25

Gusla

преди 6 години

Ami napravete referendumite i glasuvaneto s postenski plikove i pisma v postenskite kutii na kmetstvata... 10 miliona leva ste stignat ...eftino, barzo, lesno, udobno...askerat, policaite, lovdjiite, mitnicharite, gorskite i postalionite nali mogat da smiatat pred kamerite i pred obstinskite savetnici...?! Dosta mogat kitki i buketi da raznasiat po pametnicite, da veiat gasti po hora i banketi... :-) are na rabota! :-)

24

Анонимен

преди 6 години

ЦИК та нали целта е да има контрол не, че до сега не се контролираше ама сега ще е по сигурно.

23

House M.D.

преди 6 години

Забравих да спомена, че това гласуване е незаконно, защото нарушава тайната на вота.

22

Анонимен

преди 6 години

И последно - емигрантите мислят единствено за себе си (както винаги), когато твърдят, че е-вота няма как да бъде контролиран. Да, ако си ЮП в Лондон, вероятно няма как. Но ако си роб, в някоя ферма из Англия, какво пречи на хората изпратили те там, да ти кажат за кой да гласуваш? Или какво пречи, на същите добри хора, които разкарват избиратели с автобуси и ги чакат пред изб.секции, да си вземат един лаптоп и да накарат същите тези хора да гласуват пред очите им? Кой и как ще гарантира това?

21

Анонимен

преди 6 години

И искам да попитам, при положение, че са хакнали системата на митниците (хакнали силно казано, тя е била проектирана и поискана с такъв "бъг"), вие сериозно ли си представяте, че системата за електронно гласуване няма да бъде проектирана по същия начин? След като ще я поръчват същите лица! Бъдете реалисти, 200 000 биткоина потънаха някъде, след което целият пазар се срина и всички страни изведнъж решиха да го регулират. В България се вършат страхотни престъпления, няма как е-гласуването да е ок.

20

Анонимен

преди 6 години

Първо - не желая емигрантите да определят живота ми. Слагайте ми минуси - не ми пука, не може да избягаш от някъде и после да имаш право на глас. Живееш другаде, плащаш данъци другаде, от къде на къде ще гласуваш тук? Второ - САЩ се тресе от скандал с хакване на изборите вече втора година. А вие тук твърдите, че електронното гласуване е недосегаемо? Шегувате ли се? Естествено, че може да се направи много трудно за хакване. Ако е напълно неанонимно. И много много скъпо. Иначе, как да стане?

19

Анонимен

преди 6 години

До ИТ специалистФакт е че при Е-вот БСП ще вземе 8-10% и този факт влудява ЦИК.

18

ИТ специалист

преди 6 години

Е-вотът е най-лесен за манипулация и това е факт. При е-вот, оня професор дето е на всяка манджа мерудия, ще успее лесно да осъществи предпочитанията си към определени партии.

17

House M.D.

преди 6 години

Всеки, запознат с принципите на програмирането, знае, че електрониката се манипулира най-лесно.

16

Анонимен

преди 6 години

Страх лозе пази. Кой ще си развали рахатлъка докато има схема за спечелване на избори да се занимава с е-избори, е -управление, е- карти или е техника. *** народ лесна държава за управление - Ура и напред, все така ще е докато не остане свястен човек в Б-я

15

ИТ до ГЕРБ

преди 6 години

Казвате какъв исакте да бъде резултатът от изборите, плащате си и си го получавате. Няма никакъв проблем с това при е-вот. Даже няма да има нужда да плащате на онези дето ви избираха досега.

14

Анонимен

преди 6 години

С то понеже хартиените , не се контролират :) Некви баби ми ги разкареат с ЛИЧНИТЕ СИ коли по среднощ до мястото за броенее. Хахахахахха е то по-голяма нелепостт няма. Всеки чувал може да бъде сменен на всякъде.Айде Моля ви се с тея манипулации. Като във футбола 20 години не пускат системите за видео наблюдение ...щотоо щели да бъркат садии хахахахха.

13

qqd

преди 6 години

Е по-*** оправдания не бях чувал през целия си над 20-годишен професионален живот като iТ. Очеизвадно е, че ЦИК играят по нечия ***(или правят такава някому...) и упорито саботират електронното гласуване, защото няма да могат да го манипулират. Или викате швейцарците са *** народ, че на всеки 3 месеца правят електронни референдуми... Смях, смях... А простият *** се връзва и псува след 3-та ракия, ама си е същата овца, кротуваща и подлагаща се за стрижене...

12

аз

преди 6 години

До АнонименНапротив! Електронното гласуване не може да бъде контролирано! По простата причина, че хората, имащи електронен подпис, не се поддават на манипулация и не допускат някой (който и да било!) да ги контролира! Още повече, че се предполага да се ползва предимно от емигранти - което напълно изключва възможността за контрол!

11

Анонимен

преди 6 години

Те и хартиените бюлетини не са сигурни. Да ги забранят и да теглят жребий :D

10

Смешник

преди 6 години

Да по трудно се манипулира хвърчащи листове в чувал така ли. Ако се направи както трябва от умни и не мързеливи хора е вота е 10 пъти по добре. И няма как от 1 комп да гласуват 100 чов3ка ... И някви неграмотни да не могат гласуват

9

Анонимен

преди 6 години

При е-вот, избирателите на ГЕРБ в гетата ще гласуват под строй на един компютър. Гласуват и веднага им се плаща и избирателна активност в гетата от 100%.

8

Анонимен

преди 6 години

То пак ще има Бай *** прави избори, пардон, Цветанов прави избори и резултатите са предварително известни.

7

Анонимен

преди 6 години

Бавят, отлагат, за да управляват още един мандат.

6

Георгиев

преди 6 години

Аз съм за е-вот