74

????

преди 6 години

До МФ-то не се прави така виж какво измислих, а се следват добрите практики в живота особенно когато става дума за цял народ.

73

????

преди 6 години

Да бяхте дали възможност на бедните българи да ди купят жилища за да плащат данък, а не да живеят под наем в чужбина, примерно като в Турция. Сега данък колиба ли ще измислите?

72

????

преди 6 години

Това,че искате да се плаща данък го разбрах за увеличението го разбрах но това всички да имате достъп единен като в митниците не го разбрах.

71

Анонимен

преди 6 години

Шефът на Адрес?!?! (пълни бо...) иска увеличаване на данъка?! Защо???? За да почнат да се разпродават жилища и да ***:))))

70

Христова

преди 6 години

Когато си направим подобрения, като изолация, дограма, климатик и подобни неща, които сме си платили сами, данъка ни се вдига, защото общината вдига оценката на апартамента и така хем си плащаме подобренията, хем след това си плащаме по-висок данък цял живот,а от там и по-висока такса смет........ заради климатика, изолацията и дограмата! Безумие!

69

анонимен

преди 6 години

А защо данък *** се плаща на данъчната оценка на имота а не взависимост от броя на жителите в имота.Колко са повеч хората в дадено жилище толкова повече *** се изхвърля.

68

ПРАВ Е

преди 6 години

Горанов се излага - в Законопроекта е залегнало Правилото на Хитлеристка Германия .Ако имаш Стара Кола и Стара Схлупена Къщурка - Плащаш ПОВЕЧЕ ДАНЪЦИ .Това е заради Горивото Което СЪЩИЯ Горанов Продава чрез Лукойл за колите и чрез Мафията в Пирин за Дървата . Време е за Оставка на ГЕРБ и Борисов - Умориха се и са подчинени на Мафията .

67

DiesIrae

преди 6 години

До 74Израза е такъв, но да като нищо може да те преджобятДо 72Когато започнем да получаваме поне това за което плащаме в момента тогава не бихме имали нищо напротив да вдигат данъците, но когато знаем и е факт, че данъците и с 5000% да ги вдигнат всичко ще си остане същия гнилоч, няма как да приемем с лека ръка поредното увеличение, което няма за цел да събира пари за да подобри общите части, а за да стават държавните *** още по тлъсти!

66

Финансов министър

преди 6 години

Влади Горанов, направи една бърза проверка на данъчните служители, прокурори и съдии да видим те на какви данъчни оценки си изповядват собствените имотни декларации.Ако при тях няма нередности, може да почне проверка и за другите българи.

65

Анонимен

преди 6 години

До DiesIraeАко не дай Боже те изнасилят, няма как да не разбереш, но в неосветената улица като нищо ще се промъкне някой след теб, леко ще приплъзне ципа на чантата ти и наистина може да не разбереш, че ти задига портмонето!

64

още едно

преди 6 години

приятно намигване към данъчната администрация, която винаги намира причини данъците да вървят "нагоре". С най-добре намерения и в полза на "справедливостта", използвайки винаги отзивчивата българска завист. А липсата на връзка между различните регистри е ПРОСТО ИЗУМИТЕЛНА. Всеки един от тях финансиран по европейски проекти, но създаден сам за себе си и гражданите навсякъде трябва да разнасят ксерокопия и да ръсят лични данни. Работа да ти свършат - НИКАКВА, но пари да ти вземат-ВИНАГИ

63

Анонимен

преди 6 години

Е като ви е толкова тежко в България заповядайте в Германия:- 4.5% е държавната такса за купувача на апартамента- 2% взима нотариуса - 6.25% взима посредника (фирмата за недвижими имоти) Ето ти ги 12% отгоре на цената.Едно парко място в мазето на блока струва 32,000 евро.Цени на м2 за апартаменти от 4,000 до 10,000 евро. Ако щете.

62

Дзъ

преди 6 години

да ви "дигне" при баба ми!!!!!!

61

Асан

преди 6 години

Одма броим 9 000 лв на нЕкой, ако ми прехвърли ферари за 250 000 евро.Шарим и 100 лв отгоре за почерпушка!Ларж съм!

60

Анонимен

преди 6 години

Данъците трябва да се намалят, както и цените на ел.енергията и парното, също и водата. Пенсии нагоре постепенно и заплатите нагоре, като в същото време цените на основните продукти да се запазят, в най-лошия случай или и те да се намалят. Само така ще вървим напред и ще живеем по-спокойно. Хората повечето това искат, щом искат това, това трябва да стане, хората избират, те решават, те уволняват, те назначават, защото са мнозинство.

59

Анонимен

преди 6 години

Ама искам да сметнете квадратурата на незаконните постройки и да им треснете двойни глоби и да ги бутнете иначе терминал 2.

58

43

преди 6 години

Нали имаше нещо от сорта "данък колибка". Помните ли?

57

gost

преди 6 години

След като е на мода инвестицията в имоти, съвсем нормално е да повишат данък сгради,а предполагам че ще има и промени по данъците върху наемите и краткосрочните наеми чрез airbnb.

56

Предупреждение

преди 6 години

Проверете, като плащате данък сграда и жилището ви е основно, дали фигурира в общината като основно. Защото ако сте били под наем и сте придобили жилище при попълване на декларацията адресната ви регистрация е била на друго място. Масова практика е Общината да не ви съобщава, че жилището ви не се води основно и да ви взима повече пари!

55

Анонимен

преди 6 години

Управляващите се сдобиха с апартаменти и мезонети, къщи с размерите на гимназии, хотели по морето и зимните курорти и сега се чудят как да спестят от данъци.