35

Анонимен

преди 6 години

А няма закон за тези случаи когато общество е с предимство пред интереса на частника. Сега общината може да спести пари за тези 300 квадрата а частника да изпълни предвидените от общината подобрения за негова сметка.

34

Иванов

преди 6 години

Някои наши хора са се облажили. Каквото и да се говори - това може да се случи само в БГПоловината от ГЕРБ са разни бивши кадри на ком партията.....С думи простички хора които се нагаждат според управлението.

33

Македонец

преди 6 години

Това е едно от наследствата на управлението на Мавъра Костов ! Как в никоя бивша соц. страна не реституираха и 1 м2 в чертите на населените места, а при нас какво стана: шопите направиха Студентски град-Лас Вегас, застроиха всички зелени междублокови пространства в София. Както е тръгнало от прозорците ще си подаваме тенджери и ***.

32

...

преди 6 години

Епа за всичкоо това е виновен Костов и оня шефа на народното събрание тогава! Балгодарение на тия "закони" за реституцията тогава се оказа че тоя истински гей шеф на народното събрание си върна половин витошка и още 4-5 сгради в докторската градина в София и няколко в Пловдив и Бургас! Тогава ревяха, че така било най-добре понеже те на дядото на бабата му били дето обаче дядоти си бил същи гей като него! Е сега ше правите духови инструменти с тоя закон! И може да изровите оня и да заплюете!

31

Анонимен

преди 6 години

Ако това е частен имот , това означава че и парцелите около него са също били частни защо е върнат само този а другите не , а да този парцел е единствения които принадлежи на партиен член на БСП.Другите не са членували.

30

БГ

преди 6 години

ЕЙ АНОНИМЕН,КАКВО СЕ Е КРАДЯЛО ПРИ СОЦА,НАЛИ ВСИЧКО БЕШЕ ДЪРЖАВНО И ОБЩИНСКО,ЖИЛИЩАТА,ВИЛИТЕ И ЗЕМИТЕ БЯХА ЧАСТНИ,ДОРИ СЕ РАЗДАВАХА ОБЩИНСКИ ПАРЦЕЛИ ЗА СТРОЕЖ НА ВИЛИ И КЪЩИ,КАКВИ ГЛУПОСТИ ГОВОРИШ,СЕГА ВЕЧЕ30 ГОДИНИ СЕ КРАДЕ ОТ ПОСТРОЕНОТО ОТ НАШИЯ ТРУД И ТРУДА НА НАШИТЕ РОДИТЕЛИ,НО ЩЕ ДОЙДЕ ВИДОВ ДЕН.

29

Цецо

преди 6 години

Вече спрях да се учудвам на абсурдите тук...

28

Анонимен

преди 6 години

Вярно е , че има много законови неуредици , но при БКП-БСП думата закон беше партийния секретар. Тогава се крадеше всичко , имоти , пари , къщи и каквото се сетиш. Сега това безаконие е трудно да се оправи за 20 години .

27

да се провери

преди 6 години

Да се поверят документите на собствениците.Има случаи на издадени нотариални актове през 1930 те които са подписани с химикал.Комунистите държаха аргивите и си издадоха какви ли не нотариални актове.

26

Анонимен

преди 6 години

БСП са престъпници.

25

Анонимен

преди 6 години

България е селска Държава и в много големи градове го има този проблем. При застрояването на градовете много постройки са върху бивши земеделски земи . Това можеше да се предвиди при закона за реституция но ...това е положението . Сега няма оправия .

24

Анонимен

преди 6 години

браво

23

Solar Power

преди 6 години

До ре ституциоНапротив. Напоследък земята се обработва здраво. Поне в моя район няма празно място !!!

22

Solar Power

преди 6 години

До 123За поставянето на ограда в собствения имот не се иска разрешение. Ти нормален ли си ?Какво е виновен собственика,че червените са вземали наред мандри, имоти, ниви каквото се сетиш ? Да не са вземали ! Сега ще ги връщат естествено. И баба ти ако е имала и ти щеше да мислиш така.

21

ре ституцио

преди 6 години

грешен преход и грешна реституция това е ...така е и с земите сега много хора имат но са единици фирми и хора които обработват всичко останало пустее и е буренясало даже непродаваемо в провинцията/ единствено ако имаш земя по младост малинова долина ако построят блок ше ти дадът некви пари или апартамнет ...абе ПРЕХОДДД

20

Анонимен

преди 6 години

Общината или ще плати здраво за този имот или да се прощава с него. Само ако се построи магистрала там, може да се отчужди имота и плати каквото си иска обезщетение.

19

Lady Karma

преди 6 години

До Анонимен #9 Имат констативен нотариален акт, което е малко по-различно... Реституцията беше една от големите грешки на прехода. Създаде усещане за несправедливост и роди прослойка от нищоправци с грандиозни претенции. Надявам се авторите на това безумие да са на определените за такива организми места, а именно - в Ада.

18

уточнение

преди 6 години

Ми че тя цялата държава е частен имот на някои хора!

17

Педро ел негро

преди 6 години

Че той и Банев си загради част от плажната ивица на Русалка - "пу за мен". Сложил си е и охрана. Няма проблеми, даже Сашо Диков му свири на духов инструмент по Телевизията (простете за метафората, но някак си се опитвам да избегна цензурата). Тъй че що тези пичове да не си заградят част от площадчето. Аз мисля да се ориентирам към Чифте баня, но повече не казвам, за да не ме изпреварите.

16

Елена

преди 6 години

В Румъния не позволиха реституция и връщане на земи.За това по европейски проекти Букурещ вече се е превърнал в приказен европейски град .Дори не искам да правя сравнение защото изводите ще са ясно в чия полза.Години наред все Румъния ни дърпаше уж назад,а сега когато всеки втори българин е отскочил до Букурещ и видял за каквостава въпрос обръщаме дори кошове за смет за да си скрием кирливите ризи.