52

Анонимен

преди 6 години

Нашата чешмяна вода не само че е хлорирана, но е и с добавка на уран.

51

Анонимен

преди 6 години

ТЕЗИ ТРЕТОПОЛОВИ БОК`ЛУЦИ НЕ СПРЯХА ДА СЕ ПРАВЯУТ НА ГОСПОДАРИ И ДА КОМЕНДВАТ ЗА ВСИЧКО.

50

Анонимен

преди 6 години

Ние сме богата страна, къпем се с питейна вода. Софийската вода е добра, лекарите я препоръчват! Е, ако е Боянска е по-добре!

49

Анонимен

преди 6 години

Брюксел да препоръча по чешмите да тече бира.

48

анонимен

преди 6 години

Правилно казват от Брюксел и най добрата чешмяна вода ще бъде в Добружа ако там започнат да вадят шистов газ за това доброжанци да искат шистов газ.

47

пловдивчанин

преди 6 години

До софиянецМерси!По-бързо се подмивайте,че идваме!!!

46

Анонимен

преди 6 години

До ognyanzДа защото е по-евтино.

45

мозък е нужен

преди 6 години

Флуорът е по-опасен от хлора и се ползва за потискане на естествените мисловни функции на индивида с цел подчиняване, с това са наясно психиатрите и военните стратези-водата за безопасност трябва да се третира срещу патогени само посредством йонизация и ултравиолетови лъчи.

44

ognyanz

преди 6 години

В цивилизованите държави "чешмяната" вода от години се флуорира, а нашата се дезинфекцира с хлор - на пръв поглед дребна , но съществена разлика.

43

Най доброто

преди 6 години

Инсталирайте си 6 степенна филтрираща система за обратна осмоза. Цената излиза около 350-400 лева със монтажа. Разходите на месец за поддръжка са около 4-5 лева. Един литър пречистена вода излиза 5 стотинки. Тези системи се изпозват във фармацефтиката и други индустрии защото отстраняват над 99% от замърсителите. Включително хрор, бактерии, вируси. всичко.

42

king_for_a_day

преди 6 години

Ако някой си мисли, че бутилираната се пълни от чисти планински извори при прекрасни хигиенни условия, бих му препоръчал да не бъде толкова доверчив. Освен това, при нагряване в пластмасова бутилка (например оставена в автомобил на слънце) се отделят вредни вещества. Когато си купите бутилка, имате ли информация колко дълого и при каква температура е престояла в тира при транспорта, в склада или пред него, на витрината на магазинчето и т.н? Лично аз пия чешмяна, в София наистина е много хубава.

41

Анонимен

преди 6 години

Аз от години пия само бутилирана вода. Защо да не се пие всеки ден ,пък и аз ги сменям да речем девин ,горна баня и банкя .Чешмяна пия рядко вече ако забравя да си купя минерална.

40

Анонимен

преди 6 години

ОТ БРЮКСЕЛ много добре знаят, че колкото повече пенсионера излъжат да пият непреварения буламач от чешмата толкова по-малко пенсии ще трябва да плащат :Dосвен това си намаляват *** и разходите за ***!! щото пластмасовите бутилки заемат доста място като *** !Това е политика която облагодетелства тях не нас :DИЗВОДИТЕ СА: ХЛОРИРАНА ВОДА САМО ЗА ГОТВЕНЕ!

39

Анонимен

преди 6 години

Чешмяната е вредна. Има хлор, ръжда и разни други мръсотии които се натруват във тръбите. И мирише много гадно.Виж изворната вода от някоя планинска чешма си е друга работа. Но да не е минерална. Минералната не трябва да се пие всеки ден.Иначе сега има хубави електрически филтриращи системи които всеки може да си инсталира вкъщи и да си пие от чешмата.

38

софиянец

преди 6 години

Честит празник 2 февруари на всички пловдивчани!!!

37

Наивен

преди 6 години

Пия чешмяна вода от край време. От една чешма в Балкана понякога пълня 40-50 литра и имам за доста време. Пълнил съм вода от една чешма край Панагюрище, която е доста известна. Направих експеримент. След 1 година вода в пластмасова бутилка не си промени вкуса и цвета. Нямах търпение за по дълъг експеримент. В Италия съм виждал опашки пред извори, за да си напълнят бутилките с изворна вода. Кана с филтър също решава проблема. Всеки да решава за себе си.

36

Анонимен

преди 6 години

Европийската комисия все нещо ни препоръчва - сега пийте чешмяна вода. Смешни неща с друго нема ли с какво да се занимават .Ими ний това си и правим пием чешмяна или кладенчова - минералната си е скъпа освен това ставаме и спонсори на ....

35

изпитано

преди 6 години

пийте одеколон да ви е весело на душата

34

Българин

преди 6 години

Преди не слушах какво казват от Москва, а сега на слушам какво казват от Брюксел.Защо ли? - Защото българското племе го има много преди Москва и преди Брюксел.Те са временно явление. България ще я има и след разпадането на руската и Брюкселската империя!

33

коцето

преди 6 години

Щели да забраняват и боб чорбата, че след консумация се увеличавал размера на озоновата дупка.