199

До 200?

преди 6 години

За коя съдба става въпрос: моята, или пък твоята? Ако ще ти помогна с нещо- мога да прочета и нечия друга съдба! Извинете за повторенията/ не мисля да използвам думичка, която няма да може, очевидно, да се разтълкува! Благодаря!

198

Нота бене

преди 6 години

Ако публикацията беше със заглавие: Борисов, отиди си с мир, въпреки, че фактите "говорят" красноречиво, какво бихте го посъветвали-приятелски!

197

Анонимен

преди 6 години

Че той нашия е и фашист, и комунист , и демократ, и консервато, и либерал, а бе май само *** не е бил , ама и за тва има време. Кво му пука кво пише на неква табела.Купон да става, да го снимат.

196

И накрая

преди 6 години

Да си пожелаем: такива провокативни заглавия на теми, болни за цял свят, да няма повече! Този журналист, четейки това, което съм написал, дано помисли поне малко, за конфузната ситуация, която е "създал". Българите са далновидни и много добре знаят, че понякога журналистите са "длъжни" да пишат публикации по "ИНТЕРЕСИ".

195

Продължение

преди 6 години

Той, Александър Белев, симулирайки отива в Германия, лично да се запознае с Нюрнбергските закони, за да изготви в края на 1939г. ЗЗН, по подобие на нацистките! Е, много станаха симулациите. Но по- важното е, че все пак е надделял здравия разум и на обществото в България. И да, българските евреи са ни повече от благодарни. Факт, че се организират в цял свят, за да номенират през 2017г. БПЦ за Нобелова награда за мир. Браво!

194

До Бг зложелателите

преди 6 години

Симулативно е създаване на КЕВ, на приемане на ЗЗН, с одобрението лично на цар Борис, симулирани са от Александър Белев и Петър Габровски акциите за депортиране на българските евреи през периода 1940- 1943година. Симулирани са депортациите на евреи от Македония и Тракия? Тя ако не беше БПЦ и някои будни депутати, начело с Димитър Пешев- подпредседател, сигурно щеше да бъде " симулирана" смъртта и на евреите от пределите и на Царство България!

193

До БГ зложелателите

преди 6 години

И факт ли е, че българските евреи като никои други по света тъгуват за България и я обичат и досега като своя родина-майка? Факт е ! А за сведение на БГ зложелателите чувствата не се доказват и измерват с никакви "документи" !

192

До БГ зложелателите

преди 6 години

Да, вярно е, че под натиска на Третия райх подконтролните му държави са принудени да създадат антисемитски закони и органи. Въпросът е, че в България те на практика са общо взето симулативни. И питам, има ли държава, която да е предизвестена от Третия райх за целите на неговите "трудови" концентрационни лагери и негова подконтролна държава, от която да няма депортирани евреи ? Няма, нали ? Даже Френското правителтво е принудено да прави депортиране на френски евреи. А има ли държави, чиито народи спасяват всички свои сънародници от еврейски произход ? Единствено България и Дания ! И факт

191

Анонимен

преди 6 години

Когато някой каже, че България е европейска страна и се развива добре, винаги поглеждам календара, да не би да е 1 април.Това е най- голямата лъжа, която някой може да измисли.

190

съдба

преди 6 години

Ние ви четем против волята си, ама нали трябва да се чувствате поласкани от посредствения интерес, който се предизвикали в момента.

189

ЧЕПаев

преди 6 години

Без Джендералот, нямаше да е същото.

188

Анонимен

преди 6 години

Югославянството и съветизма е на последни издихания заедно с тарканите марканите сталина и другите фалшиви герои. А България е европейска добре развиваща се държава с доста по-висок стандарт от сръбия и расия. Колкото и да не ви харесва на разни антибългарски и съветско подведени индивиди.

187

Анонимен

преди 6 години

Даже и евреите го признават това но не сърби - мизерниците са на друго мнение.

186

Анонимен

преди 6 години

България е 7 милионна държава и това което е направила е да си гледа своите интереси. А извършеното от народа е героизъм, който показва колко сме били нацисти и колко не.

185

Анонимен

преди 6 години

Добре де ако приемем че тезите на македонските са верни къде е бил великия македонски народ да ги защити? Защото българския народ се е вдигнал, а македонския си е бъркал в гъ за. Може би единственото място без съпротива

184

Това е положението

преди 6 години

В района на Дупница, Софийски митрополит Стефан става очевидец на натоварените във влака евреи, но въпреки предприетите от негова страна действия, те са откарани в Треблинка.

183

Продължение

преди 6 години

Български войски влизат в окупираните области, за да въдворяват ред. Когато Александър Белев- комисар по еврейските въпроси, се договаря с Теодор Данекер/спогодбата/ за изселването на евреите от двете окупирани области, служители от КЕВ организират цялото мероприятие. Как така Царство България няма вина? Цар Борис се е опитал да спаси евреите, живеещи в пределите на Царството , но не така се случва с македонските евреи

182

До 153

преди 6 години

Македония е била в състава на Югославия, НО преди да се появи този проблем с живеещите в Македония евреи. Нацистка Германия провежда две "светкавични" военни операции в Гърция и Югославия. За няколко дни окупира Беломорска Тракия и Егейска Македония. България като съюзник на нацистите, получават за "награда" администрирането на тези области.

181

Ljuben

преди 6 години

Да се свртиме кон иднината, да го оставиме минатото зад нас!

180

Сиса

преди 6 години

Македонците много ни мразят.Не знам защо се бутаме там и каква ни е изгодата.Първи ги признахме като държава и все им правим поклони.Защо?Гърците ще ги оправят!