17

Мен

преди 6 години

До ЛенчетоЛенче, децата ще остане да ядат прясна храна отгледана близо до тях. България е малка страна и локалното земеделие може да ни осигури почти всичко прясно - от зеленчуци и плодове до млечни продукти, зърнени храни, месо и риба според сезона. Не е нужно да се ядат храни мъкнени по кораби и самолети с месеци, обработени незнайно с какво, за да издържат.

16

Джанго

преди 6 години

Алооооу, чията и киноата. Аре у лево. Преди време детските отделения се напълниха с малчугани с алергични реакции на модерни *** и татковци. Кечуа и маите са си хранили децата с тия шит. И за тях са подходящи. Тук поколенията са изхранвани с друго...да обяснявам ли още. Да ви..у *** веганите.

15

Сп???нс

преди 6 години

Аз съм от последните поколения , които имахме достъп до истинска храна в училище.Голямото междучасие слизаш в лафката и вадят тави с ИЗПЕЧЕНИ кифли .... И лошото е че сега не 1 и 5лв да си готов да платиш , няма кой да извади закуски като хората.

14

Анонимен

преди 6 години

TYPOTO BG SE VYRNA 17 VEK NEKA VI

13

Анонимен

преди 6 години

Храната в стола на училище беше почти безплатна,някакви купони се раздаваха на родителите и всяко дете ядеше без пари прясно изпечени закуски,парещи и топли със прясно мляко или айрянче. За обед имаше 3 вида топла манджа във всеки училищен стол. Що си мисля че сега сме се върнали със 100 г преди соца?

12

Анонимен

преди 6 години

Баба ми казваше навремето, къща в която няма хляб от Лимец, киноа и хималайска сол, огън да я гори

11

СПОМЕНИ

преди 6 години

Имам спомени от времето на Соца - Безплатната Закуска беше в стола на Училището .Беше ми омръзнало едно и също за закуска и обяд .Закуската беше - Краве Масло , Конфитюр от Ягоди , Краве Сирене , Шпеков Салам и Чай .Обяда беше Пилешка Супа , Мусака и Компот от Праскови .

10

Анонимен

преди 6 години

Stranno drugite dyrjavi schto li si stpanisvat dobre naselenieto a naschta ne?

9

Анонимен

преди 6 години

Poneje dyrjavata e losch stopanin i ne si stopanisva decata skoro i neq nqma daq ima

8

Анонимен

преди 6 години

Kato znam kakvi straxotni zakuski davaxa na decata vse si mislq che nito edin politik ne bi opital ot zakuskata na si,a mi zaschtopo nimrazqt decata zatovakak moje na dete takova qdene?

7

Анонимен

преди 6 години

това, на заглавната снимка ли е препоръчваната "традиционна" храна?! Варени, вместо изпържени (ужас!!!), картофи в не достатъчно гореща, каква да е гранива трансмазнина!Чудесна храна!

6

Анонимен

преди 6 години

To che nqma nikakyv bylgaqrski zelenchuk po politicheski prichni ami skoro jito i carevica nqma da ima samo za isnops schte qdete dedoviq

5

Анонимен

преди 6 години

xrana za dhjendyrcheta trqbva

4

Анонимен

преди 6 години

вместо спанак, цвекло и лобода, ще внасяме киноа, по е фейшън иновейшън и по-лесно се усвояват едни пари, а авокадото да замени суровата тиквичка

3

Анонимен

преди 6 години

киноа, чиа и авокадо са много стийностни храни, както особено за деца, така и за възрастни! За жалост са скъпи, от една страна защото станаха модни, а от друга идват като внос отдалече. Ако може да се включат в менюто на децата в учебните заведения, ще е от голяма полза за здравето на подрастващите! Трябва, обаче, лелите да бъдат бити през ръцете, за да спрат да крадат продукти! Без това, всичко остава само голи приказки

2

Щерю

преди 6 години

Така ами - толкова тикви имаме из нашенско...

1

Ленчето

преди 6 години

Какво ли ще остане да ядат децата?! Домати,чушки,картофи,царевица,фасул - всичко това е дошло от там,откъдето сега идат киноа,чиа и пр. Тук до преди два века е имало само репи,лапад и овес.