55

Анонимен

преди 6 години

До месараПитай Цветко, той е по съборите...

54

Анонимен

преди 6 години

Що бе, г-н прокурорЕ? Всичко да си е по старому! Никакъв закон да не се пипа! Че току виж баш наши престъпници влезат в някоя поправка и оттам - в дранголника.Законите ни са калпави, правиха ги калпави, неморални хора, юристи, които прокарваха в тях своя и на силните на деня интерес. Изобщо не ги интересуваше правото като такова. Със сегашните закони българските хора е тотално ОБЕЗПРАВЕН. Трудно ви е да го признаете, но ние го изпитваме на гърба си всеки ден.

53

Не можел бил да се

преди 6 години

съгласи бившият зам.-главен прокурор!Ами нали и при сегашните закони, всеки, който иска да има нож или пистолет, си го набавя! Това важи в пълна сила за престъпниците - те не питат никого. Само част от останалите граждани се осмеляват да се сдобият с оръжие по незаконен начин, но поне могат да се защитят.Така че, ако не се разреши самоотбрана с оръжие, печеливши ще са пак престъпниците, а почтеният човек няма да е защитен. Откъде накъде?Насила ни карат да купуваме пистолети на черно!

52

Floro

преди 6 години

Това прокурорите много обичат народа да не взима пръвосъдието в свои ръце! Треска ги втриса като чуят че хората искат да имат право да застрелят спокойно всеки влязъл по нощите в имота им. Ненаядоха се от подкупи от крадци и разбойници!

51

Хейтър

преди 6 години

Дали ще доживея момента в който ще мога да защитя както трябва домът си,двора си,лозето си ?!?!?!

50

месара

преди 6 години

абе да попитам : някой знае ли кога е следващия протест на другарката лъжа нинова, че съм го закъсал за пари, а и кюфтета ми се ядат

49

Анонимен

преди 6 години

крадците се защитават ,единият краде като влиза с взлом другият ми измъква парите чрез държавата -да се върне хан Крум е това искам аз

48

месара

преди 6 години

ТРИЕТЕ ЛИ, ТРИЕТЕ ЛИ, Е ЩО ТРИЕТЕ БЕ Dnes. bg???

47

8

преди 6 години

Прокурора иска, но не дава нищо. А могат да решат проблема и на хората няма да се налага изобщо да се вкарват във филми с убийства. Има си начин. Разправяха ми за един такъв крадец като плъха - по едно време присъдите бяха с натрупване - хващат го и за десетина доказани кражби - присъда 30 години, по три за всяка кражба - този някак си е успял да излезе след 10 години и казал, че вече няма и да си помисли да краде, а уж бил много надъхан и печен крадец. Това явно е работило

46

Анонимен

преди 6 години

Да стане като в САЩ.

45

Анонимен

преди 6 години

Според този прокурор сме си супер - крадците да продължават да влизат и да трепят баби и дядовци -- хем те ще имат клиенти, хем погребалните бюра ще правят бизнес, а и държавата ще икономисва от пенсии. Пък и шведите ще се "препитават". Не е нужно всеки да има оръжие, но защо нормалните да нямат? Да сложат едно изискване - образователен ценз, абсолютно чисто досие и психотест. И който отговаря да има право. Да е забранено да се носи извън дома, но да може да се ползва там. могат, ама не искат!

44

Дератизация

преди 6 години

Докторът е свършил работата на полицията и е спестил едно място в затвора и много пари за храна. Докторът е изпълнил своя дълг. А ти какво направи днес за общността си?

43

И пак от 42

преди 6 години

Защо никой не коментира т.нар. "условна присъда". Защо не се пипа и променя след като на всички заинтересовани е ясно, че е повече от удобна и в интерес само на определен брой пряко засегнати? Но каква е ползата от тази мярка за обществото като цяло, след като единствено затвърждава усещането за ненаказуемост на извършените деяния. И защо да не се замени с далеч по-възпитателното "полагане на обществено-полезен труд" за същото време при определени правила?

42

Сериозно ли

преди 6 години

разбирам, че тук някои хленчат за осъждан крадец и рецидивист? Може би искате изходът да беше друг? Убит доктор, плъх с присъда година, дори условно? А като се разболеете, вероятно ще потърсите плъх за помощ?

41

Анонимен

преди 6 години

Трийте коментарите, но истината си остава и всеки я знае.Роман си е от левите и обича да го.... "берачите на тухли"

40

Анонимен

преди 6 години

"Не може от отделен случай да се търси промяна в основен наказателен закон. Трябва да погледнем нещата в правен, социален и политически аспект. Малко държави в Европа имат такъв член 12, както ние..."---Животът ни е сбор от отделни случаи и макар всеки от тях да е незначителна част от цялото, е повече от значим за някого в личен план. Не е редно да лежим на старата слава от края на 60-те, когато най-добрите ни капацитети в правото са изготвили настоящия НК. За 60 г. настъпилите промени са мног

39

Анонимен

преди 6 години

Те нямат никакъв интерес да променят законите и обикновените хора да могат да се защитават със законно купени огнестрелни оръжия.Оръжието и защитата на ,,елита,,за тях не са проблем а и се печелят милиони от престъпници и жертви.ББ.само го раздава ,,народен ,,и играе ролята на доброто ченге.Всъщност никой не желае промяна а и случая с доктора ще отшуми защото ще му присъдят вина.Борбата трябва да е за промяна на реда за придобиване на оръжие и разширяване възможностите за самоотбрана.

38

Анонимен

преди 6 години

Няма безпорни доказателства че доктора го е гръмнал. Ако имаше никой нямаше да го пусне от ареста. Няма дори и нагар по ръцете, което е нормално, ако не си стрелял. Няма го пистолета, няма свидетели. Да би мирно плъхчето в затвора седяло, не би в гроба лежало.

37

хой хой

преди 6 години

Неизбежната отбрана трябва да се прецизира но и трябва да е част от нещо по-широко, което да се казва Защита на собствеността или нещо подобно. Като защитата на собствеността да ти позволява да удариш пръв.Голам е страха на управляващите един Български гражданин да убие (в най лошия случай) друг такъв и това да е оправдано.А защо не?Колко лисела около големите градове ще се напълнят с хора с добри заплати ако това се промени?На мен не ми се живее вече в големия град, въпреки че съм роден тук

36

Мирослав

преди 6 години

След като не бива да се пипа закона Г-н Прокурор, вкарайте разбойниците в затворите!!! Не може някой с 10 присъди да си живее живота сред нас и да продължава да обира, убива ако се наложи и прочие! Когато направиш грабеж, кражба, 5-10 години в затвора и готово. Да не говорим, че взлом се води ако разбиеш врата, прозорец. Но ако си по-печен и отвориш със сперц, отвертка и нз си Кво не се води взлом... НК е за кофата Г-н Прокурор!!!