172

Анонимен

преди 6 години

До Факт"До Ваня Знаеш ли колко комплекса са нужни за да охраняват цяла Сирия?" Не чак толкова много,стига да има във въздуха самолет-радар.Но не е там въпроса."-------Не е точно така. Много е важно от кое място се изстрелва ракетата.

171

Анонимен

преди 6 години

След като сирийците свалиха един израелски F-16, който падна на израелска територия, отговорът не закъсня. Първо, Израелските отбранителни сили (ЦАХАЛ) обезвредиха най-голямата сирийска военновъздушна база, като разрушиха контролната й кула. После, с поредица атаки извадиха от строя повечето сирийски системи за противовъздушна и противоракетна отбрана. Накрая, Сирия бе подложена на масирана кибератака, която прекъсна излъчванията на няколко големи телевизионни канали.

170

на хаирлия да е!

преди 6 години

Днес 1, утре всички останали. "Всяка загуба за ашкенацитата е печалба за нормалните хора" - древна китайска поговорка :)

169

Анонимен

преди 6 години

До НаблюдателС400 бяха изпратени в Сирия, за да пазят предимно руските бази. И докато имаше масирани руски въздушни удари там, наистина С400 си вършиха работата. Примерно, когато САЩ пуснаха крилатите ракети, всички С400, които бяха в готовност, сработиха и свалиха колкото можаха. Останалите американски ракети паднаха в Сирия, поради това, че нямаше повече ракети в готовност. Т.е. имаше, но не пазиха други обекти в Сирия, а само където трябва. Цялата игра беше, големите да "си ги премерят".

168

Анонимен

преди 6 години

До Факт!Томкетите не забравяй кой ги е правил. И не случайно този, който ги е правил, вече не ги използва. Ф-16 има толкова много модификации, че свят ще ти се завие ако научиш за всички. Но, явно не си запознат достатъчно. Иран не е толкова силен. Турция пък се озорва сега дори с кюрдите, Хердоганя се беше надценил.

167

Анонимен

преди 6 години

Статиите неверни по съдържание и с правописни грешки. Коментарите още по-зле. Трагедия!"По израелския изтребител Ф-16 днес са били изстреляни няколко зенитни ракети от сирийската противовъздушна отбрана, се казва в..." - Ракетата е била само една. Модернизирана С125. От коментарите: "Сирейския народ няма никога да приеме Асад за свой суверен." - Суверен, има съвсем различно значение, от това което долавям в теб.И не са свалени няколко самолета, а само един.И "железният купол" е за друго.

166

До Наблюдател

преди 6 години

С-400 е изпратен да пази базата "Хмеймим" от самолетни и ракетни атаки. "Панцырь -1" - за същото, но на близки дистанции. Не е ефективен срещу мини - радарът му не ги засича. Руснаците нямат ангажименти да пазят от въздуха сирийската армия. С Израел отношенията са много интересни - Русия не сваля израелски самолети. Евреите им продават най-съвършените си дронове, а тук те са абсолютни лидери.1/3 от ЦАХАЛ са руски евреи, между които има спецназовци-"афганци". Те обичат Русия не по-малко от Израел

165

Анонимен

преди 6 години

До АнонименРусия загуби стратегическата си инициатива от преди година. Дните на Асад са преброени. Сирейския народ няма никога да приеме Асад за свой суверен. Време е САЩ и Израел да СМАЖАТ правителствените сили и да насрочат избори.Ти пък кой си, ***.

164

Andreshko

преди 6 години

Пак тези евреи,а ние се гордеем,че сме ги спасили...

163

Гробокопач

преди 6 години

Истинският причинител на "гражданската война" в Сирия, излезе от Сянката на Мрака, в който се притаяваше - Израел. Това е победа за Асад. Противникът вече е ясен, старият враг Израел. Сега остава да се наблегне на пропагандата и да се мобилизират всички лоялни на Асад сили срещу външният враг. П

162

Анонимен

преди 6 години

Русия загуби стратегическата си инициатива от преди година. Дните на Асад са преброени. Сирейския народ няма никога да приеме Асад за свой суверен. Време е САЩ и Израел да СМАЖАТ правителствените сили и да насрочат избори.

161

Наблюдател

преди 6 години

Нищо вече не разбирам. За какво руснаците изпратиха в Сирия С 400 и казаха, че вече пиле не може да прехвръкне. Всичко, което се вдигне във въздушното пространство над Сирия ще бъде свалено.

160

Анонимен

преди 6 години

Сирийското ПВО е основно от комплекси С 200 /разработка от 1964 г / хахаха . А някакъв Ирански дрон преминал през непробиваемият железен купол на Изрел.Евеите си мислеха , че кучето е умряло и бяха ухапани жестоко.Що не пробват да прелитат така над Иран

159

Адам

преди 6 години

Дека са смешниците от ООН и ЕС да осьдят този дьржавен тероризам на ИСИСраел

158

Анонимен

преди 6 години

УжасТ!

157

Анонимен

преди 6 години

Според последни новини, Сирия е смъкнала един Ф-16 !

156

Анонимен

преди 6 години

"Иран е отговорен за това тежко нарушаване на израелския суверенитет"Ами за Сирийския суверинитет кой е отговорен? САЩ имат незаконно присъствие в Сирия а Израел си влизат и излизат когато си искат и това става пред очите на т. нар. цивилизован свят, ако въобще може да се говори за някаква цивилизация.

155

Факт!

преди 6 години

До АнонименНе знам какво дири пияният руснак ама помни едно Иран може да смачка и Туркието и Израел барабар с катар и Арабските Емирства!Като дойдат ф-14 томкетите и вашите ф-16 ще се разпадат из въздуха!А за танкчетата ви Леопардис го видехме на тях и рпг 7 им стига!

154

Анонимен

преди 6 години

И как е било кодовото име на опрацията камъните падат или летящите ковчези

153

Факт

преди 6 години

До Ваня"Знаеш ли колко комплекса са нужни за да охраняват цяла Сирия?"Не чак толкова много,стига да има във въздуха самолет-радар.Но не е там въпроса.Ако руснаците започнат да свалят израелски и/или американски самолети,това автоматично води към Трета световна война.Което пък е търсен ефект от САЩ и Израел,затова са провокациите. засега Русия не е достатъчно добре подготвена за такова развитие.Което не значи,че не се работи по въпроса.