре пак така, ама на *** принцип;)

82

Идея

преди 6 години

Да се съберем и дадем по 10 лева месечно за повишаване раждаемостта на български семейства

81

Анонимен

преди 6 години

Най- интересното е ,че няма някаква крафа " Роми" или категория " Роми " в правния мир. Дали държавните и общински органи смятат някого за "ром" то това се прави единствено на расистки принцип- оглеждат го, чуват го как говори и ко класифицират като "ром" Расизъм в чист вид !

80

САМООПРЕДЕЛЕНИЕ

преди 6 години

Вместо да се възмущавате, уважаеми по-светлокожи и трудещи се граждани на РБ, помислете малко и действайте! Нека да ви помогна - живеем в ЕС и всеки има право да се самоопределя. Елементарно - може да се определите като роми! Всички семейства с първолаци да се самоопределят като роми и да си записват децата, в което училище пожелаят. Питайте как в паспотната служба, ЕСГРАОН.. ако и те не знаят, наемете си адвокат. За седмица-две и хоп, ще се сте роми и ще се ползвате от ВСИЧКИ ПРАВА!

79

народът

преди 6 години

И КАК ДА УЧИ В ГОРНА БАНЯ РОМЧЕТО, КАТО НИТО СЕ КЪПЕ, НИТО ГОВОРИ ДОБРЕ БЪЛГАРСКИ, НИТО ИСКА ДА УЧИ, АМА Е РОМЧЕ - ИМА ПРАВА, А ОСТАНАЛИТЕ - ???

78

И още

преди 6 години

Съсипано общинско жилище да се плаща или с пари, или с принудителен труд. Ако длъжникът почине преди да е изплатил щетите, ще пращат онези негови деца и внуци, които са расли в това жилище! БЕЗПЛАТНА СУПА НЯМА!Откъде накъде на нас няма да ни идва редът за общинските жилища, строени с парите от нашите данъци, а ще ги получават хора, които с нищо не са допринесли за България (освен с безотговорна раждаемост, която ни ощетява)? За нула време съсипват тези жилища и после ги настаняват в нови!

77

Пак казвам

преди 6 години

1. Неосигурявани родители - детски надбавки само за едно дете.Осигурявани - за две деца. Който създава повече от две - той да си търси колая.Детски надбавки - за всички деца, без подоходни прагове.2. Общинските жилища - най-напред се задоволяват нуждите на младите семейства под 35 г., при условие, че и двамата съпрузи имат минимум средно образование. Създадат ли две деца, да могат да купят жилището на цена, равна на половината от данъчната оценка. При три деца - Общината им подарява жилището

76

Първокласник

преди 6 години

Впрочем, няма по-добър пример от личния. Покажете как лицеят в Горна Баня приема задължителна квота от деца от малцинствата. Ама няма, нали? Интеграцията е политиката на деня, ама ако може електоратът да я свърши. Децата на недосегаемите са над тези проблеми.

75

Първокласник

преди 6 години

Няма еднозначно решение на този проблем. От една страна наредбата е дискриминационна. Но ако остане районирането, интеграцията няма да се случи, напротив, ще стане сегрегация. Впрочем, ако един ром излезе от гетото и си запише децата на кварталното училище, какво ще стане? Нищо, детето ще ходи наравно с другите деца. Съществуването на гета е проблема, а районирането на приема съвсем ще го бетонира.

74

Кривондел

преди 6 години

Значи всички паралелки само с българчета заминават, така ли?Боже, колко сте некадърни!!!

73

Анонимен

преди 6 години

Нищо, като диваците станат повече и се превърнат в мнозинство, като на власт е ДПС или ДОСТ, като се върнем в средновековието живеейки между болести, зарази, гета, и в една страна пълна с дивашки племена, като вашите идоли Бойковци и др са се изнесли по имотите си в чужбина и тук остане само тая леш, тогава и само тогава ще си отворите слепите очи и ще видите какво стана с България! Най старата страна в Европа, и една от най красивите, ще остане в ръцете на тая ***! Спете още! Блейте!

72

Анонимен

преди 6 години

В Добрич Няма дискриминация едно училище само роми а на друго само истински българи!!! И без срам пишете че няма дискриминация!!! Председали на Европа 💩💩💩💩💩💩

71

Аси

преди 6 години

Дискириминацията е пълна. Половината ми клас са роми.11 клас. От миналата година 5 се ожениха. Едно момиче и 4 момчета. Законни бракове не сключват, не са в задължителна училищна възраст и социалните отказват работа с тях. Непрекъснати отсаствия, арогантност и мързел. Нищо не учат. И няма как да ги изключим, защото 1-во ще се разпадне паралелката и 2-ро трябва да ги "приобщаваме". Да ама те не искат. На училище не идват, та на допълнителни часове ще дойдатТрябват им само осигуровките и детските.

70

аз

преди 6 години

До ЖесоПри две деца в паралелка от 30?! Или си ***, или си лъжец!

69

Освалдо Риос

преди 6 години

А Карлос Контрера не беше ли детето на Касандра? Или това е друг филм ...