112

кои

преди 5 години

Кой чете това ...никой.Но ако ме питате ,аз съм за скрити камери и както Гърците и Сърбите ако от т.А до т. Б си превишил скороста и дошал по рано с 5мин.значи си карал с превишена скорост.Свалят номера и си плащаш като поп. 2. Ако караш без книжка- затвор от 3до 1 г....само така в тая *** държава тарикатите ще спрът да си вирят нуса и размахват пари и патлаци ...тия не са юнаци а жалки ***.

111

Пипи

преди 6 години

То ако питаме Министерството на транспорта и Войновски трябва да се напише и закон за пешеходеца - да могат и него да глобяват, закон за каруцарите - и те под ножа. Вместо да либерализират взимането на книжка, те го правят с нови и нови ограничения. А после се чудят защо има подкупи, купени книжки и т.н. ДАЙ са най-паразикната структура в държавата. След като има КАТ останалите трябва да се закрият.

110

Анонимен

преди 6 години

учебните коли са обозначени със знак който показва че колата е учебна, ако това се приеме, ще се увеличи броя на неадекватните водачи на пътя, като новите обаче няма да са обозначени! Що за молоумие е това!

109

Анонимен

преди 6 години

поредното малоумие от управляващите! Докога!!

108

No NAme

преди 6 години

До АнонименТо и не би следвало да е на някой друг. Не може да принудиш човек още повече, когато нямаш и *** на пасажерското място. По-скоро бих предпочел временни свидетелства за всички. Тоест на няколко години да минаваш отново на тест. Доста ще се опразнят пътищата след такава стъпка.

107

Анонимен

преди 6 години

отговорността по закон е лична.

106

Инструктора

преди 6 години

В Австрия отдавна е така,така че нищо ново под бялото слънце на пустинята.....!!!

105

Неизвестен

преди 6 години

Ами ставаме всички правоспособни щофьори инструктори.

104

Анонимен

преди 6 години

Всчички, които пишат тук и имат книжки са шофирали с придружител незаконно, преди да си вземат книжката. Ама сега не искат да си го признаят и се хвалят че са станали шофьори само след 15 часа в учебната кола.

103

Анонимен

преди 6 години

Книжката не кара колата. Точно тези без книжките карат по-внимателно от другите с книжките, щото и при най-малкото нарушение, ако ги хванат и ще им струва доста скъпо.

102

Анонимен

преди 6 години

От учащ се не се плаша. Повече ме плашат такива дето се мислят за големи шофьори. Те правят много повече нарушения.

101

Време е МВР и МТ

преди 6 години

да помислят и върху реда за извършване на ГТП. Веднъж заради масовите формални прегледи и втори път за вземането и задържането на личната карта заедно с другите документи за 15-20 минути без надзор, време предостатъчно за копиране или сканиране. При недобронамереност тази масова практика може да създаде много неприятности и като нищо някой внезапно да се окаже с няколко бързи кредита в повече. От друга страна, всеки опит за обяснения какво точно гласи закона най-често води до следващия сервиз...

100

Анонимен

преди 6 години

Поредната глупост на шапкарите.От какъв зор,бе,ще подложите на риск останалите хора?Малко ли са катастрофите и сега на тези с книжки?

99

тнт

преди 6 години

А ще се намери ли такъв застраховател,който да поеме риска за задължителната Гражданска отговорност при предлагания експеримент? И ако да,то на каква цена? Дори учебните коли с висококвалифицирани инструктори са на съвсем други тарифи,а какво ли ще е за мама/тати-инструктор...

98

Анонимен

преди 6 години

В този случай е добре реалната практика от живота - шофирането с придружител преди шофьорския изпит, да се узакони и да не е нарушение. По цял свят така се прави, а само в България това е нарушение.

97

DiesIrae

преди 6 години

До 97Именно.То и сега в закона е записано, че не трябва да караш пиян или без документи, но има доста индивиди които това не ги интересува. Ако ще и обучение като за пилоти на совалки да вкараме докато закона е разграден двор и КАТ упорито отказват да си вършат работата ефекта ще е нулев. Я погледнете колко акта имат написани и колко от тях се плащат. Един социално слаб ром като му напишат 1000 акта дали ще плати и 1? Не и затова той се движи по пътя спокоен, че закона за него не важи!Това е.

96

Анонимен

преди 6 години

И какво ще се промени, ако в законът запишат, че кандидатите за шофьори ще могат да шофират с придружител? Това те и сега си го правят, а КАТ както обикновено не работи, така че и това нарушение остава ненаказано какато исналите десетки милиони за този ден.

95

TheCrow

преди 6 години

DiesIrae, написал съм по депутати, а не по граждани! Понеже имам наблюдения, че депутатите не са граждани и за тях не важат законите!

94

МaйМyнaтa

преди 6 години

Едно време беше престижно да си висшист, шофьорите ги имаха за утайката на обществото!! А сега само за шофьорски курсове се говори, за висшисти почти не!! Всеки иска да е шофьор ей, не може така.Виш с миньорската професия е друго, може да спори с висшистите и сега.

93

Някой си

преди 6 години

До коментар 80 - Да, почти сигурно е, че ако е пошофирал с придружител, това е нямало да се случи. Но е НАПЪЛНО сигурно, че е карал с несъобразена, съгласно правилника и пътните условия скорост. Поне така пише. Придружавала го е майка му. В крайна сметка е отговорно "задкормилното устройство". Бъдете отговорни, млади водачи. Не шофирайте, за да си вдигате самочувствието, а карайте внимателно и трупайте опит.