301

Баламурника

преди 5 години

Лелеее... аз какъв съм бил балък! Пет години учих като гламав да ставам програмист и продължавам до ден днешен, щото туй нещо край НЕма.Да седя по цял ден на някакъв стол, да ми се пече мозъка от кодене и да се блещя в три монитора като зомби по 8часа на ден. И туй за КО? За ня'кви няма и 3.5кРеших! Зарязвам всичко и ставам викач, сервитьор или готвач по курортите за 5к.Ще нося питиета и кюфтаци на германките и рускините, ще им гледам от високо в деколтетата, а те ще ми дават даже и бакшиш.

300

Анонимен

преди 5 години

da takiva zaplati ima.Kakto e kazano v statiata oba4e te sa nai ve4e pod formata na procent bak6i6 po dogovaryane 4e i s krajbi i zavisyat ot obekta i zaetosta.Ili s drugi dumi ot stoticite obekti v edin kurort da ima nyakolko v koito v razgara na sezona se vzimat takiva pari.NE se u4udvam primerno 4e servityorka v Multiplace-predi poku6enieto na biv6ia 6ev na Loko Plovdiv- e izkarvala po 200-300 leva na ve4er 6dni v sedmicata(ta tam dori na parkinga osven novi luksozni avtomobili drugo nyama6e)

299

Анонимен

преди 5 години

Продължавайте да лъжите и да крадете..продължавайте, скоро няма да остане никой в тая държава, само вие *** мутри и тогавс сами ще чистите, сервирате и готвите в грозните ви хотели и ресторанти!

298

Анонимен

преди 5 години

Фалирайте из ро диии!! България умря. Да живей България!!!!

297

JJJ

преди 5 години

Е.ахте мамата на хубавата природа по Черноморието, нацвъкахте хотел до хотел - за да забогатеете бързо, а сега - няма персонал!!?? Ами тези дето ги излъгахте с големи заплати? - разбира се, че няма да дойдат! Давайте пари - да има за тях - ще има и за вас гладни кръвопийци!!

296

мария

преди 5 години

До Барманчето Чико Като няма затвор за тях..........и като има още прости балъци да им робуват - и все пак още имат персонал като *** деца и психично болни готвачи за 800 на 12-13 ч 3м без почивен ден НЯМА СПРАВЕДЛИВОСТ В ТАЗИ ДЪРЖАВА

295

Барманчето Чико

преди 6 години

Налбантов какви са тези цифри, кои счита, че си компетентен да даваш интервюта на тази тема, след като хотела ти е пълен леш!!! На половината персонал за сезон 2017 даже не им плати, а на другите по 500лв за цял ден гърч в мизерията ти смешлио. Каде ги сънува тея хиляди!

294

Анонимен

преди 6 години

Журналистите са най-нисшата форма на живот - Доналд Тръмп

293

Анонимен

преди 6 години

*** нали кадри щехте да внасяте - китайци, виетнамци...

292

Анонимен

преди 6 години

Обикновено договорите се сключват на минималната работна заплата.Ясно и точно казано, с сигурност ще получат минималната заплата, а останалото е само за конофлаж.От вас се иска само да се съгласите с договора.Ако подпишете още едно договорче че дарявате и жилището си може да получите дори и 5000 лева.

291

Дядо от Дивдядово

преди 6 години

Бе чиляци, тая дописка да не е писана върху стола на мутренската созополска кръчма Miloz Fish&Grill, за която чaпкънитe беха начислили абсурдната такса празен стол??

290

И един мармот завива

преди 6 години

Хахаха...отдавна не бях се смял така на fake news и на духовити коментари...хаххаха

289

Сервитьори/чирпаци

преди 6 години

Затваряйте кухните колеги готвачи нека останат само ненаядените сервитьори. Да си вадят манджата от вълшебния джоб.До кога ще се продавате за 1200-1500 лв за 12часа беЗ почивен ден. Има и други професии.Нека направим така, че това лято да няма кой да готви. Те за сервитьорите се притеснили. ХА ХА ХА

288

Анонимен

преди 6 години

До Вътрешна информацияИ кви 20 бона старт на оборота те гонят бе Черпак ? Аз съм управител на среден ресторант в Несебър Стария град==оборота средно на ден за лятото е около 2 000 лв като има дни и дни.Има дни по 1500 лв има и 2500 лв...Най силните като търговски дни са по 3000--макс 3500 лв..Тея 20 000 лв обороти и Глорията не ги прави..луд ли си къв си ? Ти знаеш ли колко храна ,какъв капацитет и какви цени трябва да имаш да направиш подобен оборот ?Какво лъжеш тук хората

287

Анонимен

преди 6 години

До Вътрешна информацияВинаги вие готвачите гледате бакшиша на келнера.Човече той може да изкара днес 2 лв може и 20 000 лв от чек.Защо все гледате в чуждата паница?Твоята заплата е 1500-2000 лв,а неговата е 600 лв плюс %...Всичко му е на кантар..Колко си вади като бакшиш зависи от неговия професионализъм,а не толкова от ястията които ти вадиш.Защо не идеш ти да се червиш пред клиента когато не му допадне яденото което ТИ си приготвил и когато навика сервитьора за това?Хайде стига вече

286

Мисля си

преди 6 години

При такива заплати, защо няма мераклии?Нещо логиката не се вързва?Журналистката я зарежи да пишеш статийки тук и вземай парцала, да вземеш да забършеш, че нещо се е разляло по морето.

285

по втория начин

преди 6 години

Това ще е за заведения дето се поръчват предимно трюфели.

284

Интересно

преди 6 години

Досега пишеше от 300-500, сега стана от 3000-5000? Поне 2-3 пъти да бяхте увеличили да ви бях повярвал, ама не - карате на едро х 10!!!

283

star

преди 6 години

АЗ ОТ ПЕТ ГОДИНИ СЪМ ТЕХНИК ПО ХОТЕЛИТЕ В СЛЪНЧЕВ БРЯГ И ТАКИВА ЗАПЛАТИ НИКОИ НЯМА ДАВИ ДАДЕ

282

Вътрешна информация

преди 6 години

Готвачите- заплащане 1500лв за работа от 10сутринта до затварянето в 1 след полунощ като се полага почивка от час два следобяд. В кухнята работят средно 5 човека на 10-12 сервитьора. Или сметнато 50 лв надник на готвач за 12ч срещу 100лв от % за сервитьор и 200лв бакшиш за сервитьора.