66

КОЛБЪР

преди 6 години

До Бивш учител Прав си ! Техническите преподаватели и съответно бъдещите инженери трябва да са минали през ТЕХНИКУМ,а не измислена техническа гимназия равносилна на 3 години обучение в миналото. Т.е. днес липсва тотално базова подготовка на технически кадри! Управниците унищожиха това,което беше изградено с много труд!Говоря за всички управлявали досега през 30-те години анархия и грабеж в държавата!

65

Анонимен

преди 6 години

Скоро дипломите ще са по-евтини от тоалетната хартия, поне мога да си накупя и да си ползвам

64

Анонимен

преди 6 години

До Бивш учител Може да даде този който има нещо в главата , в главата на учителите няма нищо , Никой се научил да програмира от учител по информатика.. Те са станали учители защото за програмисти не стават и никога не са работили програмисти.. Същата е работата с учителите инженери по-точно инженерки директори на техникуми жени на полицаи..

63

Анонимен

преди 6 години

стига сте хвалили този пиклив така наречен университет

62

Бивш учител

преди 6 години

Педагогика по, педагогика на....Трябва не да са платени семестрите, а държавата да ги плаща, че и по 200 лева стипендия месечно да дава, на записалите се...Скоро ще се пенсионира и последния учител. А на пишещите по-долу, дето твърдят че добър инженер и програмист се става в университета-да, може би, но се започва от техникума, не от техническата гимназия.

61

Анонимен

преди 6 години

Това поколение от Края на комунизма и началото на 90-те години .. Мрази университетите защото не е станало докторант или асистент.. Тогава имаше такава мода да стават асистенти , научни сътрудници да бягат от прозводсвото , заводите и текейсето.. Днешните младежи не искат да стават докторанти защото ангажиращо и ниско платено 3-4г. си губиш времето и се иска присъствие , за стипендия 500лв. Аспирантурата е работа за жена на полицай , прокурор , съдия , мафиот..

60

Анонимен

преди 6 години

Абе Будали не е важно къде учиш , а какво учиш половината специалности в университетите не са науки .. губачка на време и трепачка на пари.. Вие сте като онова ромче от северозапада , рева като магаренце да учи в колеж в Кембридж накрая щял да става специализира шивачка (дизайнер)... Държавата даде пари и очакваше да стане нещо учен лекар , физик , програмист, инжненер.

59

Защо

преди 6 години

да уча ВИШО, като и без СРЕДНО мога да си купя ЧЕЗ

58

Анонимен

преди 6 години

до 55 Навсякъде по света жените ходят в университет за да се омъжат .. Именно жените драпат да са в най-елитните университети да омъжат за елита.

57

Анонимен

преди 6 години

Добрите инженери , информатици , физици не стават докторанти защото в индустрията в ИТ сектора и други фабрики плащат добри пари.. за 3-4 години по 4000лв. кой е луд да ходи докторант за 500лв. стипендия Затова университетите взимат който е мераклия ..

56

Анонимен

преди 6 години

51-ви казва същественото. Много хора, натикали се по университети, искат да папат. Повечето са такива"учени". Първенец съм на випуска си, от моята специалност има само един кандидат на науките - пиян, презаписвал тройкаджия, но доцентът беше такъв. Архаичен закон. Хора без право да се явят на конкурс,защото са с нисък успех, са болшинството от "учените" в моя институт! Изхабяват всичко - хората около тях и науката.Няма икономика, не ни трябват психолози и адвокати за криво право.Далавери.

55

Анонимен

преди 6 години

Първи ги вдигат с 50 % а после ги свалят с 10 % както в мола.

54

Анонимен

преди 6 години

Скъпи родители, вместо да изпращате дъщерите си да учат в Чужбина, по-добре ги оженете по каталог за възрастен германец, италианец или там какъвто богаташ намерите.Защото само 11% от заминалите да учат там - завършват успешно. Остаоналите се срамуват да се върнат в България и остават там да вършат черна работа, За ваше успокоение, докато научат езика на обучаващата страна така, че да се справят с учебния материал. И после, ако още им се учи, магат семестър по семестър да докретат.

53

Анонимен

преди 6 години

До АнонименЧестито, явно си супер ценен програмер хахах, не се възгордявай от заплатка не се забогатява. Но пак ме съмнява да дават на незавършил такива пари.

52

Анонимен

преди 6 години

До АнонименСъкращения на университетите и 1-2 униеврситета са достатъчни, защото няма деца. Освен това безработни без такси.

51

Анонимен

преди 6 години

Таксите са доста солени а после няма работа. Затова няма студенти или малкото деца и те бягат в чужбина. Шуробаджанаци и корупция с такси.

50

Анонимен

преди 6 години

Боже, каква ненавист към преподавателите в университетите? Това лъха от вашите коментари.Не се безпокойте. Преподавателите са на изчезване. С приетия закон за научните степени и звания - един асистент трябва за 4 години да защити докторска дисертация, като едновременно с това го товарят с двойно натоварване часове. Т.е. той трябва да работи за трима(били му се заплащали извънредните). Така от 5-6 новопостъпили едва един успява да защити.

49

Анонимен

преди 6 години

И 20 лв да направите таксата, като няма хора, няма да има студенти.А и повечето останали в БГ се интересуват единствено от чалга, мускули и силикон... така че... изгубена кауза.

48

Анонимен

преди 6 години

За безработни и бедни няма никакво намаление.

47

Анонимен

преди 6 години

За един кандидат-студентски изпит таксата е 30 лева, а за 10 изпита по 30 лева прави 300 лева за 1 година. Доста голяма разлика и явно пак се краде.