59

Edin

преди 6 години

Вредна е, защото е много малка! За да е полезна, трябва да е поне 1000 лв.!

58

san Diablo

преди 6 години

Справедливо е 40 % от печалбата за работна заплата на работника, 60 % за чорбаджията.

57

Анонимен

преди 6 години

ами да види колко е минималната в Гърция и тогава да дава акъл

56

Анонимен

преди 6 години

по-големи доходи , по-голяма покупателна способност която от своя страна води до по-голямо производство на стоки и услуги , по-голяма икономика и следователно повече приходи от данъци и такси в държавната хазна. т.е. мин.заплата наистина е вредна за икономиката.

55

До 48 ВВ

преди 6 години

Има и други средни. Например така наречената медиана. Подреждаш хората според големината на заплатите и човекът, който е по средата на подредбата е със средната заплата. Колкото хора имат по-висока заплата от средната, толкова хора имат и по-ниска заплата от средната. Така определена вероятно средната заплата ще е около 600 лева.

54

Истината

преди 6 години

Вредни са ниските доходи. С ниски доходи се прави неефективна икономика с ниска производителност на труда. Точно затова трябва да има минимална работна заплата, защото иначе ще минем на изцяло ръчен труд без машини и с заплащане от 1 лев на ден. За да тръгне икономиката на България, трябва държавата по някакъв начин да направи човешкият труд изключително скъп за дебеловратите мутри-бизнесмени, като това не е задължително да е заплатата на работника, въпреки че и тя може да участва в това оскъпяв

53

Men

преди 6 години

Естествено че минималната заплата е вредна, само че тия дето говорят срещу нея пропускат едно много важно нещо. За да се премахне трябва да имаме реално работещи синдикати, а работниците да се научат да си отстояват правата и да не подписва неизгодни за тях условиа, а когато има нарушения инспекцията по труда наистина да работи. Тогава заплатите ще се качат по естветвен път, защото работодателите ще са принудени да се съобразяват - за справка вижте ИТ сектора.

52

Смешник

преди 6 години

Естествено ,че със минимална заплата е по добре. Вижте ги тия западно европейци с минимума на час как се напълниха.със емигранти. Седи си беден нямаш проблем с пришълците. И валутния борд е айляк за тва.само ние седим с него

51

REVOLIUSION ISKATELI

преди 6 години

DA SE ZABRANQT ZAPLATITE IZOBSCHTO KARAITE BEZ ZAPLATA TQ E VREDNA ZA KAPITALISTA ZAKRIVAI BULGARISTAN KOCHINA

50

Анонимен

преди 6 години

Българите все повече обедняват при управлението на суджуците

49

Анонимен

преди 6 години

Защо някой не ни обясни как се определя линията на бедност и защо минималната пенсия е под нея?

48

Анонимен

преди 6 години

минималната заплата е създадена за да защити капиталистите от собствената им алчност , естествено подтикваща ги да искат хората да им работят без пари . За да се развива капитализма основната част от населението трябва да има някаква базова покупателна способност осигуряваща пазар за продукта произвеждан от капиталиста . За справка САЩ през голямата депресия и Германия в първите години на Хитлер . Разбира се за феодално-олигархичен бизнес като нашия , това винаги е трън .

47

BB

преди 6 години

НЕ МИНИМАЛНАТА А СРЕДНАТА Е ВРЕДИТЕЛ НОМЕР 1 ЗАЩОТО ДАВА НА ЕДНИ ХРАНТУТНИЦИ КОСМИЧЕСКИ ЗА БЪЛГАРИЯ ЗАПЛАТИ.ТРЯБВА ДА СЕ ВЪВЕДЕ НОВО НАИМЕНОВАНИЕ МАСОВА ЗАПЛАТА КОЯТО В МОМЕНТА Е 600 ДО 800 ЛЕВА

46

Иван

преди 6 години

Има решение на всички проблеми в България.Спрете да плащате данъци, ток, вода, застраховки, лихви по кредити, таксите за интернет и телефон.Спрете да плащате за винетки, лотарийни билетчета, гориво и прегледи при лекарите.Спрете да гласувате.Ако всички масово направят това, нещата ще се оправят.В момента, държавата ограбва бедните българи с данъци и такси. После разпределя ограбеното по сметките на партийните функционери и мафията.Оставете богатите да плащат сметката на държавата.

45

Защо се правите на..

преди 6 години

*** народ-лесно се манипулира.Политици и мутробизнесмени правят драматичен театър за прослужен клас,размер на МРЗ или за внасяне на евтини роби от чужбина.НАЙ-ДОБРАТА ЗАЩИТА Е АТАКАТА.Статуквото се запазва и работещите бедни все така получават и ще продължават да взимат 600-800лв.подаяния.Повръща ми се постоянно да чета и гледам мазни продажни журналисти като тоя който е написал тази помия и лицемерни анализаторчета като споменатия тук да ръсят тъпизими.Плащане на час като в Европа е истината.

44

Rock 85

преди 6 години

Вредна за коя икономика? За тази, която не може да плати 250 Евро на месец, от които 20% заминават в гушата на държавата? Не, мерси, благодаря! От такива фирми, които на всичкото отгоре искат отпадане на класа ми е писнало и да фалират час по-скоро!После защо емигрираме? Защото наред с културата и манталитета в тази държава, се и работи за мизерни пари при отвратителни условия и дишаме отровен въздух и висим в задръстванията за лудо!

43

Анонимен

преди 6 години

До Иван,Докато ЕС плащта, после, шалтера

42

Анонимен

преди 6 години

Забелязва се тенденция,масово работодателите да не признават новата минимална работна заплата от 510 лева!!Оторизираните интституции да се самосезират,да извършват масови проверки,и да налагат санкциите предвидени в закона!!

41

Akaga

преди 6 години

Oste li ne ste gi obesili tea vampiri sindikatite, ve?!

40

Иван

преди 6 години

Накрая ще останат около 100 хил. "квалифицирани" високоплатени специалист, които ще изхранват 2 мил. пенсионери, 1 мил. роми, корумпираната съдебна система, шайката безполезни депутати и безркуполните алчни капиталисти.