53

Анонимен

преди 6 години

Под 1% от човечеството аслужава, да напусне тази планета ... Не, не "онзи 1 процент", но определено, не са и много от коментиращите тук ..

52

Пейзан

преди 6 години

До "Най мощната". Не си коректен. "Сатурн-5" може да изведе в ниска орбита 140т. "Енергия" може да изведе 100т., а с допълнителни ускорители теоретично до 175т. С "Енергия" са извършени 2 полета. Един с военен спътник, който е паднал и вторият със съветската совалка "Буран". Поради липса на средства и клиенти, "Енергия" е изоставена. А след като сега Роскосмос разработва нова тежка ракета, значи "Енергия" не е била добра в технологично отношение. От "Сатурн-5" са били произведени 20бр.

51

Анонимен

преди 6 години

53 - Площадките не са точни "хай-тек"....

50

Анонимен

преди 6 години

До 52В момента 99% от иновациите биват спонсорирани изцяло от частният бизнес. Проблемът е, че в САЩ, конгресът трбява, да одобри всичко и за тях, експерименти от рода на:'Инвестираме в 40 компании, от които продукт ще развият 2-3", не им се правят.Но частния бизнес го прави най-редовнои затова, Калифорния би станала (теоритично) 5тата икономическа сила в света, ако се отдели от САЩ.

49

Космо

преди 6 години

Само ми е интересно ако не му се предостави държавната площадка за изстрелване ... от къде точно аджеба ще си изтреля ракетата. Пък било то и най-мощната.

48

Анонимен

преди 6 години

Един частник се подигра на руската ***. Какво остава , ако НАСА се заеми ...Не ми се мисли. Технологията , капацитета и системата в САЩ са толкова напреднали , че за никво време могат да направят всипко. Браво на целия екип на Мъск . Изключителни хора !

47

Мда

преди 6 години

Приказката:"Разходите-държавни,печалбите-частни" явно важи не само за България.....

46

Анонимен

преди 6 години

Русофилството бавно но сигурно загива от натрупаната злоба и отрова към САЩ. Примирямайте се с реалността Русията ви да бъде аутсайдер не само в космоса ами навсякъде. Началника на Роскосмос Рогозин (виден българомразец) преди 5 години когато беше спряна програмата Шатъл се изфука че ако САЩ не ползват услугите на Роскосмос ще им се наложи да пътуват до космоса с батут. След серията излагации на Роскосмос през последните 2 години с Протон настъпи времето Рогозин да ползва батут за види космоса.

45

Най мощната

преди 6 години

Сатурн 5-100 т., Енергия - 140 т., Илон Мъск - 40 т.! Четете бре ***, писна ми от невежеството ви!!! Частна компания с държавни средства!?

44

Анонимен

преди 6 години

"Ground control to major Tom ! Ground control to major Tom ..."

43

Милон Ъск

преди 6 години

"Най-мощната ракета в света е построена от частна корпорация"====Taka e, мaмka му - построена от частна корпорация, с дотации от данъците постъпили в държавната хазна.

42

Хм

преди 6 години

Обаче никой не казва колко държавна пара(американска) е потънала в компаниите на Мъск...Той разбира се е гений,ама и в шашмите.Здраве да е,имали пари-дали.

41

Анонимен

преди 6 години

Българите разбират от всичко. Коментарите под тази статия го показват.Гледам българското космонавтско общество се е изказало силно в коментарите по-долу. Къде е тоя Мъск, че не ги слуша преди да прави глупости. Да дойде в България, да седнат на маса със салатка и ракийка и да ги пита нашите експерти как се прави.Много ми е интересно тези дето коментират дали са изстреляли някоя ракета в живота си, че се изказват така силно.Ракетките от терасата на Нова Година не ги броим.

40

Анонимен

преди 6 години

До читателБратушкия е най-мощната. Внимавай и чети съдържанието да не стане като последния път с антифриза.

39

читател

преди 6 години

Не беше ли най-мощна руската "ЕНЕРГИЯ" дето масова я ползваха и НАСА ?

38

Анонимен

преди 6 години

но е крадена от държавна

37

Анонимен

преди 6 години

Американски ***.Русия ги прави тия работи от години и не се хвали защото те са си една рутина.

36

Анонимен

преди 6 години

Чакай пич, то с чакане ако ставаше. Виж краха на комунизма го дочакахме.

35

Анонимен

преди 6 години

До 38Не знам ти от кога го чакаш, но аз го очаквам в близките 5 години. И ти се моли да го дочакаме, защото обратното означава световна ядрена война.

34

Анонимен

преди 6 години

Краха на долара, хахаха.Тоя крах от 1917-та го чакаме, нали ?