14

Анонимен

преди 6 години

С какво смяната на ползвания термин ще помогне на тези хора или на семействата им ?Ще осигури ли възможност на майките , които са заети с отглеждането на такива деца и възрастни достойно съществуване и възможност да посрещат разходите си?Няма.

13

Селянина с колелото

преди 6 години

Ако се казваш Валери,и от утре те прекръстят на Христо,ще ти променят ли мисленето и разбирането.Да извиняват хората с тези имената с които съм сръвнил това.

12

Преди беше по-лесно

преди 6 години

Тия от парламента бяха инвалиди в главата. А сега - *** с ментални увреждания на вътрешността на главата...

11

Анонимен

преди 6 години

От инвалиди станаха повредени хора, което вече е обидно.

10

1

преди 6 години

"Инвалид или не... безсмислена промяна"Много точно казано. Промяната на думи или смисъла им не променя деуствителността. Майка ми е инвалид. Нито на мен нито на нея и пука как ще я нарича закона. Това НЕ променя действителността !

9

Ко?Не!

преди 6 години

Ми да прекръстят и престъпниците, белким изчезне проблемът. По същият начин решават проблема с дупките на пътя - слагат знак за ограничение 50 и ако траповете са твърде големи - знак за неравност. Баси държавата, честно.

8

ДЕПУТАТ

преди 6 години

Депутатите също работят - Приказват много , това за съжаление е Продукта им .Преди време имаше думи , сега всяка дума става изречение . Това е резултата от Работата им .

7

Анонимен

преди 6 години

Какво може да измисли имбeцилния Крум Зарков! Какъв срам да носи това име.

6

Анонимен

преди 6 години

тия от екрана, зомбита ли са.

5

Анонимен

преди 6 години

Човек сувреждания е обидно както и инвалид.Вижте как е терминът при другите народи.А не тепърва да откриваме колелото.

4

Анонимен

преди 6 години

За мен пък е важно как ще е терминът.След като руснаците въведоха термин "лице с двигателни, зрителни, слухови ограничения", май само България остана с това "инвалид".Ами тези хора не са инвалиди.Доста груб термин и показва доста за народа и управниците.

3

Анонимен

преди 6 години

Със смяната на имена се симулират реформи. В действителност ще нанесат секирата по ТЕЛК-а и страшно много болни ще останат без пукната стотинка. В същото време ще увеличат заплатите на 240 лица без увреждания и на цели орди държ, чиновници, които по цял ден си клатят краката и получават заплати, стажът им върви до пенсия, без да има и грам полезност от тях.

2

Анонимен

преди 6 години

Млада жена от Дупница се опита да се самоубие с хапчета. Не могла да понесе безпаричието в семейството, парите не стигали за храна и дрехи на двете й деца, и тя, и съпругът й работели, но на минимална заплата.царят е ГОЛ .

1

Анонимен

преди 6 години

ЧОВЕС С УВРЕЖДАНИЯ е много унизително.Прездставете си телевизор с увреждания, кой ще го поглезне?