41

стига с тази дъвка

преди 6 години

не разбрахте ли, нищо бяма да се мени, просто поредната празна тема да се ангажира обществото от проблемите в ЕС.

40

друг навигатор

преди 6 години

Никой не е погледнал глобуса или някоя карта. Ние сме в източния края на 3та (ИЕЗона). Т.е. най-добре е да бъдем на сегашното лятно-без смени и както вече е в Турция,Русия(даже намалиха часовите зони, май на 8 общо) и куп други държави. Има и държави като Иран, Индия където са с 1/2 час разлика от другия свят. Лятното за нас е най доре -защото мръква късно, а не в 4 и 45мин през Декември

39

Навигатор

преди 6 години

Ама наистина тоя народец е 80% иdиотски........как може да искате да останем на зимното време бе, имате ли поне малко мозък???? СИНТЕЗА НА ВИТАМИН Д се получава САМО от светлина, а той спомага за синтеза на цял куп други витамини....Как може да искате да сте болни, да си лягате във 21,00h и почти цялата година да ставате по тъмно??? Вместо да те посрещне Слънцето сутринта, а после да завършиш денят си със приятели.........зомбита населяват тази територия..........

38

Анонимен

преди 6 години

Обичам лятното, защото обичам дълъг ден, а не дълга нощ. Но има едни момичета, за които нощта е ден!

37

dsd

преди 6 години

qdd

36

Анонимен

преди 6 години

и както се казваше в една реклама която пускат около смяната на времето пийте аспирин предпазва от инфаркт .. ясно е че фармацевтичната индустрия има голяма полза от смяната на времето продажбите скачат на всичко е което е за сърце и нерви даже ако може всеки месец да се сменя по няколко пъти за да има устойчиво покачване на печалбите би било още по добре

35

Правилно

преди 6 години

Да истинското време си е атрономическото. Затова трябва да се премахне смяната на часовете. Също трябва да се премахне и отчитането на новата година на 1 януари защото това е измислица на римокатолическата църква и няма нищо общо със астрономическата нова годинa.Истинската нова година трябва да се измерва на база на лятната и зимната позиция на слънцето измерена на екватора. Най късия ден в година е края на годината и на следващия ден започва да нараства и от там започва новата година.

34

Анонимен

преди 6 години

някой водил ли е малко дете на детска градина или училище сутрин след смяна на времето и виждал ли е мъката в детските очи

33

Анонимен

преди 6 години

да махната зимното време да оставят лятното

32

Анонимен

преди 6 години

Самата смяна на времето е отживелица. Не зная дали някой си дава сметка но тя води до нарушаване не Кодекса на труда. Има хора работещи на смени с продължителност от по 12 часа. Когато намалиш деня то автоматично се нарушава задължителната според кодекса междудневна почивка, която също не трябва да бъде по-малко от 12 часа.

31

Анонимен

преди 6 години

Смяната на времето не носи никаква полза, а само вреди. За една седмица хората стават отнесени от вихъра. Разписанията на авто и жп транспорта се затрудняват. Определено не би искал точно в този ден някой недоспал шофьор на автобус гонещи график да ме вози.

30

Аз

преди 6 години

Да остане онова време, което е било до въвеждането на лятното часово време. Който иска да остане второто, Турция е близо. За момента от здравословна гледна точка се изтъкват предимствата на т.нар. зимно часово време.

29

Като сме почнали -

преди 6 години

Как тече живота на къртиците зимно време, при пълнолуние и висока средномесечна температура и се смени часовото време и долара падне?Това без съмнение е един сериозен проблем който заслужава подобаващо внимание и една поредица статии с мнения на "специалисти" културоведи, медийни експерти, финансисти и всякакви такива нямащи нищо общо с проблема!Моля заемете се!

28

Fake NEWS

преди 6 години

И какво е искал да каже "журналиста"?

27

Анонимен

преди 6 години

Против местенето на времето съм. Някога е имало смисъл, но днес той вече се губи. Осветлението е с енерго-спестяващи крушки, т.е. далеч не е толкова скъпо. Освен това, много хора работят на гъвкаво работно време и това изобщо не ги касае. А наистина създава стрес. Не е кой знае какво, но е ненужно. Като се стъмва в 6 се стъмва в 6 какъв е проблемът. Тялото си има биологичен часовник, няма нужда да му създаваме допълнително стрес.

26

Анонимен

преди 6 години

На мен не ми пречи смяната на времето. Ако все пак решат, да премахнат смянаната е по-добре да оставят лятното време. Хубаво е, когато до 21.00 е светло.

25

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 1Заедно с отпуска си вземи и час за психиатър!

24

Анонимен

преди 6 години

Каквото е имало да се измисля фундаментално,Господ го е измислил!

23

Анонимен

преди 6 години

До 1234И какво мога да правя като стана в 6 та да отида на работа в 8?Да пия кафе и да гледам сутрешните блокове, които със специално отбраните негативни новини могат да те скапят за цял ден ли какво?

22

Анонимен

преди 6 години

Винаги чакам лятото с нетърпение за да мога да се наслаждавам на дългия ден когато в 21:00 часа още е светло.Сега искат в 20:00 вече да е тъмно.В Норвегия защо има толкова самоубииства въпреки високия стандарт на живот?Защото хората изперкват от дългите нощи и тъмнината, която ги обгръща.Иначе глупаците обясняват колко лошо било за здравето да се радваш на светлината повече време вместо да кютиш пред телевизора защото в тъмницата няма какво да правиш навън.