18

Анонимен

преди 6 години

А ТЕЛК ще има ли?

17

Анонимен

преди 6 години

Предлагам да се забрани и антонима на думата - "валиден". Защото не е валидна за мнозина, а за други е супервалидна. Намирам, че тя има още по-негативно значение.

16

Анонимен

преди 6 години

Предполагам, че вече в този свят, обърнат с хастара на вънка по Оруел, в това двулично обсекство на абсурда, с претенции за правда и демокррация, ще въведат вече и цензура.И с каква дума да наричаме вече инвалидите - щастливци, късметлиите, преуспелите?Това не е ли съъщата подигравка като ромеите, както се мъчат да ни накарат да казваме на Ци *** ите?

15

Анонимен

преди 6 години

Крайно негатвни думи са народен представител, вредител, търтей и хрантутник, които са синонимии.Чакам да видя какво ще измислят за себе си, как да ги наричаме?Всичкото Мара втасала, само с американските глупости не сколасала...Нещата са такива, каквито са и трябва да се наричат така, както ги наричаме от векове.Точка!От къде на къде някой ще ми казва какво да казвам и какво да не казвам?!?

14

Анонимен

преди 6 години

Това е част от поамерикачването (потурчването)...След като успешно се намесиха да ни променят обичаите, ашладисаха ни всякакви хепънинги, Св Валентин и какво ли не още, сега се заеха да ни променят и езика.Първо прецениха, че не може да се наричат Циг а n ите с името им, с което ги наричаме от векове, сега продължават с техните отвратителни глупости.Политкоректно говорене, политкоректно поведение, промивки на мозъка отвратителни са тези опити да ни моделират, според прищевки от зад океана...

13

Анонимен

преди 6 години

Тея съвсем изтрещяха. Ами негативна е думата инвалид, както е негативно да си инвалид. Не е приятно. Казвам го като човек, страдащ от хронично заболяване на нервната система(не съм луд). Да вземат да си оправят *** мисленето! Какъвто и нов термин да измислят, той ще е носител на същата идея! А в случая не думата е негативното, а състоянието на човека! Ако симислят, че с промяна на дума могат да оправят човека, требе да са луди! Съвсем луднаха нашите евроатлантически ***!

12

Анонимен

преди 6 години

Поредната глупост на БГ-депутати.

11

Анонимен

преди 6 години

Малко е гадно, когато научиш, че означава невалиден човек ...

10

Идиотщина

преди 6 години

Как ще се премахне думата инвалид, след като съществува термина ИНВАЛИДИЗИРАНЕ, в следствие на общо или професионално заболяване, на битова или трудова злополука или катастрофа. Това е пълна липса на здрав разум, но къде такъв при депутатите. То не може и друго да се очаква от тези и.диоти.

9

Глупост без граници

преди 6 години

Утре ще поискат думата тиква да се забрани... Могат да поискат "Инвалид" да бъде сменено с "парачовек" като "параолимпиец"... Думата квазичовек, или квазиздрв също подхожда! Простотият е пълна и се вихри на воля! Виждате ли глупаците в НС с какво се занимават!

8

Анонимен

преди 6 години

Премахват думата инвалид и след това ще премахнат и инвалидната пенсия. Иначе ,,лице с увреждания'' звучи още по зле.

7

Георгиев

преди 6 години

До Анонимен6Не. Би трябвало да кандидатстват пред социални грижи за помощи за хора в неравностойно състояние с увреждания. Ако имат доход над 65 лв. няма да им се полагат помощи.

6

Анонимен

преди 6 години

Тя и думата "партийна субсидия" е негативна, но не я махат

5

Анонимен

преди 6 години

Щом не са инвалиди, ще имат ли инвалидна пенсия?

4

Анонимен

преди 6 години

Това малко ми прилича на лозунга по татово време " нашите болни, най-здравите болни".

3

Анонимен

преди 6 години

Първата държава без инвалиди - България

2

Анонимен

преди 6 години

Не че нещо, но все си мисля, че думата "увреден" често пъти се употребява в смисъла на луд, това не е ли по-обидно?!?!?!

1

Анонимен

преди 6 години

Както е тръгнало скоро ще трябва да общуваме с езика на жестовете .