78

до Русеее

преди 6 години

Защото не ядете асфалт.

77

Анонимен

преди 6 години

До РусеееМутри ? Политици ?

76

икономист

преди 6 години

До Анонимен 52Не знам накъде отива БСП, а и не ме интересува... Както са тръгнали нещата обаче, народът в Българя ще "пукне", не от яд, а от глад. Защото тези инвестиции, с които се хвалят сега управляващите, едно че са заради ниското ниво на заплащане в страната ни, а и скоро ще секнат, заради техническия прогрес. Те самите инвеститори си признават, че след 5 до 10 години, ще съкратят една част от сега разкриваните работни места, и ще оставят само най-високо квалифицираните специалисти!

75

Batko

преди 6 години

Никнат но друг път.

74

???

преди 6 години

Работна ръка от Китай

73

Българче

преди 6 години

Това не е за хвалене автора се хвали все едно е открил топлата вода

72

Марсиянец

преди 6 години

Никнат но има доста плевели и края няма да е добър.

71

Анонимен

преди 6 години

Заетите работни места в тези зони трябва да станат поне два милиона.Ха, дано!

70

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 56Моята логика я остави. Виж логиката на чуждестранния инвеститор! Никой инвеститор не идва тук, за да подпомогне просперитета на Бг, щото сме член на ЕС и НАТО. Идват заради евтината работна ръка, която правителството им гарантира, продавайки труда ни на безценица.В Папуа и Нова Гвинея те си имат инвестиции и експлоатират, но в други сфери.В Монголия и Киргизстан са в друга сфера на влияние. Светът е разделен на сфери на влияние, това се учи по история, гимназиален курс.

69

Анонимен

преди 6 години

До Един от Северозапада Изключително за износ . Кръвеник ,ПОДЕМите в Габрово ,Павликени ,Г. Оряховица изнасят 99 % . ,,,Подем,, през 1988г е произвел 140 000 хиляди телфера и ог тях 50% по второ направление . И си тури очила в Пловдив!.

68

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен И колко са мнооого добри заплатите на Подем ,Инструмент ? Внимавай да не излъжеш . Щото в Подем стругарите на барабаните, вземаха но 700 -800 лева още 80 те години . А в ЦСИто като паднеха в границине на 500те лева и изреваваха на умряло . .

67

Един от Северозапада

преди 6 години

До Анонимен61 Не знам как работят и какво продават, и Подем, и инструмент, но навсякъде, където при нас има що годе нови фирми и заводи, не съм виждал нито кранове и телфери на Подем, нито инструменти на Инструмент. Виждал към полски и китайски кранове, и инструменти на Валтер и Секо.... Впрочем, къде и в коя палата излагаха те, на тазгодишния Пловдивски панаир, че нещо не ги видях?

66

Терсенето

преди 6 години

Да припаднеш. Мащабите на слънчев бряг. Катастрофа.

65

Един от Северозапада

преди 6 години

До Анонимен62 Не, приятелю.Не хваля Турция, а гледам реално на нещата.Те са такива, каквито са, не заради западните инвеститори, а заради политиката на държавата им от години. Имам предвид икономическата политика.Никой на никого не пречи да се развива, стига да има желание за това.Даже поощрява това държавата.А тук-минута след като регистрираш фирма, вече си дръжник на N броя институции, без да си изкарал и един лев. Икономическите политики тук и там са несравними.

64

Анонимен

преди 6 години

"Индустриални площи с големината колкото емблематичния курорт Слънчев бряг са застроени и се предлагат на потенциални инвеститори"А инвеститори идват ли? Или чакат евроатлантическата мизерия да стане още по голяма и да наемат по-евтино работма ръка и да ползват по големи данъчни префефенции.

63

Анонимен

преди 6 години

Защо Швейцария и Германия не строят индустиални зони които да чакат своите инвеститори, толкова ли са зле Швейцария и Германия, че не могат да си построят индустриални зони и да канят инвеститори на евтина работна ръка и ниски данъци и всякакви преференции.

62

Един от Северозапада

преди 6 години

В един град наблизо отворили такива инвеститори фирма, нова.С минимално влагане на капитал и техника, производството е на ниво 60-те70-те години като технология.От добро заплащане, работниците работят до първата заплата, и направо напускат.В друга фирма, пак уж чужда, но сттроена 70-те години, голяма, беше единствената на Балканите, вече и от махалите не щат да се хващат на работа.Защо ли? Да не би да им е малка заплатата, или голяма нормата? Всеки гледа да експлоатира , не да създава.

61

Анонимен

преди 6 години

До Един от СеверозападаХвалиш Турция, а тя е това, което е точно благодарение на западните инвеститори.

60

Анонимен

преди 6 години

До Един от СеверозападаПодем и Инструмент и сега работят и продават в цял свят.Заплатите им са много, много добри.

59

Един от Северозапада

преди 6 години

Смеехме се на турци и китайци, че копират и произвеждат всичко, ментета на всичко правят. Но правят, и се купуват.Технологично турците дръпнаха последните 20 години, преди бяха много зле, а ние лапаме мухите, и чакаме инвеститори. Чакаме траншове от ЕС, за да усвояват нашите фирми. Е, тепърва ще разберете, че асфалт наистина не се яде.Трябваше да се инвестира в нова техника, в индустрия в обучение и образование, в повишаване нивото на населението, а не да се превърнем в нация от слуги .