49

ruseborn

преди 6 години

До ivailoТи случайно да не си Свинаря Ивайло, цар в Търново Умен ми се виждаш!

48

ruseborn

преди 6 години

До комунистите извъртатДа, такива драскачи *** като теб е имал предвид Вапцаров когато ги е нарекъл плесен.

47

ruseborn

преди 6 години

Но да умреш когато земята се оттърсва от отровната си плесенкогато милионите възкръсват, е песен.Да, това е песен!

46

жалко

преди 6 години

Бащата Йонко е бил комита, ама Никола е бил изпортен от един агент на НКВД.Жалко за момчето. Иначе е било от добро семейство.

45

велик поет!

преди 6 години

Оф! Докато не споменат някоя изнасилена роднина от времето на труското робство, няма да стане! Ми то не остана неизнасилена ни една жена от онова време. Ама никой не пише за изнасилените девойки и жени от съветските войници при "освобождението" на Бг от "монархо- фашистката" власт. И тоя Индже войвода де го тикате, бре? Той и с кърджалиите се е съюзявал и безчинствал по българските земи. Все нещо героично се опитвате да изкарате през вековете.Иначе, творчеството на Вапцаров- велик!

44

Вапцаров, ти който с

преди 6 години

До ognyanzХъш, Браво, направо ни пращаш на училище със стиховете МУ. та той е толкова естествен, толкова човечен, искрен и верен в преценките си...Животът ни бие в лицата... това са толкова силни думи! не едикой си ни бие, а животът. Хм? Бил е гениялен, брилянтен и безкрайно обичащ живота.не сме знаели че го обичамеВечно ще го обичаме, Вапцаров е поет от най-висока реалност.

43

ognyanz

преди 6 години

Огняроинтелигентска: Сънно тракат. релсите във мрака. От умора. ставите болят. Някой би въздъхнал: "Не очаквам..." Не! Очаквам! Чака ме светът. Зная свойто място. във живота. и напразно. няма да се дам. Честно ще умра като. работник. в боя ни. за хляб и свобода.

42

Звездите над Фамагус

преди 6 години

Вярно, Вапцаров е написал предсмъртно пимо до Вената,ама Бойо е прочел безсмъртната книга Винетуе, написана от оня дето Крал през Май.един морски веднъж съсипа апапите на Александър Йорданов като им каза 4е Сандо Гуцето 8 пъти е карал кануот Солун (???) до Фамагуста, за да проверил дали има там такива звесди за каквито Вапцаров е споделил. и 8 пъти Сандо казал-да когато бях там имаше звезди, но когато Вапцаров е бил там няма свидетели че е имало звезди....

41

Анонимен

преди 6 години

България е имала моралното право да се бори за Македония, а този *** е бил антибългарин.

40

СатаНАТО

преди 6 години

Може да е бил велик поет, но като антифашист е бил гола вода. Писал е два пъти молба за помилване и накрая е напълнил дупката. Цвятко Радойнов също се е опитвал да се обяснява преди разстрела, но са му казали да сърба каквото си е надробил.

39

До До 31- МОРЯКА

преди 6 години

На 28-ми октомври 1944 г., в Москва, България подписва капитулацията си пред СССР. Вапцаров участва на страната на антихитлеристката коалиция - САЩ, Англия и СССР. Монархо-фашисткия режим на Борис 3 е на страната на нацистка Германия. Вапцаров беше разстрелян, защото беше велик поет, и велик антифашист!

38

комунистите извъртат

преди 6 години

Вапцаров е бил един скъпо платен терорист

37

Анонимен

преди 6 години

Такива като Вапцаров Ботев и Левски никога повече няма да се родят. А няма да се родят защото племето се ***. Сега се раждат само предадтели нагаждачи ли.зачи и наколенкажии. Пресни примери имате от последните 30 години в които точно тези ви управляват. Погледнете докъде ви закопаха. Погледне майките бащите си дядовците и бабите които изградиха българия в каква мизерия съществуват. Ако Бяха живи героите от онова време едвали щяха да ги търпят тези самозванци да ги набутват в тинята.

36

Некъф

преди 6 години

Много голям! Поклон!

35

Тъпанар

преди 6 години

Ъъъ... 1392! Гръцки революционери? Ъъъ... Да не би да са провеждали кампания тогава срещу фашизма? Не, по скоро са били на протести срещу строежа на новия космодрум в Рила...

34

Анонимен

преди 6 години

Знаете ли че иначе наистина големия поет Вапцаров се е определял като македонец.

33

До 31- МОРЯКА

преди 6 години

.....забравяш да кажеш, че и до ден днешен управляват комунисти, затова и до ден днешен морското училище носи такова име, и до ден днешен има градове в България носещи имената на червени терористи / Димитровград, Благоевград /, и до ден днешен мизерията съпътства българинът, защото и до ден днешен "развитият социализъм" продължава да се развива в НС, благодарение на неразвиващият се УМ на българинът !

32

ivailo

преди 6 години

Пак ли някой умопомрачен величае тоя терорист Вапцаров ? Силна личност бил... Ама огъня дето сега го пече със сигурност е по-силен от него .

31

Моряка

преди 6 години

Един от големите поети на България,поет достоен за нобелова награда по литература.Само няколко години след като е бил осъден и разстрелян,нашите управници разбират че са направили голяма грешка.Искам да припомня на всички че Вапцаровият род е род на комити.И до ден днешен Морско училище в Варна,носи неговото име.И до ден днешен,авторът е включен в изпитните варианти на матурата по български език и литература.Всичката тази помия която се изсипва върху Вапцаров е дело на едни неграмотни ***.

30

Анонимен

преди 6 години

Айде сега да сравниме червената дружинка на Боко Тиквунов,не действа ли по същият начин като това червено нещо Вапцаров и родът му от 1392 г./ ха ха тези още малко и ще се докарат,че произхождат от крепостта "Плиска"/? Я вижте Тиквуний също напомня от какъв род"антикомунистически"е,но си пази все още червената книжка под керемидите на курника,ами оная с'виня Л.Павлова,дори се гордее,че произхожда от шумкарси род,сега и тя като се разрови ще се окаже,че и Вълчан войвода и е пра пра пра дядо хаха