24

Щирлиц

преди 6 години

До 15България имаше боеготова армия.Прехвалените турци помнят добре и Одрин,и Люлебургас,та чак до фердинандовата Чаталджа,та не опира всичко до "модерното оръжие",требе и нещо друго.

23

Един от Северозапада

преди 6 години

До Анонимен22Представи си-виждал съм.И не само Т34. И не само като теб, в някоя компютърна игра.Но е безпредметен спорът, който водим.Не сме на едно ниво, нито на едни години.И повярвай, видял съм много неща, за които ти даже не си и сънувал, че сме ги имали тогава, или че можем да ги произвеждаме.

22

Анонимен

преди 6 години

Все някой си натиска да си правяТТТ пропаганда на гърба на българина!Така вече без грешка написано!

21

Анонимен

преди 6 години

До Един от СеверозападаНе, не... Някой каза, че били ядрени. Че руснаците ни били дали ядрени. Тия работи не се говорят случайно. Все някой си натиска да си правя пропаганда на гърба на българина! Което не е честно! Като ще си величаят страните, да не го правят на наш гръб!То е ясно, че ефект ще има дори и не с ядрени глави, но не е там работата. Въпреки, че предвид колко заряд може да носи тая ракета, няма да е същото като с ядрен заряд.

20

Един от Северозапада

преди 6 години

До Анонимен17 Не знам дали ракетите имаха ядрени бойни глави, но ги имахме у нас.Рязахме ги, за да ни приемат в Нато тогава.Рязаха ги на бившето военно летище в монтанското село Габровница, тихомълком.Сега парче от тях можеш да видиш в двора на НВИМ. Можеха да ударят столиците на натовските държави южно от нас, а тогава е все едно с какви глави са-жертвите даже и с конвенционалните щяха да са десетки хиляди.

19

Анонимен

преди 6 години

До Един от СеверозападаТи виждал ли си Т-34, ама на живо, не на картинка? То това... НЕ СТАВА ЗА НИЩО! Можеш само да го бетонираш и да го заровиш в земята и да стреля. (Както има такава дъга по турската граница.) После дадохме едни танкове на Македония. Не за да се пазят, а защото нямахме право да продаваме. Та парички да дойдат поне чрез продажба през Македония. Клипчетата на Атакa, са за умствено изостанали. А самолетите не са били 500 (бойните). И наистина някои от тях не стават повече.

18

Анонимен

преди 6 години

Колкото сега, толкова и тогава имахме армия! Имаше СССР! И не знам какво се безпокоите?! В НАТО и ЕС сте! Ако ви нападне някой можете да емигрирате без да търсите хуманитарен и бежански статут, убежище и закрила. Дедите ви колко бивши Българии са зарязали като ги подгонят хазарите, великите сили и който се сетите! Аспарух и той избягал вместо да защитава баща си!Братята му също.Разбяали се като бити джендерасти!

17

Анонимен

преди 6 години

Вижте сега... Единственото ценно, което сме загубили са ракетите и една част от самолетите. Всичко друго остарява морално, за твърде кратък период от време. Примерно танковете остаряха морално, много по-бързо от самолетите. Танк е по-лесно да си купиш, отколкото самолет. Да обучиш танкист е все едно да обучиш тракорист (почти), а да обучиш пилот не е толкова лесно както с танкист. Когато нещо е изгнило отвътре, по-хубаво да се разруши цялото и да се изгради отново!

16

Един от Северозапада

преди 6 години

До 15Танковете за които говориш, Т34 бяха воненновременен запас.На въоръжение тогава бяха Т72, както и други .Впрочем, какво сме имали, можеш да видиш в едно клипче , на "Атака", за унищожението на Българската армия. Ще се учудиш, но тая държава, която днес няма и 5 годни за летене самолета, е имала тогава 500, и над 110 хиляди щика.В сравнение с Турция-малко, но зад нас стоеше Варшавския договор и СССР.А да, и тогава войниците не препикаваха паметници и не излизаха по майчинство.

15

Как не ви е срам?

преди 6 години

"А Борисов се обади във Финландия за да благодари за 900 финландски войници участвали в руската армия като артелчици."Културата и образоваността в България, наистина са ударили дъното, щом се пишат и харесват такива работи! Ако познавахте историята в детайли, вместо да ви я преразказват по най-общ начин разни политически и пропагандни вестници, нямаше да сте на това положение с промити глави! Ако не е била Шипка, Русия губи войната! А финландците са били обикновени момчета, които са умирали!

14

Анонимен

преди 6 години

"ТУРЦИТЕ ТОГАВА ГИ СПРЯ ЕДИНСТВЕНО СТРАХА ОТ СССР И РАКЕТИТЕ СС 300 С АТОМНИ БОЙНИ ГЛАВИ, КОИТО НИ БЯХА ДАЛИ РУСНАЦИТЕ"Най-сериозно искам да питам, ти откъде я имаш тази информация?

13

Поне бетон да бъркат

преди 6 години

"армията бе превърната в придатък към ТКЗС-тата и безумните мегаломански проекти, като напр. НДК, където цялата Първа армия, начело с командващия бъркаше бетон"Te и сега бъркат бетон, обаче не с командващия. Едни мой приятелчета от улицата на която живея, единият е кадрови, другият е офицер и ми разказват. Кадровакът веднъж ми казва "Вчера ни викнаха да бъркаме бетон, бяха ни казали да си носим от нас гумени ботуши, сега съм в 3 дена почивка, заради тоя ден". Общо взето, НИЩО НЕ ПРАВЯТ!

12

ДО АНОНИМЕН 13

преди 6 години

КАКВИ ТАНКОВЕ, КАКВИ ПЕТ ЛЕВА. ТИ БИЛ ЛИ СИ ИЗОБЩО В КАЗАРМАТА ВИЖДАЛ ЛИ СИ ТАНКОВЕ Т-34 /ОТ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА СА/ ТУРЦИТЕ ТОГАВА ГИ СПРЯ ЕДИНСТВЕНО СТРАХА ОТ СССР И РАКЕТИТЕ СС 300 С АТОМНИ БОЙНИ ГЛАВИ, КОИТО НИ БЯХА ДАЛИ РУСНАЦИТЕ, А НИЕ ДОБРОВОЛНО ГИ УНИЩОЖИХМЕ СЕГА. АКО СИ МАЛКО ПО ВЧАС, ЩЕШЕ ДА ЗНАЕШ, НО ТИ СИГУРНО СИ НА ВЪЗРАСТ, НА КОЯТО ЯВНО НЕ СИ И БИЛ РОДЕН ЗА СЪБИТИЯТА , ЗА КОИТО ГОВОРИШ

11

Анонимен

преди 6 години

КОГАТО НАТО ОСВОБОДИ НЯКОГО СЕ ГОВОРИ ЧЕ НАТО Е ОСВОБОДИЛО. НО КОГАТО РУСИЯ ОСВОБОДИ, А НЕ МОЖЕ - ТОВА СА ВИДИШ ЛИ ПОЛЯЦИ, УКРАИНЦИ И ПРОЧЕЕ.

10

Анонимен

преди 6 години

РАДЕВ ОТИДЕ НА ШИПКА ЗА ДА ПОЧЕТЕ ПАМЕТТА НА ХИЛЯДИТЕ ЗАГИНАЛИ ТАМ ЗА СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ, ВКЛЮЧИТЕЛНО И 2000 ЗАГИНАЛИ ТАМ БЪЛГАРСКИ ОПЪЛЧЕНЦИ. А Борисов се обади във Финландия за да благодари за 900 финландски войници участвали в руската армия като артелчици.

9

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен10Това е голяма заблуда. Под ръководството на комунистите армията бе превърната в придатък към ТКЗС-тата и безумните мегаломански проекти, като напр. НДК, където цялата Първа армия, начело с командващия бъркаше бетон...

8

Анонимен

преди 6 години

Роден на 3 март между другото! 1872 г. И тогава мошениците са били повече, но е имало и такива българи! Мушениците в щабовете, такива като Дрангов и неудобните - на фронта! Къде по млади генералчета вече е имало.

7

Анонимен

преди 6 години

Велик българин. Почит!

6

Анонимен

преди 6 години

Почит към Дрангов.Внучката обаче явно е с доста ниско ниво, щом е активистка на вмро.....

5

анонимен

преди 6 години

Сега са НАТОВци , а преди като бяха шкембелии във Варшавския договор , да не би да бяха по-добри , а , глу-пако !?!?