50

Топля се на ток

преди 6 години

Всичко е толкова глупаво,грозно,задкулисно и нелогично че както и от кьдето да го погледнеш веднага прозира АДСКА СХЕМА СРЕЩУ БЬЛГАРСКИТЕ ПОТРЕБИТЕЛИ НА ЕЛ.ЕНЕРГИЯ.Те са тези КОИТО ПРИ ВСЯКА СИТУАЦИЯ СА ПОСТАВЕНИ В РОЛЯТА ДА ПЛАЩАТ ВСЕ ПОВИСОКА И ПО ВИСОКА ЦЕНА ЗА ТОВА КОЕТО ПОЛУЧАВАТ!Това е МАФИЯТА КОЯТО СЕ ВИХРИ В БЬЛГАРИЯ,а някои от депутатите са толкова глупави че само като ги видя да се фантазират по тв и ми се гади!И това вече 30 години...И няма ли да има край с техните простотии?ПИТАМ.

49

Радко

преди 6 години

Това е чиста далавера какво има да коментираме

48

Анонимен

преди 6 години

Сделката за ЧЕЗ:От отзивите по Сделката за ЧЕЗ е видно, че е разбираемо русофилите не одобряват схемата, не нека да отговорят с какво се занимават 2 000 регистрирани руски фирми вБългария ?...с продажба на свещи за руската черква !!!?

47

Анонимен

преди 6 години

До 43:Кремиковци и един лев не струваше, и когато функционираше. Това беше огромна яма без дъно за държавата, защото находището е с най-ниско съдържание на желязо, за чието извличане се караше пирит от Алжир, кокс от Русия, селяни от провинцията за софийско гражданство, а балканите от сурово желязо заминаваха за СССР, част от които се връщаха във вид на танкове и с това цикъла на тъпоумието на комунистически бетонни глави се затваряше !

46

Анонимен

преди 6 години

Абе незнам,ама ако кажа на някой тук във Франция,че енергийна мрежа е собственост на частно лице ,ще ми се смеят.Като частно лице можеш да произвеждаш енергия,да я продаваш .Аз съм независим също.Газ,електричество ,вода,Ползвам облекчения , защото имам еко дом.С това правата ми на частно лице свършват, другото е политика на държавата.

45

Анонимен

преди 6 години

Сделката ЧЕЗ - Гинка (с капитал 80 млн.) купува ЧЕЗ (който струва 200 млн.) - чехите искат от Гинка приеме цена 400 млн. за което са й осигурили кредитор (руски) - минава известно време и Гинка обявява инсолвенц (банкрут) - като стратегически отрасъл държавата е принудена да се намеси, но кредитора, който де факто е собственика на ЧЕЗ вече иска цена от 500 ...или повече млн.По такава схема или подобни България е източвана и се източва от руската КГБ Мафия десетки години.

44

РУССКИЙ ОККУПАНТ

преди 6 години

Българската държава трябва да си върне пълният контрол над стратегическите отрасли в икономиката - енергетика, финанси и банково дело, полезни изкопаеми, транспорт и зърнодобив.

43

Курнелия лицемерка

преди 6 години

*** Нинова започна да чисти БСП от крадци и мафиоти като Георги Гергов, Дъбов,Гуцанов, Мерджанов, Миков,Янаки Стоилов,В.Лечева, Кр.Янков и др. браво на нея, ама има още много работа, но трябва накрая да изчисти и себе си, защото е милионерка, но не от бизнес...

42

Анонимен

преди 6 години

до 39.Сложи в КЕВР продажник, и тогава виж.

41

Един от Северозапада

преди 6 години

До Анонимен39 Не знаех, че сички ЕРП-та са благотворителни дружества, и спонсорират държавата...Правиш ли разлика между това, което ЕРП-тата плащат за получената енергия ВН по далекопроводите, и продадената от тях енергия НН ? И къде отива разликата в цените?

40

Един от Северозапада

преди 6 години

До въпрос към КурнелияКакто казвах и преди, този въпрос го задай на Костов, той бе специалиста по приватизацията тогава.И пак е взел нещо от Корнелия-обикновено тогава продаваше предприятията по 2 за лев, крещу около 10 комисионна от реалната им пазарна цена. Нали знаеш, как беше прякорът на един от министрие му? А и Корнелия бе негова подчинена тогава.Той трябва да знае най-добре, него питайте.

39

Анонимен

преди 6 години

То държавата няма друг избор за купуване на части от ЧЕЗ. Или купуват или директно - оставка. Защото стават уязвими и зависими. Мината е заложена още от царското правителство. Или трябва да се поправя или властта става много зависима.

38

Анонимен

преди 6 години

Цената на ел. енергията в България не се определя от ЕРП-тата, те дори не търгуват с нея, а само осигуряват преноса й, цената се определя от КЕВР! Докога българското общество ще е толкова наивно-простовато, докога ще си служим с махленски клишета, а не с разума си, докога ще тънем в посредственост и ще отказваме да мислим? Няма разум довод от тази сделка да се създават скандал и напрежение в обществото, но ето че се случи, защото ние сами падаме в капана на собствената си глупост.

37

До 30

преди 6 години

Държавна собственост в една пазарна икономика е не просто ненужна, а вредна другарю. Ако бяхме развит комунизъм ОК, държавата да купува, но реалността е друга, правилата на играта са други. Отново се хвърлят лъжи, полуистини и откровени простотии в публичното пространство - контролен пакет е 50% плюс една акция, а не 34%, държавата България не може да разваля сделки просто така, няма как да принудим ЧЕЗ, че дори и Инерком да продават на държавата каквото и да е било!

36

въпрос към Курнелия

преди 6 години

Как една млада ***(*** Нинова) на 28 години, от село Крушовица, може през 1999г. да си купи за стотици хиляди долари едно от най-големите външнотърговски предприятия по време на соца "Техноимпекс" ? Нямам повече въпроси...

35

АМАн от крадци

преди 6 години

НАгли престъпници на власт по времето на Иван Костов и следващите вдигнаха цените на тока от 3 евроцента за киловат час до 11 евроцента..Десетки хиляди фирми фалираха.Милиони граждани треперят без пари за оцеляване.НАпомнят проверяващите че тока през 2001 година е имал себестойност под 0.01 лева з а киловат час.След блокиране работата на най хубавите реактори в Европа 4 по 440 в Козлодуй и продажбата на енергото цената на тока стана ограбващо висока ..непоносима.АМАнот нагли престъпници на влас

34

АМАН от крадци

преди 6 години

Тиминужка Петковна е докарала НЕК ДО фалит подават проверяващи от София.Натресла им огромни плащания по корупционни проблеми вкл Марица исток и Белене

33

АМАН от крадци

преди 6 години

Нагли престъпници на власт преди години/вижте Шулева и други вкарани с пари във власта/нанесоха щети за милиарди живи левове и евра на БЪлгарския народ след тн"приватизация"на енергото.Престъпниците на власт не допуснаха НЕК да участва в покупката../Имаше писмени предупреждения за високия риск от Подаряванена енергото на чужди фирми..

32

?!

преди 6 години

Има ли нещо нормално в нашата държава?

31

Тато из Правец

преди 6 години

Всичко това се прави за да може Бодигардът ми да купи ЧЕЗ !!!