30

Български Българин

преди 6 години

Т.Е. Китай и китайската икономика пряко зависи от политиките на долу изброените държави. Не може само да изнасяш без да внасяш! Това иска да кажа Доналд Тръмп с митата които наложи. И нормално. Германия с нейния 50%-ов износ от БВП само продава продава и трупа пари които после не харчи или реинвестира в реалната икономика.

29

Български Българин

преди 6 години

:D. Китайската икономика е експортно-ориентирана. Тя зависи от износ. Китайския народ е беден. Те не могат да продават това което произвеждат вътре в страната тъй като населението няма покупателната способност да купи продукцията. Тогава на кого ще продава? Русия? Руснаците също нямат покупателна способност защото ресурсите им се държат от Путин и олигарсите. Тогава кой остава? Кои са богатите държави? САЩ, Япония, Германия, Англия (Великобритания), Франция. За да произвеждаш ти трябва пазар!

28

Анонимен

преди 6 години

Това е т.н. частен комунизъм. Вече няма съмнение , че демокрацията в Китай е бутафория за пред света. Друг е въпроса , че при тая бедност няма как да има демокрация , а само диктатура.

27

КИТАЙСКИ ЖИВОТ

преди 6 години

СВЕТОВНО ПРОИЗВОДСТВО НА МЕНТЕТА-----С ЕВТИНА РАБОТНА РЪКА!ДОРИ ЕС----ВЕЧЕ ИСКА СЕРТИФИКАТ ЗА КАЧЕСТВО И ГОДНОСТ ПО НОРМАТИВНИТЕ ИЗИСКВАНИЯ НА ЕС!!НЕ Е ВАЖНО КАКВО И КОЛКО ще ПРОИЗВЕЖДАШ------ВАЖНОТО Е КЪДЕ И КОЛКО ЩЕ ПРОДАДЕШ........защото това ти формира печалбата !СТОКАТА ----НЕ Е ПЕЧАЛБА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

26

КИТАЙСКИ ЖИВОТ

преди 6 години

....С 2-ДОЛАРА /дневно...ха,ха,хааааааааааааааа....*** УМИРА ОТ КЕФ---ДА ЖИВЕЕ ТАКА ....ХА,ХА,ХАААААААААААААААА.............................."ПЪЛЕН КОМУНИЗЪМ"...............................................

25

ИЛИЯ ИЛИЕВ

преди 6 години

До Български БългаринВ ТОЗИ РАЙОН НА СВЕТА СЕ ПРОИЗВЕЖДА 80% ОТ СТОКИТЕ В СВЕТА!!!!!КОЕТО ОЗНАЧАВА ,ЧЕ ТЕ СА НОВИТЕ СЕТОВНИ ДИКТАТОРИ!И ОСЪЗНАЙТЕ ,ЧЕ ТЕ СА СВЕТОВНИТЕ ЛИДЕРИ.И НЯМА НАЧИН ДА БЪДАТ СПРЕНИ !!И НИЕ ЩЕ СЕ КЛАНЯМЕ НА ТЯХ!!РАЗБЕРЕТЕ ,ЧЕ Е ВРЕМЕ ДА СМЕНИМ ПОЛОЖЕНИЕТО НА НАКЛОНА СИ И ДА СМЕНИМ ГОСПОДАРИТЕ СИ! ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА

24

не разбирам защо

преди 6 години

какъв ще е стимула на новия цар да работи

23

пенко

преди 6 години

Преди два дни беше официално оповестено че , китайските милиардери са повече от тези в САЩ !!! Сравнението е малко особенно -тъй като е в еврейската валута -долар !!!Човечеството може и да оцелее, ако премахне световното еврейско частно банкиране в долари и приеме -колективен еквивалент !!!

22

Български Българин

преди 6 години

Много ги възхвалявате китайците, а не знаете реалността. Колко им е беден народа. 750 млн човека живеят с 2$ на ден. Слабо домашно потребление. Яли са попарата и на Япония, и на Русия във военно отношение. Произвеждат евтини ментета. Това са китайците :D

21

Български Българин

преди 6 години

От великите сили точно в момента в най- благоприятно положение са САЩ и Русия.

20

Български Българин

преди 6 години

До Факт в грешка си. Китайците не са на второ място. Японците са. На трето Германия. Четвърто Великобритания. Колкото до промишления потенциал в грешка си. Америка единственото което направи е да си изнесе производството в Китай заради евтината работна ръка. Което доведе до икономически бум в Китай. Нови заводи, нови работни места.Пари, инвестиции и т.н.Но ако САЩ поискат могат да пренасочат производството си към Бразилия, Индия, Мексико. Да, ще им ковства време и пари.Тогава с Китай е свършено!

19

Факт

преди 6 години

До Б-52Формално(статистически) САЩ са най-голямата икономика.Китай са втора с БВП 60% от американския.Обаче в американския БВП 30% е производство,а 70% услуги,докато с китайския е точно обратното!Което прави Китай първа промишлена сила.На практика американското благополучие се крепи единствено върху печатането на долари и налагането им със сила!

18

Анонимен

преди 6 години

Китай не комунизъм бе овце. Мислете и четете повечко, не повтаряйте заучени фрази като папагали. Няма черно и бяло, просто различни оттенъци на едно и също нещо. Кой разбрал разбрал.

17

Българина

преди 6 години

Ако това го направи венецуела, България, Унгария, куба или друга не военна сила, ще го обявят че не е демократично и ще скочат 1000000000 нпо та цру и фбр, но на дракона даже ще му ръкопляскаш. Извода е, гоним американските бази и нпо та купуваме 20 бр ц400 и парите ще спрат да изтичат от България както и младите хора, ние сме държава под соросогаден чехъл и ни смазват като ***

16

Анонимен

преди 6 години

Така е пожизнено в почти цяла Азия , както и в Русия.

15

До 21 Б-52

преди 6 години

Хванала те е евроатлантическа пневмония. Веднага *** на лекар докато още не е станало късно....

14

Б-52

преди 6 години

САЩ е най- голямата икономика в света. Контролират 25% от световната икономика. Имат военно присъствие навсякъде по света, търгуват с петрол и злато, контролират четирите световни океана. А китайците изнасят много, много. Като най- големия им клиент това е САЩ. На кръчмарски език казано: ако САЩ хване настинка, Китай ще хване пневмония.

13

Анонимен

преди 6 години

Пожизнените управляващи в един момент се забравят. Така си оплитат кошницата (като Путин) че дори и да нямат пожизнено право на управление те го правят. А най-лошото е че рано или късно идва някой ид*от управляващ и е*** ******та на цялата система и народа не може да ги бутне от власт.

12

Анонимен

преди 6 години

Комунистически Китай има икономика номер 1 в Света.

11

Анонимен

преди 6 години

В Китай при комунизма нямат тоалетна хартия и банани а ние при демокрациата имаме тоалетна хартия и банани защото сме свободни да избираме кой да ни управлява.