42

Петков

преди 6 години

А печаи по кълките, нафъкване над кошчето и проверка на ноктите ще има ли?

41

Учител

преди 6 години

А ако не ми хареса как седи униформата по фигурата на някое дете, да му пиша ли по-слаба оценка? Стипендията е за успех, а не според това дали си манекенка на модния подиум!

40

Анонимен

преди 6 години

"По логиката на директора, може да си гений, но няма да получаваш стипендия, щото дънките ти скъсани."Именно! Ако си беден и нямаш пари да си купиш, значи те лишават даже и от парите от стипендия, които си си изработил с умствен труд. Тук викат "униформи". Ами ако нямаш пари и за униформа? Какво правим тогава? Не ходим на училище ли? Лишават ни от правата ни?

39

Анонимен

преди 6 години

Откъде накъде стипендията ще се обвързва с дънките? Тя е за успех.По логиката на директора, може да си гений, но няма да получаваш стипендия, щото дънките ти скъсани.Значи и шефа на работа може да ми отреже заплатата, щото не му харесват дрехите ми.

38

do 36

преди 6 години

Това зависи от вас като родители и само от вас! При един обединен отпор и избор на естествени материали и гласуване за модел на униформа няма да е такъв резултатът. Само, че в България и на нас ни скроиха костюма по начина, който описа и то от години и никой не протестира, затова става по-зле. Изсикване 100% естествени материали за долния слой дрехи и над 70% естествен материал за пуловери. Цветовете и модела се гласуват и готово

37

Анонимен

преди 6 години

И нека всички хасковски гаражчета където се шият униформите, да започнат да вадят от складовете си най-нетърсените и залежали платове, точно........ СЕГА!!!

36

Анонимен

преди 6 години

Искаш да ти дефинират "клоуни" ли? Ами виж децата от повечето училища с униформи!Вярно има някои училища с добри униформи, но в повечето не е така.Униформите в България се правят за пари и разни директорчета и учители с връзки взимат тлъсти комисионни за това да бъде избрана конкретна фирма за направата на униформи. И после униформите са от лоши материали, запарват, изпотяват, изкуствени материи, късат се, грозни са, бързо стареят, зимните тънки, летни дебели, неудобни за носене, непрактични.

35

Анонимен

преди 6 години

Аз нося освен скъсани дънки и прашки в час. Един ден си изтървах химикалката и мисе видяха прашките, като се наведох да я взема. Учителката ми се скара но аз я заплаших с БХК и оттогава не ми се е карала.

34

Анонимен

преди 6 години

Няма елитно училище по света, което да задължава учениците си да се обличат като клоуни.Дефинирай "клоуни"? Думи на килограм. Униформата е задължителна в елитните училища. Има и доста българи, на които децата им учат в училища с такса над 10 000 евро на година, може да попиташ дали си мислят, че децата им са клоуни.Не може поколението на дядо ми да са по-спретнати от поколението на децата ми. Което в Европа е факт. Сега са клоуни , а не с униформите. Правилно решение!

33

ha

преди 6 години

До Банков служителЗа принципа става дума, не за 5лв.

32

123

преди 6 години

до 25 Великобритания ли е някаква диктатура, че учениците ходят с униформи?

31

Банков служител

преди 6 години

До ha"В Търновската математическа гиназия - стипендията е 25лв, а за банковият превод вземат 5лв!?"Имаш абсолютното право да подадеш заявление, че искаш парите ти да се превеждат в друга банка, където няма толкова високи такси. От там нататък си е задължение на училището да мисли как точно ще ти превежда парите.

30

Анонимен

преди 6 години

Няма елитно училище по света, което да задължава учениците си да се обличат като клоуни. Униформите са въведени в бедни държави и такива с голям прираст на населението, за да може да се унифицира облеклото и по този начин всички да имат пари да се обличат. Но проблемът е в това, че в България от това се прави печеливш бизнес и се извиват ръцете на родителите, за пари. Т.е. тук у нас, се получава точно обратният ефект. Парите за униформа не достигат на всички. Излиза по-евтино по друг начин.

29

ha

преди 6 години

В Търновската математическа гиназия - стипендията е 25лв, а за банковият превод вземат 5лв!?

28

Анонимен

преди 6 години

Какви са тези половинчати униформи.Да се дава пълна униформа и да се приключват полемиките. Ако ги бяха въвели преди 10 години задължително, когато се започна с за и против, сега щеше да е мир. На запад елитно училище - появиш ли се с татуирова и си вън, ластиката ти за коса ако не е с цвета на униформата също е проблем, без вратовръзка не влизаш в училището. Нормално е елитните училища да изискват елитен външен вид. На който не му харесва, има избор. Те и пари получават, че и недоволни

27

Анонимен

преди 6 години

Според мен има два допустими варианта.1. Децата да са с униформа - държавата ни е достатъчно бедна за експерименти с глупости, затова нека униформата се свежда само до задължително яке (или елече, суитчър или нещо от сорта, според дневните занимания и сезона) с емблемка на училището и толкова! Няма нужда от панталони, ризи, вратовръзки, папионки, официални обувки и т.н.2. Просто всеки да ходи както може - според финансови възможности и/или както му е удобно.

26

До Кръвожаден веган

преди 6 години

Като не си се научил кога се пише "й", не давай идеи за образователната система

25

Анонимен

преди 6 години

В кой век живеем? Какви са тези казармени методи? Дори в големите фирми вече дрес кодът се е променил. Рядко някой е в строг стил с вратовръзка. А това са тинейджъри. Не скъсаните дънки са проблем, а манталитетът и комплексите. Тениска или суитшърт униформени, върху скъсани дънки, защо не. Така е по света с изключение на разни диктатура. Исках да си купя класически елегантни дънки за работа, е не или скъсани, протрити, с нюанси. Едва намерих, но съм към 40 г. все пак. Явно ще диктуваме модата.

24

Анонимен

преди 6 години

Следващата училищна мярка: Ако си се родил грозен или с недъг - без стипендия!По-следващата училищна мярка: Ако някога в живота си, си обличал бели чорапи - без стипендия!Какви са тия простотии? Какво значение има външният вид, ако детето се учи добре и е възпитано и не прави проблеми? Спомням си, че на мен в училище, самите учители ми създаваха проблеми, защото не можеха да понесат как така бедно дете ще си знае всичко по уроците винаги и ще засенчва децата на разни видни личности.

23

Анонимен

преди 6 години

Гнусен гербокомунизъм в действие - мен така ме викаха при директора за скъсани дънки през 1987 - до там ли успяха да ни върнат вече егаси?