57

Да си мислещ

преди 6 години

Ами моето собствено мнение е / дядото да го бог да прости действително е бил наивновярващ, дано да си живее и горе във вярата в бога! Но да пази господ от мръсната продажна българска попска фарисейска църква!!

56

Анонимен_777

преди 6 години

Може би има и различна интерпретация на заглавието:Дядо Добри бе съвременният човек... ( във ценностната си ситема ) а поведението на мнозинството, в сварнение с Додо Добри, завинаги ще остане загадка...!

55

Анонимен

преди 6 години

ОТИДЕ СИ-ОБЕДНЯХМЕ ОЩЕ ПОВЕЧЕ .............

54

Мен

преди 6 години

До Дедо ГогоКОгато видя поп с отношението и вярата на дядо Добри, чак тогава ще повярвам на църквата. Поповете са едни работници на заплата и нищо повече....

53

Анонимен

преди 6 години

За починалите милионери километри опашка да ги почетат, за Дядо Добри няколко човека и празна църква... ей това сме ние Българите... не мога да ни разбера...

52

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 57 Почти се съгласих с теб . Но е същото като да не очерняме страната си заради ръководителите и .Тя природата си е хубава , но сътвореното от ръководството е шит !Те ни задават насоките и ни определят живота ! И трябва да се критикуват !

51

Анонимен

преди 6 години

До бай ТъпчоВиж какво, не трябва да противопоставяме дядо Добри,църковните свещенослужители(епископи,митрополити,презвитери и др.) и обикновените миряни. Не трябва да се нападат и критикуват свястните църковнослужители,това че има и черни овци сред епископите,не означава,че всички църковнослужители са алчни,лоши,немилосърдни. Църквата има нужда от епископи,миряни и вярващи като дядо Добри. Дядо Добри е също мирянин. Жалко,че има такива хора:едни,които оплюват дядо Добри,а други оплюват отците.

50

Анонимен

преди 6 години

До бай ТъпчоВиж какво, не трябва да противопоставяме дядо Добри ,църковните свещенослужители(епископи,митрополити,презвитери и др.) и обикновените миряни. Не трябва да се нападат и критикуват свястните църковнослужители,това,че има и черно овци сред епископите,не означава,че всички църковнослужителио сда гадни,лооши,немилосърдни. Църквата има нужда от епископи и миряни и вярващи като дядо Добри. Дядо Добри е също мирянин. Жалко,че има хора,едни които оплюват дядо Добри, а други оплюват отците.

49

Анонимен

преди 6 години

До Дедо ГогоВсеки ще отговаря .... после за това което е правил ... спокойно !

48

Дедо Гого

преди 6 години

Бог да прости ! Дядката събираше пари за ремонт на "Александър Невски"... През това време поповете си купуваха Ролекси и Крайслери ! Без коментар !

47

Стеф

преди 6 години

До Анонимен''Дежурните оплаквачи са тукНе се притеснявай само от теб ни се повръща.Дано когато си отиваш ,никой да не се сети за теб-а най-вероятно точно така ще стане.

46

Анонимен

преди 6 години

Бог да го прости

45

Стеф

преди 6 години

До ВладиславНеблагодарници,хора без души и мозък.За това се държат така.Има и такива,които просто копнеят някой да им обърне внимание.Тъжно е ,но пък от друга страна нормалните хора не си правят труда да пишат глупости тук.

44

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен "Дежурните оплаквачки са тук"Спокойно, вероятно щом така мислиш, когато ти поемеш по последният си път никой няма да те жали и опаква и никой няма да запомни името ти.Дано ти стигнат дните, за да разбереш колко е страшно това...Не те мразя, просто искам да се замислиш....толкова ли ти непоносима човешката доброта?

43

Анонимен

преди 6 години

До Светец?Ето така дявола чете Евангелието...

42

Клошар демократ

преди 6 години

При нас клошарите зимата от измръзване кожата на краката се изсушава напуква се образуват рани, а от лоша хигиена започват там да се събират малки червейчета които сърбят и болят вечер когато спим на кашоните в подлезите и под мостовете. Тогава сме благодарни на демокрацията която създаде хора като дядо Добри (иначе този човек щеше да си изживее живота удобно под грижи и можепе и 120 да стигне). Дядо Добри, нашата икона дядо Добри светецът, да ни помага да търпим и да приемаме съдбата си.

41

бай Тъпчо

преди 6 години

Ами то дали ша дариш на църквата или на кръчмата-разлика нема бе, и двата пъти пълниш каца без дъно ама от кръчмата поне нещо ти дават...Аз не пия много отдавна ама което си е право-право си е... батьо Добри си беше харен човек, простоват и верващ, че като прави просия за църковите-значи добро прави, а пък те го насърчаваха, че свето дело върши и светец ща стане.За клетия Добри-само добро и поклон ама за попове и калугери-дрянова тояга!

40

Депутат демократ

преди 6 години

Няма вече сигурна работа, работа ще се намира все по-трудно и ще бъде все по-ниско платена. В мига в който останеш без заплата и без работа, направо се сриваш в пропастта. От загубата на работа до просенето по улиците минават средно 6-8 седмици. Много хора скоро ще останат без работа и нека тогава светецът дядо Добри, неговият пример, да бъде с тях духом да им помага да изтърпят материалната мизерия. Бъдете светци като дядо Добри - този човек е светец, икона. Смирете се пред мизерията.

39

Владислав

преди 6 години

Абе не ви ли е срам малко поне?Тоя ли човек намерихте да оплювате?Защо не оплювате мнимите просяци дето уж сакати, уж слепи, а в края на деня стават и проглеждат рязко.Защо не плювате продажните ни политици?Вие сте мизерници, повръща ми се от вас, всеки изминал ден все повече ви мразя, тъпо, злобливо,първобитно и недоразвито племе.Само като ви видя по улицата или в колите грозните ви физиономий и ми се драйфа.

38

Анонимен

преди 6 години

Дядо Добри е олицетворение на доброто хвърлено на вятъра.