161

Анонимен

преди 6 години

Работодателите хотелиери са най долните хора тук в България,лъжат и мамят с по 500 лв заплата,техните джобни за кафета,да им преседне,накрая сами ще си работят,то тва ще им е възмездието от Бог, който е един а те май са се взели за богове.В Родопите в момента камериерка взима 500 лв и пак ти казва много ти са.

160

От Новият Несебър

преди 6 години

Като ходите по морето вече си взимайте по един украински, руски или румънски речник, че може да не ви разбере персонала какво искате.

159

Смешник

преди 6 години

Да ненормално работно време смешни пари как да си мотивиран. Странно след като избягаш от бг кадето си бачкал за 600 лв и бачкаш после за 1.4 пануда да кажем как се мотивираш.

158

Nos kaliakra

преди 6 години

Opravihte li si ochite, ushite, ustata, narkomestata po kurortite?!

157

Бай Оня

преди 6 години

Ако е с консумация, а "камериерка" е само псевдоним, за представяне на най-древната професия!

156

германец

преди 6 години

До АнонименСравняваме заплатите на камериерките в хотелите, а не морския туризъм в двете страни. Хотелите, независимо дали са на морето или в града, това не променя заплатата на камериерката. Германия има развит морски туризъм, но с много къс сезон и малка ивица; За ивицата , която има, обаче нещата са доста добре направени.

155

германец

преди 6 години

До АнонименНяма какво да ми обяснявате. Мога да ви запозная с жената, тя ще ви сподели ситуацията. И тъй като не сте прочели внимателно, пак да кажа - 450 евро е миниджоб и макс е 4 часа на ден. Беше премахнат уж, но още се практикува масово в Берлин и БранденбругПише ви го човек, който живее 6 години и е живял и на двете места и предимно с немци общувам и живея

154

Анонимен

преди 6 години

И тазиза борба заговори. Много борцисе навъдиха, пък тепих няма. А къде остана туризма.

153

баджо

преди 6 години

Бмх за бг хотелиерите.и бетона им.Ще се отдадем семейно на еко селски и планински туризъм. Сред доматите пипера блото вино и ркията с овче и козе сирене

152

БГ ресторантьор

преди 6 години

Няма проблем, вдигаме такса празен стол и даваме по 3 бона келнерски.

151

Анонимен

преди 6 години

Това е топ новина! Българинът не може още да повярва че има такива лоши български бизнесмени! Това наистина е от скоро!

150

Софиянеца

преди 6 години

До аз45 и години стигат! СТИ! ГАТ! ВРЕЕ МЕЕ ТООО! Е! НАШЕ! НА! ШЕ!

149

Бай Кольо

преди 6 години

До от СТАРИЯ НЕСЕБЪРЯвно в средата, в която се намираш е така- мутри, държанки, далавери. Аз, обаче се намирам в друга среда, където не цари атмосфера като през 90-г. на 20-и век. Полека-лека нещата вървят напред, защото има хора, които не желаем да живеем в среда като твоята и работим усърдно, за да се получат нещата. И те, макар и бавно се получават, въпреки ретроградни типове като теб.

148

Анонимен

преди 6 години

заплатите горе-долу са:мениджъри в големи комплекси или хотели около 2000лв,гл. готвачи 1500-1800лв.,администраторки 700-900лв,камериерки 600-700лв,пиколо 500-700лв.,обслужват персонал на блок-маси 700-900лв,персонал в търговски обекти 900-1400лв,зависимост от часовете,там се работи по 12-14ч. в повечето случай без почивен ден или с 2-3ч. свободно време през деня,някои предлагат безплатни квартири и храна(големите комплекси например),добрите викачи (много малко такива) заработват по 2000-2500лв

147

от СТАРИЯ НЕСЕБЪР

преди 6 години

До Бай КольоЗасега гледам млади българки много са мотивирани да станат любовници на Шефа.Точно такива куртизантки колят и бесят из поверения им обект.Отделно всички останали места за началници са заети от роднини на Шефа.Ти чЕкай да се оправят нещата.И вЕрвай - ша са упраят.

146

Бай Кольо

преди 6 години

До от СТАРИЯ НЕСЕБЪРНе са мързеливи и калпави младите хора. Когато са мотивирани, работят здраво и съвестно. Но само, когато са МОТИВИРАНИ. Това означава адекватно заплащане и добър мениджмънт във фирмата. Само парите не ги мотивират. Трябва и шефа да е добър мениджър, демек да знае как да организира максимално ефективно работата във фирмата. Тия две неща са от ключово значение и е хубаво, че вече има хора, които осъзнават този факт и не се връзват на глупостите на пишман-бизнесмените.

145

Анонимен

преди 6 години

Бачкаторите да не са прегрели нещо или ги държи още от Трифон Зарезан. Като ходите на интервю поставяте ли искане за такива заплати или гледате в земята, подсмърчате и се надявате да ви вземат на работа на всяка цена?

144

аз

преди 6 години

До СофиянецаНа колко години си.Майтапчия.

143

Na bg chorbadji

преди 6 години

Ti efendi bg chorbadji sto chinish tuka, ne si li na opashkata na kabinkovia lift u bansko?! Ili ne se sabirat kilogramite ti v edna kabinka, po-malka ot edin vagon?!

142

Софиянеца

преди 6 години

По Бай Тошово време беше по-добре!