94

от оня та на тоя Бок

преди 6 години

добре са му платили на Цар Будка след онези два потънали кораба натоварени със софийски евреи , които "Някой" срещу заплащане е издал на фашистите, че патуват за Америка.ето това е истината.а спсените евреи, са спасени не от Борко-компира, а от обикновенните хора които са спирали влаковете, разбивали вратите и дирекно настанявали хората из дале4ни роднини. над 5000 български ежреи са били спасени така.сега другие компир е в Македония да хленчи застото адашът му е виновникът.

93

Анонимен

преди 6 години

След карто сме спасили толкова еврей,да дадат една сериозна парична сума на България.Как те искат обезщетения от Германия възлизащо на милиарди марки и евро след края на втората световна та и до днес.

92

Анонимен

преди 6 години

Без Красная армия нищо нямаше да спасите! Хитлер щеше да прати евреите заедно с цар Борис и митрополита в Заксенхаузен! Но, дойде труса от Сталинград, хванахте се за дънцето на потурките и бързо облякохте офчи кожи!

91

Анонимен

преди 6 години

През 1943 вече е лесно да не се подчинят на Германия! Зададе се Народния съд и всички започнаха да стават хуманисти! Какво направиха през 1941 г? Факт!

90

Подчинение

преди 6 години

Да, така е. Но сега се подчиниха на хамериканците и не спасиха българите.

89

Анонимен

преди 6 години

Тази новина я повтарят по 100 пъти на ден до втръсване. За трети март почти нищо, за евреите от сутрин до вечер. Подобно слугинско поведение е характерно за нашите ширини.

88

Малко запознат.

преди 6 години

Има още една страна която не е изпълнила заповедта на Хитлер. Това е Мароко. Кралят на Мароко също не е изпратил нито един евреин на Хитлер.Банките и търговията се е въртяла от евреите. Евреите са били 90% грамотни и 60% образовани. Сталин е търсил място за евреите да им направи автотомна еврейска република защото навсякъде евреите са успявали и са ставали причина за скандали.През 1948 г. Сталин им нареди Палестина и СССР гласува първа в ООН за създаване на държава Израел.

87

ДА

преди 6 години

ЖИВЕЯТ ЕВРЕЙТЕ В БЪЛГАРИЯ-ТЕ СА НАЙ-УМНИТЕ И НАЙ-ДОБРИТЕ РОДОЛЮБЦИ В БЪЛГАРИЯ,ТЕ СА ОСНОВАТЕЛИТЕ НА ДЪРЖАВАТА НИ ,ТЕ СА КРЕПИТЕЛИ НА БЪЛГАРЩИНАТА--ДА ЖИВЕЯТ ВО ВЕКИ ВЕКОВ.....АМИН ДАЙ БОЖЕ.....?????????

86

Малко запознат.

преди 6 години

Българските евреи ги спаси Петър Дънов, син на български православен свещеник, американски възпитаник приел евангелисткото учение през 7 годишното си пребиваване в Америка. Петър Дънов, наричан учителя Дуно, близък на цар Борис и съсед на царския първи съветник подкрепени и от пловдивския свещеник са взели решение да спасят евреите като въздействат на царя да не изпълни заповедта на Хитлер.Българския народ, никой не го е питал. Ако трябвашенарода да ги спаси, нямаше как да стане.

85

Анонимен

преди 6 години

До да питамНе е само цензора, но и обяснения по коментаери пред ДС. МВР. БТ и др. органи

84

Анонимен

преди 6 години

Евреите хубаво ги спасихме, ама от комунистите спасение нямаше.

83

за сведение

преди 6 години

Всички наши окупирани от Русия територии си запазват турската автоновност!!!!!!!!!

82

победители

преди 6 години

Световният ционизъм ни победи всички!!!

81

Анонимен

преди 6 години

До ЧърчилНие видяхме кой какво яде и какво не яде, когато ни напъплиха руснаците. По-добре да беше Хитлер.Кафява чyма, червена чyма - разлика няма голяма.

80

неблагодарници

преди 6 години

няма ненаказана добрина! А те колко българи спасиха?

79

Толбухин

преди 6 години

До Шаран-БГВойната обявена на Англия, САЩ и коствено на СССР е била под натиска на маршал Толбухин, въпреки опитите ни да излезем от войната!!! Чети Интернет да се убедиш

78

Чърчил

преди 6 години

Ако Хитлер беше спечелил войната щяхте да видите Кон боб яде ли...

77

Анонимен

преди 6 години

Спасявали сме, когато сме имали власт. Гюленистите не ги спасихме, тихомълком ги изпратихме на линч. Чужденци сме имали за царе и повече ги е било грижа за нас.

76

Анонимен

преди 6 години

на Хитлер не му е дремело дали ще остави една група евреи временно живи. да не си мислите, че след войната е нямало да ги подгони. Просто сме били съюзници, които след това ще бъдем прецакани.

75

Анонимен

преди 6 години

Не дразнете братушките да не пратят, някой да ви набива канчетата както Гундяев набиваше канчето на пРезидента.Късопаметни ли сте или какво?Не помните ли, че преди няколко месеца братушките казаха, че те са спасили евреите?