16

другия

преди 6 години

ти си сложи печка на 1000 градуса в къщи и после се чуди защо горят тапетите

15

Новинар

преди 6 години

Всяка иновация, която допринася за намаляването на вредните емисии е добре дошла!Дизелово гориво по нано технология което подобрява изгарянети и намаля емисиите - Евала звучи много интересно дано и резултатите са високи.Нова печка където температурата на дима и газовете се повишава до 1 000 ℃, което води до тяхното пълно изгаряне и допълнително топлоотделяне.Ел колека за транспорт...ето с такива продукти може да си подобрим ситуацията в градовете...

14

BoBiTurboto2

преди 6 години

До РеалистЩо за клеветници и *** има на този свят?! Хал хабер си нямат от собствения живот, с нищо допринасят за обществото само живеят на помощи и напразни надежди.

13

BoBiTurboto2

преди 6 години

Ето това е истинска иновация! Вместо, всички да плачат, че въздуха е мръсен и колите замърсят и политиците да взимат мерки който нищо не правят, само да заблуждават хората! Нано технологиите са бъдещето поле за технологични открития. Нищо чудно, че кпд-то се покачва а емисиите намаляват, ето такива решения ни трябват - който да борят и намаляват създаването на вредните емисии, а не пост фактор да се чудим как да пречистваме вече мръсния въздух в градовете....

12

до бай Колю

преди 6 години

От преработката на нефта се получава и дизелово гориво.И ако има как да се подобри изгарянето му би било супер!Така,че откритието е много важно.С дизелови двигатели са не само леките коли, а и камионите,тракторите ,корабите,някои локомотиви и други.

11

Бай Колю

преди 6 години

Ама че новини. В 21ви век имаме нов вид нафта и нов вид печка на дърва!?!? Тия разбиха всякакви електромобили, слънчеви батерии и пр.

10

Анонимен

преди 6 години

Този вид печки са много стари,използвали са се чак до късното Средновековие.Сега преоткриват топлата вода и я дообработват с модерни технологии. Хората се връщат към еко строителството.От глина може не само къща да си построиш,но в африка си правят и мебели,печки и какво ли не от глина.

9

Анонимен

преди 6 години

дано не са го измислили тия на снимката, че като им гледам апаратурата до наното са стигнали през телефона

8

Анонимен

преди 6 години

Добре,но къде са велоалеите?Рибата в морето,а те тигана слагат.

7

П.Петров

преди 6 години

Пак пускат нов набълбукатор, дето връща нафта в резервоара. Страшни специалисти излизат през 1-2 месеца...

6

До Номер 2

преди 6 години

1000 градуса е температурата на газовете в горивната камера за вторично изгаряне, която е обвита с дебела изолация. На изхода на печката температурата на газовете е около 200-300 градуса, а ако има и след печката един от кюнците да е във формата на радиатор, температурата след него пада на до около 50 градуса. Казано много по-високо КПД от нормална печка на дърва.

5

Реалист

преди 6 години

"Забравя се" една подробност. В България наднормено замърсяване има само с ФПЧ10 и то само в резултат на горенето на твърдо гориво (гуми, дърва, въглища,...)."Огромното" замърсяване от колите,досега не е дало наднормено замърсяване.При това 90-95% от "замърсяването от колите" е всъщност замърсяване от неизмитите улици - колите се движат,прахоляка се вдига във въздуха,значи колите замърсявали...Една ел.кола замърсява за 90 единици, а по Евро 5 или 6 за 91 единици, а в София това са 1/3 от колите.

4

Анонимен

преди 6 години

Тоя Юлиян Стоянов не е ли същия дето го осъдиха за източване на газтрейд? Същия дето избяга по средата на делото от съдебната зала?

3

Анонимен

преди 6 години

До хахахСъжалявам, че не сме САЩ или някоя богата европейска икномика, където се инвестират по $200 млн. за сокоизтисквачки ...Тези хора, рботят с това, с което имат.

2

Анонимен

преди 6 години

Има само една подробност по отношение на така наречените ракетни печки четох за тях понеже и аз търся алтернатива. Скромно се мълчи относно температурата на изходящия пушек която както се разбира е 1000 градуса. Има ли комин на къща който може да издържи на тези градуси без да се стигне до пожар след по-продължителна експлоатация???

1

хахах

преди 6 години

Старашно технологична снимка