124

Анонимен

преди 6 години

Сега ми е ясно защо България е в дъното на Европа и няма да мръдне от там скоро - пълно е с промити колхозни отпадъци.

123

Анонимен

преди 6 години

Руснацитв поне признават бащината си българска кръв за разлика от МАКЕДОНЦИТЕ

122

СатаНАТО™

преди 6 години

До АнонименФинландия по онове време е васал на Русия, така че броят на доброволците сред тях е нищожен. Разбира се - огромна признателност за участието им!!! Но масовия доброволец е руския мужик!----------------------- Никакви масови доброволци не е имало. Имало е доброволци офицери, както нормално има във всяка армия, които се включват като доброволци, за да трупат военен опит или да спечелят повишение. Във военната професия се чиракува както и във всяка друга.

121

чао

преди 6 години

русия може да ни се обади като спре да живее в пещерата

120

Анонимен

преди 6 години

Какво освобождение ве допотопи? Руското поробване на България освобождение ли го наричате?

119

ХАХАХАХАХА

преди 6 години

България НАЙ-старата Европейска държава, намираща се в ЦЕНТЪРА на географска Европа!Къде ни пращате в Сибир бе *** в някакви други съюзи, загубена кауза :)))))))))

118

Анонимен

преди 6 години

Какво "общо" наследство можем да имаме?- Когато България е станала държава "тези ги е нямало на картата"!- България им дава буквите!- България им дава религията!А нашето "освобождение" е станало случайно по пътя на руските монарси към завоюването на Босфора и Дарданелите.За такова особождени ние "плащаме" до ден днешен!За "второто освобождение" - Ако през 1944 бяха "влезли" англичаните, то сега щяхме да бъдем финансово-икономически на нивото на Италия или Испания!

117

Анонимен

преди 6 години

120 Човешкият живот го продават за копейки , толкова струва в Русия човешкият живот . но не може да не сме благодарни все пак войниците са проливали кръвта си , за тях поклон . Но командирите им се скъсват да правят грешки и цяло чудо е че са стигнали до победа , явно османците са направили повече грешки . С изненада научих че в четириъгълника Варна СС Русе Шумен е имало цял османаски корпус който така и не е влязъл в бой а е могъл да удари обсадителите на Плевен в гръб.

116

Анонимен

преди 6 години

112 Силно казано защото си е имало мобилизация

115

Анонимен

преди 6 години

118, и човешкият живот ли са купували :) Аре, прекаляваш!

114

Анонимен

преди 6 години

117 Австрийци по скоро защото Манлихер е тяхна разработка а Крнката е Манлихер

113

Анонимен

преди 6 години

116 Да тогава са купували всичко , както и днес купуват цялата електроника за оръжията си

112

Анонимен

преди 6 години

е какво излиза, че американците са ни въоръжили :))))

111

Анонимен

преди 6 години

Винтовката може да е разработена и от марсианец! Но пари за тях са вадени от руската хазна. Никой друг не го е правил за нас.

110

Анонимен

преди 6 години

Кое е това руско оръжие по време на войната

109

Анонимен

преди 6 години

Винтовка Бердана 1 калибра 4,5 линии (11,43 мм) была разработана американским военным, героем Гражданской войны в США Хайремом Берданом.

108

Анонимен

преди 6 години

В руската пехота с пушки Бердан 1 и Бердан 2 са въоръжени 35 % от войниците, а с Крнка 50 % и Карле 15 %. Най-добри качества има Бердан 2, образец 1870 г. (до 20 изстрела в минута, далекобойност до 4 000 крачки).

107

Ясно

преди 6 години

Показателно е, че голяма част от руските войници са доброволци. Те са се сражавали с ясното съзнание, че помагат на поробен братски християнски народ.

106

Анонимен

преди 6 години

Финландия по онове време е васал на Русия, така че броят на доброволците сред тях е нищожен. Разбира се - огромна признателност за участието им!!! Но масовия доброволец е руския мужик! В това число и художникът Верешчагин - автор на платното " На Шипка всичко е спокойно" Да! Човекът е дошъл да се бие тук като доброволец....

105

Радвам се

преди 6 години

Русия ни освобождава, това е било желанието на руския народ, целия интелектуален елит на Русия са поддържа тази война. В резултат България е свободна. Благодарност към руските войници и нашите опълченци.