4

Трудовакъ

преди 6 години

Тези, които не знаят, да се поинтересуват за Великата зима на 1953 г.-1954 г., когато река Дунав е била замръзнала за 73 дни, а от крайречните селища хората с каруци са ходили в Румъния. Не е имало паника, не е имало истерия. Най-тежко е било положението в Силистра, която е била напълно откъсната от останалата част на страната, били са прекъснати и ж.п. връзките, хората са секли от парковете дърва за огрев. Не разбирам защо сега се вдига такава олелия. Като е студено, грейте се до кюмбето...

3

Анонимен

преди 6 години

В Русе преди няколко часа спря да вали. Не беше просто нормален снеговалеж, а снежна виелица със силен вятър още от неделя следобяд. Снежинките се движеха хоризонтално с голяма скорост, а не вертикално надолу.

2

Анонимен

преди 6 години

помня времето, в което покрай шосетата на бг имаше едни съоръжения,които спираха навяванията. .........

1

81982

преди 6 години

При 20 см снежна покривка обявяваме бедствено положение, блокираме, даваме ваканция наа учениците! Ама някой наистина ни е сменил чипа и вече се изживяваме като жители на тропиците и субтропиците! Достатъчно е да се помисти снегът. По тези места еоткрито и нищо извънледно няма във вятъра. Много по0 -9 енормалната температура за февруари в нашата страна. Най-добре е да дойдем на себе си и да спрем да ***. Кметовете да си свършат раотата по почистването и ИЗВОЗВАНЕТО НА СНЕГА.