13

111

преди 6 години

До БЪЛГАРСКИЙЗащото от 9.9.44 до 10.11.89 България е колония на СССР,и хората просто оцеляваха!Не случайно е казано:"Да те пази Господ от гладен комунист!"

12

Анонимен

преди 6 години

Известен е като Ильо Малешевски . Той е македонец роден е в днешна Македония , но поради турците които са го подгонили е дошъл в освободена тогава България . Това е истинската прична да дойде тук . После се е бил за освобождението на Македония . Вижте му носията -македонска , излъчването му македонско ..и нрава му е бил много лют и много са се страхували турците от него . Сега ли разбирате че България си присвоява македонци за българи които са родени в Македония ?

11

източно-македонец

преди 6 години

И какво разбрахме от тази статия?! Че 90% от историята на българия е лъжа, и 10% е измислица! Тази статия е показателен пример как великите българи крадат историята и личностите на другите народи!

10

БЪЛГАРСКИЙ

преди 6 години

Ильо Войвода - велик българин !!! Защо си мисля, че цвета на нацията, най-великите българи са живеели до 44-та година? До падането на Царство България? Защо по времето на комунизма не се откроява ни един велик българин?

9

Анонимен

преди 6 години

защо се иронизират нещата в историята ни има доста забравени като Ильо войвода , Георги Трънкин , Стоил войвода , Жельо...да не говорим за "забравения" още по комунистическо Капитан Петко само Хайтов дръзна да покаже ,че е много повече от Стамболов , Хитов и др След Освобождението по-хитрите и паралии си извоюват място на сцената Иречек улавя тази приспособенческа същност , но е оплют сега ми е интересно дали историк ще дръзне да покаже Раковски кат доста по- значима личност от Левски

8

до българина

преди 6 години

Не търси вината за разпадналата ни се държава другаде а в населението населяващо тази останала територия.КАКВОТО 1 БЪЛГАРИН МОЖЕ ДА НАПРАВИ НА ОСТАНАЛИТЕ БЪЛГАРИ И БАШИБОЗУКЪТ ПРЕДИ НЕ НИ Е ПРАВИЛ.А отностно военната ни мощ питай първанов,паси,симеончо и костов, те са виновниците за това.Питай ,НО НИКОЙ НЯМА ДА ТИ ОБЪРНЕ ВНИМАНИЕ..НАРОДЕ ????

7

Анонимен

преди 6 години

Роден е в Македония, цял живот се е бил за освобождението на Македония и накрая - хоп българин.Как стават тия неща - аз поне не разбрах.

6

Анонимен

преди 6 години

Амчъказлията е голям хайдутин

5

българина

преди 6 години

бой по башибозука с 5 самолета и 50 танка.... кой ни докара до тук? нато козяк и ес!

4

Анонимен

преди 6 години

Ильо войвода е един от най-почитаните македонски революционери. Обаче както вървят нещата, виждам че май и него ще го изкарат българин.

3

Анонимен

преди 6 години

Патриция. Кво е това име бе. Звучи като древно македонско.

2

Анонимен

преди 6 години

Как да не е македонец ,като е роден в Берово?Все едно да кажеш на някой който е от Перник,Радомир,Елин Пели ,че не е шоп!Правилният отговор е македонски българин!

1

Анонимен

преди 6 години

Така наречените македонци ни мразят и ще продължават да ни мразят.На тях им е втълпено,че са велика нация,а ние сме татари.