16

Анонимен

преди 6 години

Всички държави са изкуствени, в природата граници са само реки и морета.

15

Дачия

преди 6 години

А защо пише и Бесарабия като тя е доста на изток?

14

Анонимен

преди 6 години

Румъния е първата изкуствена държава на Балканите.Румънци в историята не съществуват.Тази територия дълги векове е част от България и Унгария.Населението говори на български някъде до 1850 год.Църквата е част от българската.Предполагам че след победата в Кримската война французите налагат тази форма на език по-близка до френския.По-късно великите сили им дават Северна Добруджа от България,а Трансилвания от Унгария.Изцяло измислена държава,загубила в двете световни войни,после компенсирана

13

мюмюн

преди 6 години

Защото едните обичат паприкаш а другите мамалига .

12

Анонимен

преди 6 години

Унгария и Румъния са като България и Турция , тоест и от 2-страни живеят едни и същи хора

11

Анонимен

преди 6 години

До АнонименКакви даки и гети те гонят и тебе,бе?Румъците са една изкуствена нация,първата изкуствена нация на Балканите.До преди 150 години говореха и пишеха на български,а населението бяха основно българи и по-малко власи и унгарци.

10

Анонимен

преди 6 години

До СтрахилС унгарците имаме толкова общо колкото и с румънците. Румънците са смесица от Гети и Даки (тоест Траки)

9

Борислав

преди 6 години

Така се правят международните договори след войните,че във всяка държава остава някое малцинство от съседен народ.Когато се наложи това малцинство,може да се активира и да държи в шах страната.

8

от 6

преди 6 години

А ако толкова държиш да живееш на някоя територия на велика България която не е принадлежаща на сегашна българия , след приемането на следващите държави в ЕС , ще имаш напълно тази възможност при това без война.Войната не е добро нещо , защо всички се позовате на нея. А и както казваш може и да загубиш.

7

Анонимен

преди 6 години

До АнонименЗащо да си "връщат" тази земя(Трансилвания),щом няма граница и хората се разбират помежду си?!Има ли смисъл?Само излишни конфликти създавате между хората,нека си живеят както са си живяли досега,граници няма,какъв е проблема?

6

до 4

преди 6 години

До бай хТака е и това значи че българия при третата световна война или балканска война отново може да стъпи на три морета.Но не мерси аз лично война не искам. И не мисля че това е алтернатива.

5

Анонимен

преди 6 години

Унгария няма начин да си върне тази земя защото това става с война , а двете са членки в ЕС и не могат да воюват.Въпреки желанието на претенциите на Унгария че тази земя е тяхна.Затова трябва да се намери алтернативен начин да си завоюват земята.Засега се развива такъв начин, за разделяне на картата но още не е развит успешно но опити не липсват.И ще наблюдаваме още опити за това.

4

бай х

преди 6 години

Унгария / като България/ е сред победените след 1 световна война и е ограбена териториално от румънците , сърбите .. също като нас

3

Страхил

преди 6 години

Трансилвания е изконна Унгарска територия. Свобода за Трансилвания.Трябва да подкрепяме братята унгарци. Все пак сме от едно коляно с тях. Авитохол е наш общ прародител.

2

Анонимен

преди 6 години

Трансилвания,там са унгарците,старото име е Седмиградско.Там някога са живяли и български боляри,феодали,близки до българския царски род,които стават васали на унгарците,след нахлуването на османците на Балканите.

1

Анонимен

преди 6 години

И този е бил посланик в Румъния,Търгу Муреш в Бесарабия!!!Дори не е в Румънска Молдова,камо ли в Бесарабия,Търгу Муреш е в Трансилвания!