162

човек в строителство

преди 6 години

До hm...Брей, още един на държавна ясла. Всички т.н Инвеститори са приближени до властта, за това държат такива надценки, защото трябва да си изперат парите някъде и не им пука дали ще го продадат или не. Защо като сме такива бедни не направите висок данък при втори или трети имот или Цветанчо само краде, не обича да плаща особено пък данъци?!

161

Анонимен

преди 6 години

А заплатите са 500лв.

160

От провинцията

преди 6 години

Идаааааа, продавам нивите на село и купувам петстсаен в Лозенец!

159

Анонимен

преди 6 години

Бе някои викаха ,че цената в София била нереална и щяла да стане 250-300 евро. Тя пък взе,че стана 2000-3000 евро м2. Вие не разбрахте ли, че България е абсурдна държава и икономическата логика не важи.Няма да се учудя, ако ударим в земята цените в Ню Йорк и то в Манхатън и Сан Франсиско.

158

Анонимен

преди 6 години

Лошите комунисти строяха по 70 хил жиллища годишно, в уредени квартали и ги продаваха по себестойност. Сега, при демокрацията, се строят по 7 хил. жилища годишно, от които половината по курортите, а другата половина в нивите или междублоковите пространства и се продават в пъти по скъпо от себестойноста си. Иначе теглят милиарди кредити да боядисат лошите соц панелки, ако вместо това с тези пари държавата строеше жилища, нямаше да има имотен балон

157

По-по-най

преди 6 години

".."Кръстова вада" и "Витоша"" - всички столичани в повече, загробват черните парици от дедовите нивя в тия клоаки, дето за да се облекчиш, пак клякаш над дупка. Жалко! :(

156

БАЛОН, БАЛОН, БАЛОН

преди 6 години

Балонът скоро ще се спука понеже:- тази година излиза много ново строителство- ръст на лошите кредити, банките очакват повишаване на лихвите и леко затягане на кредитирането- много празни жилища, въпреки че всеки се бута да е в СофияВсяка цена, чиято 30 ипотечна вноска не може да се покрие с месечните наеми е БАЛОН.

155

Анонимен

преди 6 години

До TOTOБързо търсене из сайтовете за имоти - китно алпийско селце на 5 км от Кемптен, Германия, с инфраструктура и училища, болници, всичко каквото ти трябва, - 450 хил. евро; природа-красота; има много работа в района!------------------- Има, да, разнасяш халби бира и пържени картофи 24/7 и си изплащаш къщето след има-нема 96 години.

154

СатаНАТО™

преди 6 години

До hm...Средният Ханс плаща по 3-4000 лева данък на месец - за да е добре Германия... Средният Георги плаща 300-400лв на месец, ако ги плати изобщо :)------------------А средния Сергей колко плаща и как живее в путинската клоака?

153

СатаНАТО™

преди 6 години

До АнонименКолеги, не сме малки деца, нека да си кажем истината. За парите които се изкарали с труд си купувате жилище в столицата на най-бедната държава в ЕС, столицата с най-замърсен въздух, с най-лош транспорт. Защо трябва да давате дори 1 евро!?------------------Защото това е МОЯТА страна и МОЯТ град бе, Защото тук съм си у дома. Защото на 20-30 км са родните къщи на родителите ми. Защото имам ски писти, езеро, 3-4 минерални бани и всичко на 20 мин с кола.

152

Има балъци...

преди 6 години

Къща в Скандинавия сред природата - чисто и красиво, е под 250000

151

Дзъ

преди 6 години

много яко...купувайте с инвестиционна цел - не спирайте. А когато анблок се пуснат хиляди архитектурни недоразумения по бившите ливади и спалните комплекси на София ще седите с листовки в ръка по кръстовищата в търсене на наематели...

150

Леле

преди 6 години

Да дадеш толкова пари в мангалиария заобиколен от тъмни подозрителни субекти вместо супер просторен апартамент заедно с нови уреди за 150000 евро на запад???

149

Анонимен

преди 6 години

Не знам в България,но в някои страни се продават системи за събиране на дъждовна вода и се поставя на къщата,с тази вода поливат градината си или я използват за други нужди,без пиене.Като си поставите и собствена система за производство на ток ще се откачите и ще си спестите средства.

148

Анонимен

преди 6 години

Колеги, не сме малки деца, нека да си кажем истината. За парите които се изкарали с труд си купувате жилище в столицата на най-бедната държава в ЕС, столицата с най-замърсен въздух, с най-лош транспорт. Защо трябва да давате дори 1 евро!?

147

Анонимен

преди 6 години

Един от най-опитните ни и дългогодишни архитекти в България си построи огромна къща от естествени природни материали - камък,дърво и глина,кал,слама,използвайки знанията си и знанията на предците ниВярвате или не но тези материали са по-добри,защото са естествени,глината изолира добре къщата и в същото време "диша",т.е. въздухът е сто пъти по-добър вътре,по-добър от каквито и да е синтетични материали.Тухлата също е добър материал.С собствен ток и водаНа запад,замаска с глина струва адски скъпо

146

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 154Сестра ми и семейството й емигрираха в САЩ със зелена карта.Една година живяха в апартамент, като се устроиха веднага си купиха къща.Най-престижните квартали се състоят от къщи.А тук купуват маломерни апартаменти по 50 кв.м/на мен само холът ми е 36 кв.м/ и се мислят за върха на сладоледа щото били в Лозенец.А че няма къде да паркират,че слушат всяко действие на съседите,че трябва да се съобразяват понякога с десетки други семейства за съдбата на общият Блок,явно не ги интересув

145

Анонимен

преди 6 години

Уважаеми брокери, ставате смешни. Знам, че не ви пука, всичко е в името на печалбата, но овярвайте ми няма дапостигнете повече тези резултати. Искате не искате ще трябва да предлагате на пазарни цени, а те не са такива, каквито вие посочите, а такива, каквито купувачът може да си позволи.

144

Анонимен

преди 6 години

До ЕДНА ОТ НАРОДАДа избягат,означава да се предадем.Чак толкова не е лошо,може да се живее и в близките села или вилни зони и със собствена градина.Възрожденците как са строили къщи?Къща може да се построи и от камъни,дърво,кал,слама,естествени материали без химия и евтино струваща.Проблем е липсата на работни места и ниските заплати,но ако се мигрира в страната и този проблем може да се реши.

143

Анонимен

преди 6 години

До До hm 144"Не си давам къщата на село и за най-луксозният софийски апартамент."Много ясно - къща > апатамент. Само в България блоковете са символ на "гражданинЪ"