17

Иво Андонов

преди 6 години

Първо слънчогледа се бели. После се пече. После се пресова. Така се получава пресово масло и кюспе. После кюспето се ЕКСТРАХИРА и от него се извлича останалото в него масло и остава шрот. Така рандемана РЯЗКО се увеличава, а стойността пада. После пресовото и екстракционното масло се рафинира и бутилира. Шрота се продава и допълнително намалява стойността. Това е. Ако се напънете да смятате, ще разберете, че цената на литъра е доста висока.

16

Анонимен

преди 6 години

"а олиото - 1,92 лева за литър." 1 тон слънчоглед - около 600 лв. От 1 тон се вадят около 300 литра олио. Тоест 2 лв. за литът. От там нататък -разходи за производство, печалба на преработвателя, транспорт, надценка която слага магазина и накрая ДДС. Та как става олиото да е 1,92 лева за литът? Аааа сетих се май това олио не е олио....

15

Анонимен

преди 6 години

Кои "умници" купуват домати и краставици посред зима? Сигурно много им харесва пластмаса? А този кашкавал и сирене от палмово масло не го пипйте даже и не го поглеждайте. А каймата ако не започне да лае хич не я пипайте. Всичко в магазините ви е менте.Това го разбрах последният път когато си идвах в БГ. Но пък цените ви са по скъпи от тук в Белата държава. За 50 евро си пълня комбито за цяла седмица. Вие за 100 лв. какво може да си купите? За за три дни ще си купите ли продукти.

14

АНТИ

преди 6 години

И така неусетно,леко и полеко,Ран-Ът ни върнасъс нЕколко века.

13

Анонимен

преди 6 години

Не мисля че българина си прави сметка за цените . Примерно Билла е най скъпият магазин в района , но там най много пазаруват .

12

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен При др. Станишев пенсиите се повишиха с 15 стотинки на ден или 4.50 лв. на месец. Тогава такива като теб повтаряха като папагали , че асфалт не се яде , а сега същите правят протести за магистрали и пътища . Сега МРЗ е 510 лв. , а при БСП беше 250 лв. Нещастници сте и такива ще си останете другари от БКП-БСП .

11

Хм

преди 6 години

Много леко....... Живея в Германия, масло 0,250 г2, 29,захар 0,65,брашно 0,32,олио 1,29цента,яйца 10бр-1,19....

10

Анонимен

преди 6 години

При кръглия суджук от Банкя всичко е нагоре , само доходите на хората не

9

Анонимен

преди 6 години

Колко леко нагоре.

8

Анонимен

преди 6 години

Нормално е когато БВП не се променя , а растат заплатите да растат и цените . Да му мисли валутния борд .

7

Анонимен

преди 6 години

O kato ni nabuta gerb goranov i doide eur schte vidite kakvi zeni i glad schte doide kato v brd kg banani 2 dm sega 2 eur 2,pati pive4e me4tajat si sa dm balgari vnimavaite mutrite bogataschi i sem im stavst vse po bogati bednite vse po bedni v bg e taka kakvo stava s korupziata skapite koli imoti sa milioni. Mutrite bogata6i sem im sa ok v bg

6

топчо

преди 6 години

Ако не ми изневерява паметта, имаше обещание , че с повишение на тока , цените няма да скочат нагоре. Невероятен геноцид. Със сигурност краят на велможите е неизбежен.

5

бай ПЕТКО

преди 6 години

Маслото още малко да граняса и 1.50 лв. ще му е много !

4

анонимен

преди 6 години

кое е евтино в мом захар 095 лв олио 1=79 лв за лт пил бутчета 1=99 лв за кгдомати с бял корен 1=69 лв за кг всичко останало ни подготвя за еврозоната бавноно сигурно се качват цените маслото е пример и никои не казва причината

3

шматка

преди 6 години

До 1Охо от тази година има увеличение на заплатите.МРЗ на полицай учители.Къде видя замразени заплати.

2

шматка

преди 6 години

Как не се научихте че вече има марки и много сортове и информацията която предлагате е неактуалнаКр сирене.Кое сирене е по 6лв защото по магазините има сирене и по 5 лвЯбълки.Кой сорт защото пазарите са пълни с ябълки по 1-1,2лвКайма.Има поне 20 марки кайма и всички с различна цена

1

Анонимен

преди 6 години

Лекинко Нагоре.Еми то стана всеки месец всичко да се ВДИГА ЛЕКИНКО НАГОРЕ.А ЗАПЛАТИТЕ ЗАМРАЗЕНИ.НО НАЛИ ТРЯБВА СТАБИЛНОСТ НА НЕЩО ПОНЕ ДА ИМА В ТАЯ ДЪРЖАВА.