50

До 51

преди 6 години

През онези 45 години агресивната простащина беше поощрявана,а простотията - издигана в култ.При тогавашното информационно затъмнение си набавяхме информация от уста на уста, носеха се слухове, хората се възмущаваха и завиждаха на преимуществата, които властимащите си бяха присвоили - това специфично информиране и обсъждане наистина има качествата на клюка. Днес децата на онези властимащи дори не се крият, а нагло демонстрират благоденствието си. Това подържа същите страсти у народа.

49

Оспорвам!

преди 6 години

До Анонимен 51Убийства, престъпност, ранен секс, извънбрачни раждания (тоест, самотни майки) - за чии етнически традиции ви напомня това?Във всеки случай, не са български традиции.Корупция? Какво можеше да постигнеш през онези 45 години, ако не си с узаконени привилегии или ако нямаш "свой човек" на висок пост или на възлова позиция? Нищо! Освен ако не дадеш подкуп. Това озлобява хората.С други думи, корупцията бе породена от специфични социални, а не етнонационални особености.

48

Анонимен

преди 6 години

Българинът се мисли за много морален, но е на първо място по убийства, ранен секс, извънбрачни раждания, корупция, престъпност и прочие. Народът е злобен, клюкарски, завистлив, ***, агресивен. Та питам се аз защо се притеснявате че една конвенция ще ви разруши морала, можеш ли разруши нещо коет го няма?

47

Анонимен

преди 6 години

Защо го няма споменат главният показател убийства на 100 000 души?!? удонбно сте го пропуснали, защото не отгоеваря на целите на статията Ви ли? Искате да ни внушите, че има ного насилие в България, за да приемем *** "правоверната" конвенцийка ли?

46

гост

преди 6 години

абе ко ревете бе пусти..., вижте ква хубаа крими идилия сме си спретнали тука, с мутренски привкус:)))) ние сме роби на мнооо прости ора и вместо да поумнеем малко всеки си търси някой *** с който да се мери по глупост:))))

45

РАН-ЪТ

преди 6 години

Може и още !И още ...И още ...

44

1

преди 6 години

Кой казва, че сме последни, ей на, по нещо сме в челната 5-тица! Вместо училища, ще строим затвори, а кой ще ги издържа си знаем!

43

Анонимен

преди 6 години

културните особености на бг етноса -> комбинацията ракия + шопска салата + бг манталитет е смъртоносна .

42

Нужно уточнение

преди 6 години

Значи почти половин процент от нас са криминално проявени?Добре ще е, ако този половин процент ни бъде представен в разбивка по етноси.Не за друго, а за да добием представа какво ще е положението, ако едни бъдат откомандировани в прародината им.

41

Каменов

преди 6 години

Напълно нормално Испания и Холандия да са сред последните, там тревата е декриминализирана, хората си пушат и кротуват. Докато в България се продава алкохол на всеки ъгъл, народа пиянства и хората се трепят един друг

40

закривай-й-й-й-й!

преди 6 години

Това е единствената писта,по която можем да бъдем първенци,но и тук греда......Ама както се казваше в една приказка,толко сме *** и прости,че на състезание по тъпотия да идем,пак второ място ще заемем!

39

мазепа

преди 6 години

Отново изоставаме - през 80-те убийствата в България бяха 245 или цели 2.8 на 100хил. срещу само 1.8/100хил. днес. А в Русия са 10-12 на 100хил. срещу някакви си 1/100хил за ЕС. Велика е Русия, слава на Путин. При жертвите на катастрофи изоставянето ни е още по-голямо. Меркел е виновна.

38

Bg

преди 6 години

Процента е много по-висок.Много от убийствата се завеждат като естествена смърт,самоубийства или нещастен случай.

37

ДА

преди 6 години

До хехеАбе,я,чети!Става дума за ЕС!!

36

Свободен българин

преди 6 години

До Анонимен 31 - "Знаеш ли колко много начини има да инсценираш замозащита и да убиеш човека който си набелязал ! " - ти знаеш ли? Що не пробваш, като си толкова отворен, или няма никой, на който да си набрал? Изглежда за тебе едно такова дело е лесна работа!?

35

Анонимен

преди 6 години

До българин от ИкутскКолко пъти в месеца идва камион да ви снабдява с хляб ?!В ютуб гледах клипове за вас , голяма трагедия !

34

Тинев

преди 6 години

" Според данните на НСИ коефициентът на криминалната активност у нас е намалял значително за 5-годишен период - през 2012 г. е имало 600 криминално проявени лица на 100 хиляди души население, докато през 2016 г. техният брой е спаднал до 450 души на 100 хиляди души." и ." Четвърти сме по убийства на глава от населението в ЕС "КОЕ ТВЪРДЕНИЕ И ИСТИНАТА?Елкеееееее, ***??

33

Анонимен

преди 6 години

До българин от ИкутскВие там в Русия за хора ли се мислите ?!

32

Гост

преди 6 години

Статията е подвеждаща!!! Случайно ли е пропусната думата "УМИШЛЕНИ"?! Ето в тази дума е "скрито кучето"! А кой знае колко УМИШЛЕНИ убийства са прекласифицирани в неумишлени, по непредпазливост, по небрежност и т.н само и само виновният да получи по-ниска присъда?!

31

Анонимен

преди 6 години

До хехеА в Русия умишлените убийства са 11.31 на 100,000 жители - 6.3 пъти повече от България (с 1.8) и 2.3 пъти повече от САЩ (с 4.88)-------русия по брой на убийства, брой на наркоманите и брой на алкохолиците няма стигане !