141

Запознат

преди 5 години

До Анонимен--127;ТяРусия насъска Сърбия да ни нападне,и тя го стори на 2 ноември.Австрия също нямаше нищо против да се посбием.Русия ,Австрия и Русофилите бяха против СЪЕДИНЕНИЕТО.

140

Анонимен

преди 6 години

Тоя поп - милиционер повече да не стъпва в България.

139

Анонимен

преди 6 години

До 12.Като е на страната на Сърбия, защо тогава я разпарчетосаха на анклави.

138

Молчать неразсуждать

преди 6 години

Червен Кольо естествено се хвърля на амбразурата, за да адвокатства в полза на безцеремонния руски гост, дошъл да набие канчетата на своите сервилни креатури ! И светът добре да чуе, кой командва парада ! Руският император - и преди, и сега !

137

Анонимен

преди 6 години

Солунските братя не са сътворили кирилицата,а глаголицата,независимо ,дали са българи ,или византийци.Тяхните ученици преобразуват глаголицата в кирилица,която почива върху глагоицата,в българските дворци и манастири,щедро предоставени им,от българският цар Борис Първи Михаил,покръстител.Да споменеш"финландци,поляци,украинци...не означава,че споменаваш държавите Финландия,Полша,Украйна...а почит към народността на тези хора.

136

Анонимен

преди 6 години

Гостите в студиото нямат представа от това,за какво служи руската православна църква,за политически цели и имперската политика на диктатурата на агресора Путин.

135

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен151 Не е нужен международен договор,за да се постави българският въпрос на дневен ред,за да се възбуди общественото мнение.Българското ревълюционно движение извършва огромна работа и има голямо значение за бъдещето на България.Светът научава,че сръбското царство на Стефан Дущан,което е траело ,19 години,не може да създаде нация и че всъщнот,се е простирало върху земята на българите,освен на сърби и гърци.

134

Анонимен

преди 6 години

Агентът от КГБ,руският патриах Кирил няма абсолютно никакво право,да критикува друга държава,кого да почита в своята история и кого,не.Недопустимо е за един свещенослужител,за какъвто се представя,да се намества в светските дела в едва държава и да вади костите на загиналите,които не са руснаци,от пантеона на загиналите в боевете с османските поробители.

133

Анонимен

преди 6 години

Има флот, има. Преоборудва бързоходни търговски съдове, и използва катери и атакува с подлагане на мини по курса им.Ама и този факт си го изпуснал. За договорната част си прав, но реалността и договорите са две отделни действителности. Няма международен договор, който да фиксира Българското революционно движение, но действителността показва сериозното му влияние над процесите.

132

мазепа

преди 6 години

До АнонименДобре ще ти го обясня по твоя начин. След като ''тате'' не иска да ти купи колело и ти го обещава друг път, значи ''тате'' се страхува че ще загуби пари. Просто е. Помисли само малко. След като Осм. имп. дава конституция, значи се бои че ще загуби територии.

131

мазепа

преди 6 години

До АнонименЦелият руски черноморски флот е потопен през Кримската война от Британия и Франция. Русия няма флот в Черно море и няма право на такъв. Русия получава 1,1 млрд зл. рубли (три годишни държавни бюджета) контрибуции от Осм. империя, Бесарабия и Батуми в Грузия и право на ЧМ флот. Адмирал Ушаков е живял сто години преди това.

130

Анонимен

преди 6 години

Давали великите сили, ама Високата порта не подписала, щото видите ли, има нова конституция.Тате каза, че ще ми купи колело, ама друг път.Толкоз по твоята логика и начина ти на прочит на фактите.А клауза за проливите има и в Санстефано и в Берлин. И тази тема е вълнувала само запада, с цел да налага контрол над Русия, която единствена от Всички има граница на Черно Море.

129

Анонимен

преди 6 години

Мазепа, Ти мислиш ли че Руската империя, ще чака разрешение от другите, за свой флот.А за участието на флота в Освободителната война явно не си чел, но и той участва. А за адмирал Ушаков, също не си чел. За черноморски флот на тогавашна империя като Русия, не и е трябвало много време, за да реши и направи така, щото нещата да се случват.

128

Щирлиц

преди 6 години

До Анонимен117Не ми обяснявай,кой и кога е измислил Украйна!Нали искахте да се споменават всякакви ..партньори,угодни вам,на вашите господари.

127

мазепа

преди 6 години

До АнонименХем не ни дават Силите никаква автономия, хем Турция се измъквала от ''нещо си'' с обявяване на конституция. Липсва ти амализа. Помисли. Защо Осм. империя ще дава конституция с равни права на всички поданици, парламент, с депутати от всички народи, кариера на българи до мин. председател и главнокомандващ осм. армия и пр., ако не е заплашена от нещо сериозно - като например загуба на територии.

126

Щирлиц

преди 6 години

До ЗапознатСега остава да преброиш доброволците,участвали във войната,и да изследваш влиянието на руската църква връху мобилизацията на руската армия.Паметник на Бисмарк няма и да има-отдолу може би трябва да пише нещо за конекрадците от долния Дунав,и възхвала на решителната помощ на САЩ на Ньойските "преговори".Може и ..българолюбеца Чърчил да изтипосате,нали сте евр...ейци.

125

Анонимен

преди 6 години

Всред всички идеи, на Великите сили, на конференцията, с реална воля застава само Русия. И днес, ялови ентелегенти си мислят, че само с думи нещата ще се случат. Заблуждавате се уважаеми, или неуважаеми. Лозето не ще молитва, иска мотика.

124

мазепа

преди 6 години

До АнонименЦелите не се записват в договорите. Няма договор в който да е записана целта на Русия към Средиземно море. А на Берлинския конгрес, Русия получава право на черноморски флот от останалите велики сили, право отнето и след Кримската война. Историята не е поредица от факти а анализ на фактите.

123

Анонимен

преди 6 години

Никаква автономия не са ни давали след Априлското. А и освен Априлското, е имало конфликт в Черна Гораи и Сърбия, и Босна и Херцоговина.В Цариградската конференция, новоназначения Мидхат паша, същия всред чиито протежета попада хаджи иванчо хаджипенчович, с подкрепата на Солсбери, се измъква от проекторешението, с обявяване първата конституция. Благодарение на Русия, която провежда частична мобилизация, въобще е било възможно да се притисне Високата порта към този момент.

122

Богомил

преди 6 години

До ЗапознатОтносно гладомора, преди 10 години подчиненият на руския патриарх и киевски митрополит на УПЦ -Московски патриарх, Онуфрий нагло заяви, че украинците сами са виновни за гладомора: "Голодомор-это было вразумление, усмирение со стороны Господа нашей гордыни". Няма такъв цинизъм.Такова е руското човеколюбие и православната им вяра. Между другото именно руската църква е най-големия крепител на царизма.Това е и причината болшевиките да опитомят РПЦ.